sebi_c Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Domnilor, se pare ca TOPSwitch nu poate fi utilizat la obtinerea de tensiuni mai mari de 100V in secundar ("PI Expert 7" de la Power Integration asa spune) de unde si problemele in amorsare, drept care puteti trece cele de mai sus in rubrica "nu faceti ca el". Este superb pentru obtinerea tensiunii de filament dar nu si pentru Ua. Voi incerca alta solutie.Dar nu inteleg, de ce? Ce tip de Topswitch are problema? Eu am folosit din alea cu 3 picioare si nu am avut nici o problema vreodata.PS: Acum vin si mai intreb: De ce ai pus capacitoarele alea in paralel cu P6KE200, care stie f. bine ce are de facut? Ai pus capacitorul electrolitic de 47u (C206, C106) direct pe pinii TOP-ului (nici un fel de dist)? Eu as pune si o rezistenta in serie cu el de 4.7..6.8Ohm. Calitatea lui sa fie f.buna. Link spre comentariu
RockDok Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Ce tip de Topswitch are problema? Eu am folosit din alea cu 3 picioare si nu am avut nici o problema vreodata.TOP 246YDe ce ai pus capacitoarele alea in paralel cu P6KE200, care stie f. bine ce are de facut?Asa am vazut in exemplele de utilizare de la producatorAi pus capacitorul electrolitic de 47u (C206, C106) direct pe pinii TOP-ului (nici un fel de dist)? Eu as pune si o rezistenta in serie cu el de 4.7..6.8Ohm. Calitatea lui sa fie f.buna. Aici s-ar putea sa fie o problema, nu l-am pozitionat direct pe pini in schimb cei de 100n (C205, C105) sint exact pe pini. Am folosit si 6.8 ohmi serie cu C206 nici un efect observabil. Eu sint contrariat de faptul ca soft-urile puse la dispozitie de producator limiteaza tensiunea de iesire la 100V. Banuiesc faptul ca nu am dat atentie prea mare cablajului drept care voi copia un exemplu de la producator, daca nici asa nu voi obtine Ua voi incerca cu un 3842 dar parca vad ca tot la un PP cinstit voi ajunge. Link spre comentariu
nooob64 Postat August 16, 2010 Autor Partajează Postat August 16, 2010 Ar trebuii incercat cu TOP202 sau oricare altul din cele cu 3 pini , in datasheet apare ca suporta tensiuni mari la iesire (chiar apare un boost convertor care scoare 410VDC din 220AC). Link spre comentariu
RockDok Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 When all else fails .... Read the fu**ing Manual.!! Drept spui, am ramas setat pe TOP246 fiindca gasisem traf gata facut pentru el, mai incerc, asa cum am spus mai sus, cu un cablaj proiectat de producator dupa care voi incerca si unul cu 3 pini. Link spre comentariu
RockDok Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Si o noutate de ultima ora, neatentia si graba fac ravagii, tocmai ma pregateam sa reciclez piesele cind am observat, dupa cum veti vedea si in poza ca am uitat sa pun la loc miezurile. Chiar si fara miezuri am obtinut 120mA/210V. Caut un compas mai mare sa desenez un frumos cerc pe perete si ala sa nu fie BCA ci beton armat. Link spre comentariu
RockDok Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Din pacate tot nu se comporta cum as vrea eu, evident dupa ce am virit miezurile. Inclin sa cred ca am facut cablajul aiurea. Link spre comentariu
sebi_c Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Condensatorul ala de 47u cu 6.8Ohm trebuie pus direct pe pin, este absolut obligatoriu! Eu am testat chestiunea la cele cu trei fire si am vazut ca daca bagi 5cm de sarma nu mai merge la unele circuite! Masa de la circuitul primar trebuie facuta calumea (solida la capacitorul de fitraj). In rest, nu vad de ce n-ar merge la tensiuni mari! Nu conteaza asta, doar circuitele sunt separate. Ar trebui facut un circuit mai serios in secundar cu TL431, sau altceva. Link spre comentariu
RockDok Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Absolut de acord, nici eu nu am alta explicatie decit cablaj facut aiurea, nu pricep de ce l-ar supara numarul mai mare de spire din secundar. Evident TL431. Link spre comentariu
RockDok Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Pentru ca sa ies din bucla am cumparat o sursa multipla cu AS3842 + K1117, am dezasamblat trafo si l-am rebobinat conform a ceea ce vreau eu sa obtin. Cred ca ma supar si voi face pe acelasi miez si infasurarea de filamente desi scopul meu a fost de la inceput sa le separ pentru a regla independent tensiunile si o mai usoara realizare a intirzierii desi nu sint convins ca aparitia concomitenta a tensiunii de filament si anodice face rau lampilor. Link spre comentariu
nooob64 Postat August 18, 2010 Autor Partajează Postat August 18, 2010 Nu cred ca ar trebuii abandonata abordarea cu TOPSwitch ... pe site-ul lor exista un program cu care se poate face design foarte usor , doar se introduc parametrii si programul calculeaza tot , genereaza schema , parametrii si constructia transformatorului , toata problema e ca nu se pot obtine tensiuni > 100V insa nu cred ca ar fii asa mare problema ridicarea acestei tensiuni. Aici am pus programul :http://www.fileshare.ro/9296697538.88 Sau luat de pe site-ul lor http://www.powerint.com/pi-expert-download necesita logare Link spre comentariu
RockDok Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Sint deja pe forumul lor, am testat si programele, 265V sint peste limita protectiiilor TOP-urilor, bine inteles multumesc pentru sugestie dar dupa cum se comporta 3842 cred ca va fi varianta finala pe care eu o voi adopta sau pentru cine doreste o "uzina" SG3525 cu IR 2110. Am primit un raspuns ambiguu cu privire la combinatia TOP246Y - ETD29 de la PI. Ma intreb cum ar arata un SMPS cu lampi, PL500 de exemplu! si aici nu ma gindesc la schemele din TV-uri. Link spre comentariu
sebi_c Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Sint deja pe forumul lor, am testat si programele, 265V sint peste limita protectiiilor TOP-urilor,..Da' tensiunea aia este optoizolata! Chestiunea e ce pui in secundarul ala sa inchizi bucla cum trebuie la pinul de control al tOP-ului. Link spre comentariu
RockDok Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Nu vorbim despre acelasi lucru dar oricum m-am inselat, se pot scoate 265V dar trebuie extrem de bine proiectat trafo. Am folosit "PIXls Designer 7", cel putin la faza de proiectare este excelent. Dupa ce finalizez smps-ul cu 3842 la care lucrez revin la TOPswitch. Link spre comentariu
RockDok Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Am finalizat SMPS-ul cu AS3842 si K1117, merge superb, un usor inconvenient este pocnetul care se aude in difuzor atunci cind cupleaza releul pentru Ua si faptul ca Ua depinde de reglajul tensiunii de filament. Voi posta de asemena schema si bobinajul trafo, trebuie doar sa le desenez. Link spre comentariu
nooob64 Postat August 22, 2010 Autor Partajează Postat August 22, 2010 Am finalizat SMPS-ul cu AS3842 si K1117, merge superb, un usor inconvenient este pocnetul care se aude in difuzor atunci cind cupleaza releul pentru Ua si faptul ca Ua depinde de reglajul tensiunii de filament. Voi posta de asemena schema si bobinajul trafo, trebuie doar sa le desenez.Sunt foarte curios daca induce ceva zgomot in amplificator ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum