RockDok Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Am gasit un pic de timp sa plantez niste piese, urmeaza bobinatul traf-urilor. Link spre comentariu
Kosmin Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Arata bine pana acum, a iesit destul de compacta si ceva mai usoara ca una liniara. Link spre comentariu
RockDok Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Schite pentru bobinarea transformatoarelor Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Ultima nascocire in incercarile mai mult sau mai putin disperate de a realiza un SMPS alimentat de la acumulator auto...O ambiţie strajnică/formidabilă !, de a aduce vacuum-tubes în ambientul auto . Link spre comentariu
RockDok Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Pina acolo mai am un pas, prima oara trebuie sa rezolv ceva elegant de la retea apoi revin cu SMPS de la 12V. Link spre comentariu
RockDok Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Mii de scuze, am notat gresit numarul de spire al infasurarilor primarului, nu straturi de cite 16 spire ci de cite 18 spire!!! Link spre comentariu
blue Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Pina acolo mai am un pas, prima oara trebuie sa rezolv ceva elegant de la retea apoi revin cu SMPS de la 12V.In sarcina maxima a alimentatorului, ai vizualizat cu osciloscopul rezidurile de comutatie ? Ar fi interesant de stiut daca merita facuta o filtrare activa sau este suficienta cea existenta, spun aceasta fiindca citeva surse incercate de mine aveau o valoare ridicata a acestor reziduri. Nu am insistat cu filtrarea acestora si poate ca solutia cu TOP 246 alesa de tine este buna ,am urmarit cu atentie postarile tale si cred ca esti pe un drum corect, felicitari ! Link spre comentariu
RockDok Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Multumesc, din pacate nu am pus inca mina pe un osciloscop serios asa ca nu am nici cea mai mica idee daca trece sau nu ceva de filtrele din schema, 132 kHz cred ca trec totusi foarte greu. Cind reusesc sa finalizez "prototipul" il duc la masurat. Link spre comentariu
RockDok Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Transformatorul pentru filamente Link spre comentariu
RockDok Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Continuarea infasurarilor Link spre comentariu
RockDok Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Si ultimul strat, sectiunea a doua a primarului. Curios cum se va comporta la "electrosocuri". Link spre comentariu
RockDok Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Nu va mai plictisesc cu poze ale infasurarilor, seamana intre ele drept care atasez doar schita de constructie si trafurile plantate. Link spre comentariu
RockDok Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Asa se vede ca merge, probleme cu amorsarea Ua, am inlocuit C206 de 47 micro cu 100 micro iar C205 si C207 sint ceramic disc, dioda LED D205 am inlocuit-o cu o 1N4148, astfel am reusit sa aduc Ua la aprox. 265V. Link spre comentariu
RockDok Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Domnilor, se pare ca TOPSwitch nu poate fi utilizat la obtinerea de tensiuni mai mari de 100V in secundar ("PI Expert 7" de la Power Integration asa spune) de unde si problemele in amorsare, drept care puteti trece cele de mai sus in rubrica "nu faceti ca el". Este superb pentru obtinerea tensiunii de filament dar nu si pentru Ua. Voi incerca alta solutie. Link spre comentariu
nooob64 Postat August 14, 2010 Autor Partajează Postat August 14, 2010 Domnilor, se pare ca TOPSwitch nu poate fi utilizat la obtinerea de tensiuni mai mari de 100V in secundar ("PI Expert 7" de la Power Integration asa spune) de unde si problemele in amorsare, drept care puteti trece cele de mai sus in rubrica "nu faceti ca el". Este superb pentru obtinerea tensiunii de filament dar nu si pentru Ua. Voi incerca alta solutie.Eu am facut o gramada de teste pe TOPswitch (cu trafuri luate din PSU ) si cam toate au dato'n bara , chiar si partea de 6V , pentru o performanta buna este necesar sirma magnet wire ,banda de cupru pentru ecranare sau spire , si banda de poiester(foarte important , altfel apar spike-uri la curent mare ) ... unltimul test a fost ok , a rezultat utilizind bobonajul dat de RockDok pentru 6.3V , am obtinut tensiunea dorita cu TOP245 pus la 132Khz insa am omis 1 spira la bobinaj si curantul maixm a fost de 3A ... Pt. domnul RockDok , eu as incerca 50V la 1-2A(top247) sau aproximativ , apoi un ridicator de tensiune cu diode si conzi (asa am vrut eu sa fac la inceput) si ar fi super ok .Cel mai bine ar fii un TOP249 si un traf din sursa de PC (400W) , facut bobinaj dupa datasheetul dat de powerint, si ar rezulta o sursa SMPS ultracompacta care sa dea tensiune pt filamente si anodica (rezultata cu diode si conzi).Poate vorbesc prostii sau nu , insa tensiunea pentru Ua nu se poate realiza decit cu ridicator de tensiune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum