nickrvl Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 La un UPS reparat de curind si caruia i-au bubuit si sigurantele pe acumulator ce valoare au acestea? Pe ele se vede scris 30 si sint doua bucati in paralel.Nu aia e pozitia lor cum se vede in poze, sint puse invers ca sa va dati seama cam pe unde sint.[attachment=1]DSC02573.JPG[/attachment][attachment=0]DSC02574.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Pai dupa cum scrie,sunt 2 bucati de 30A in paralelDaca au bubuit,posibil ca si niste mosfeti sa fie defecti (interrupti sau sarma) Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Pai dupa cum scrie,sunt 2 bucati de 30A in paralelDaca au bubuit,posibil ca si niste mosfeti sa fie defecti (interrupti sau sarma) Au fost si mosfeti, asta s-a rezolvat, intrebam doar de sigurante, nu stiu sigur de cit sint, ma asteptam sa scrie pe ele 30A insa scrie doar 30, o sa pun doua de 30A si cu asta basta ce poate sa se intimple. Intreb pentru ca e primul UPS care mi-a trecut prin mina pina acum. Care e principiul de functionare la UPS-uri, banuiesc ca sint mai multe tipuri, nu ma refer la felul undei generate ci la transformator care in cazul acesta e folosit la incarcarea acumulatorului atunci cind are tensiune de alimentare si ca transformator ridicator atunci cind cade reteaua, ce ma intriga e comutarea dintr-o stare in alta cu niste simple relee, au ele timp sa faca asta fara a opri consumatorul? de exemplu calculatorul meu, simte cel mai mic "plici" pe retea, se restarteaza. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 In mod normal ar avea timp,doar neoanele cu droser se sting la comutare. Neoanele cu sursa in comutatie si pc-u nu au sesizat trecereaMai sunt si alte tipuri (vre-o 2): Line interactive,care au timpul de comutare si mai mic (neoanele cu droser doar palpaie)Si Dubla conversie,care face din retea cc apoi transforma la loc in ca si care au timp de transfer aproape 0 si stabilizare foarte buna (220 pe iesire,cu 160-260v pe intrare)Am pus si poze cu diagramele lor Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 ....Am pus si poze cu diagramele lorDestul de interesant, multumesc pentru detalii. Link spre comentariu
Relav Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Uite aici niste informatii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum