Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am o problema

Vizitator florinel_is_76

Postări Recomandate

Vizitator florinel_is_76

salut. am pus mana pe un stk407-090e de 2x90w shi se alimenteaza la o tensiune de 2x52,5v (max) dar ce nu-mi place e ca impendanta de ieshire e de 6 ohm, nu l-am pus in functie dar am sa-l pun. problema e ca nu stiu ce difuzoare sa folosesc pe 4ohm sau 8ohm ca pe 6 nu se gasesc va rog sa-mi dati shi voi o parere :wink:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

3

• cirip

1

• bolek

1

• GigiZ

1

Top autori în acest subiect

Vizitator florinel_is_76

da intr-un fel ai dreptate dar in schimb pierd din putere dar asta e macar daca avea protectie era o treaba ca poate foloseam shi boxe pe 4 ohm.

Link spre comentariu

nu stiu cum preferi tu dar eu prefer sa am o mica pierdere de putere decat sa risc arderea integratului :!: ai spus ca integratul scoate 2X90W/6ohm deci pe 8 ohm o sa ai aprox 2 x 70W.

Link spre comentariu

:twisted: e adevarat ca:

nu au protectii si iti sugerez sa iti faci macar o protectie la temperatura sau mai bine schema asta:

http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=4723

adica cea postata de ghettoman

in general stk-urile sunt extraordinar de sensibile cand vine vorba de impedanta (4-8) -chiar cunosc pe cineva care a avut un stk 2x50 w si pe un canal a facut scurt si s-a ars si pe celelalt a folosit boxe de 4 ohmi timp de 4 luni si stk avnd impedanta pe 8 ohmi a krapat :!: deci grije mare

ca sa ajustezi impedanta corespunzatoare poti sa urci tens de alim cu +/- 2v cc pt 8 ohmi daca te face mai fericit .... si asta la tensiunea recomandata de ei !!! la Ta=25 (deci nu vei folosi tensiunea maxima de alimentare :d ).....asta in care crezi ca te va ajuta :) desi nu cred ....

In general stk sunt extraordinare daca le respecti !!! si ca o paranteza baietii care le fac folosesc bipolari de ce?!! nu stiu ... :d pote suna mai bine decat mosurile ...nu stiu si in general nu am auzit de o schema care sa se auda mai bine ca un stk in fine ...sa ne zici cum a iesit ...

Link spre comentariu
Vizitator florinel_is_76

da tocmai am bobinat shi eu transformatorul shi am ajuns la concluzia ca e mai bine sa folosesc difuri pe 8 ohm chiar daca am sa am o mica pierdere.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
Vizitator mariannnn

am o combina de la un prieten Sony R770 care zice el ca are finalul ars(a mai avut aceeasi problema, a dus-o la reparat si i-au schimbat finalul) apare mesajul PUSH POWER PROTECT si nu mai face nimic, se blocheaza... am deschis-o si i-am gasit finalul: STK407-090E care nu prea este de gasit in Bucuresti...mentionez ca la conex, global(doar atatea magazine online stiu), nu au...am gasit pe o pagina din Hunedoara care in perioada asta nu lucreaza..mai e chestia ca nu sunt sigur ca este asta problema ei - finalulstie cineva magazine online de electronice? in special din Bucuresti, (ma duc personal sa le ridic)Salut!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator marius_vfp

daca nu gasesti boxe de 6 si de 8 nu vrei potzi sai pui un filtu pasiv care sa manance oleac din putere cu difuzoare de 4 , ar mai fi o solutzie

salut. am pus mana pe un stk407-090e de 2x90w shi se alimenteaza la o tensiune de 2x52,5v (max) dar ce nu-mi place e ca impendanta de ieshire e de 6 ohm, nu l-am pus in functie dar am sa-l pun. problema e ca nu stiu ce difuzoare sa folosesc pe 4ohm sau 8ohm ca pe 6 nu se gasesc va rog sa-mi dati shi voi o parere :wink:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări