Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS pentru ANODICA si FILAMENTE

nooob64

Postări Recomandate

• Răspunsuri 264
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

137

• nooob64

21

• blue

10

• mila

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

I-mi place schema ta !Ca o observatie, conductoarele infasurarilor de 6,3v nu sant subdimensionate ? Spun aceasta fiindca pt 5A si o densitate de 2,5A/mm* diametrul ar fi cam 1,6mm, probabil trebuie suplimentat nr conductoarelor de 0,5mm...

Link spre comentariu

Foarte frumos. La ce frecventa lucreaza?O sa o incerc si eu, dar am nevoie de 350V. Folosind regula de trei simpla reiese ca as avea nevoie de 66.3 spire pentru a obtine 175V. Este corect?Ar suporta 2SK1117 sarcina suplimentara?

Link spre comentariu
Am atasat schema

:nas: O mica intrebare: D3 este corect desenata?

Trebuie corectat in schema "sensul" diodei D3(FR104)AUX(se subintelege-cred , altfel tensiunea de start +Vcc la CI-AS3842 nu poate aparea,acea dioda D3 asa cum e reprezentata acum fiind in conductie pe circuitul de start/...,RockDok va face corectia necesara in schema).

...O sa o incerc si eu, dar am nevoie de 350V ...

Pentru 350V-anodic as face doua surse in secundar inseriate in CC (la fel as fi procedat si pentru 250Vcc-anodic).

Link spre comentariu

salut am si eu o intrebare are cineva o schema de sursa coboratoare vreau sa fac un incarcator de baterie auto , cam de 7 - 10 amperi la 14,4 v , ma poate ajuta cineva ?

Link spre comentariu

salut am si eu o intrebare are cineva o schema de sursa coboratoare vreau sa fac un incarcator de baterie auto , cam de 7 - 10 amperi la 14,4 v , ma poate ajuta cineva ?

Ai gresit sectiunea...(formuleaza aceasta intrebare in alta parte/sectiune...).
Link spre comentariu

incearca la viewforum.php?f=41cit despre dioda D3 evident am desenat-o aiurea, scuze, atasez schema corectata. Trebuie intrebat catalogul lui 2SK1117 daca rezista, daca nu se pune unul de putere mai mare sau inca unul in paralel, adevarat 0.784 mmp cam putin pentru filamente nu ar fi rau suplimentata sectiunea. Schema asta a fost un experiment, la urmatoarele versiuni separ tensiunea de filament de anodica, mult mai elegant si nu neaparat mai complicat.
Link spre comentariu

Din ce-mi pot da eu seama toti parametrii in afara de Pd ar fi sub valorile maxime. Pd nu stiu sa-l determin. Dar incerc.In cazul meu sursa trebuie sa debiteze 6.3V/3A si 350V/160mA deci circa 75W. Pentru siguranta o sa consider 6.3V/4A si 350V/200mA insemnand aproximativ 100W. Transformatorul nefiind ideal, o sa consider in primar 125W. Tensiunea de alimentare fiind de circa 270V rezulta un curent de 0.46A. Sa zicem 0.5A. Asta inseamna ca pe tranzistorul care are Rdson=1ohm (de fapt 0.95) avem o cadere de tensiune de 0.5V. Rezulta ca tranzistorul disipa 0.25W :jytuiyu Va rog sa nu dati cu pietre daca sunt total pe langa, cunostintele mele sunt aproape nule la capitolul asta iar deducerile le-am facut mai mult intuitiv.

Link spre comentariu

In cazul meu sursa trebuie sa debiteze 6.3V/3A si 350V/160mA deci circa 75W.

Eu as adauga inca un strat de 50 spire la secundar pentru 350V. Trebuie sa reziste tranzistorul, eu duc cu sursa (2x800mA + 2x300 mA)/6.3V si 130mA/256V adica ~50W iar radiatorul tranzistorului are aprox 40 grade dar pentru siguranta asi pune 2 tranzistori in paralel.
Link spre comentariu

este cineva dispus sa proiecteze un cablaj pentru sursa asta?

Un cablaj uritel l-am postat mai sus si include temporizarea la care tocmai am renuntat. Parerea mea este ca nu merita pus pe acelasi miez si filamentele si anodica, am atasat si schema finala.
Link spre comentariu

Eu ma gandeam la un cablaj desenat intr-un program specializat, ca sa-l poata folosi oricine. O sa incerc sa-l desenez eu in Eagle dar o sa dureze.Tu cu ce ai desenat schema?Daca folosesti transformatoare separate ce faci cu infasurarea pt. AUX?

Link spre comentariu

Tu cu ce ai desenat schema?Daca folosesti transformatoare separate ce faci cu infasurarea pt. AUX?

Cu mina, nu folosesc soft-uri pentru conceperea cablajelor, poate uneori ar fi mai bine dar de ce sa-mi stric distractia?Trafuri separate implica de fapt doua module smps distincte ce au in comun doar partea de alimentare de la 220VAC de asemenea si un softstart teporizat pentru anodica comandat de tensiunea de filament. Nu ar fi rau sa vezi ce s-a mai scris la subiectul asta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări