Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS pentru ANODICA si FILAMENTE

nooob64

Postări Recomandate

• Răspunsuri 264
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

137

• nooob64

21

• blue

10

• mila

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ultima nascocire in incercarile mai mult sau mai putin disperate de a realiza un SMPS alimentat de la acumulator auto...

O ambiţie strajnică/formidabilă !, de a aduce vacuum-tubes în ambientul auto :aplauze .
Link spre comentariu

Pina acolo mai am un pas, prima oara trebuie sa rezolv ceva elegant de la retea apoi revin cu SMPS de la 12V.

In sarcina maxima a alimentatorului, ai vizualizat cu osciloscopul rezidurile de comutatie ? Ar fi interesant de stiut daca merita facuta o filtrare activa sau este suficienta cea existenta, spun aceasta fiindca citeva surse incercate de mine aveau o valoare ridicata a acestor reziduri. Nu am insistat cu filtrarea acestora si poate ca solutia cu TOP 246 alesa de tine este buna ,am urmarit cu atentie postarile tale si cred ca esti pe un drum corect, felicitari !
Link spre comentariu

Multumesc, din pacate nu am pus inca mina pe un osciloscop serios asa ca nu am nici cea mai mica idee daca trece sau nu ceva de filtrele din schema, 132 kHz cred ca trec totusi foarte greu. Cind reusesc sa finalizez "prototipul" il duc la masurat.

Link spre comentariu

Asa se vede ca merge, probleme cu amorsarea Ua, am inlocuit C206 de 47 micro cu 100 micro iar C205 si C207 sint ceramic disc, dioda LED D205 am inlocuit-o cu o 1N4148, astfel am reusit sa aduc Ua la aprox. 265V.

Link spre comentariu

Domnilor, se pare ca TOPSwitch nu poate fi utilizat la obtinerea de tensiuni mai mari de 100V in secundar ("PI Expert 7" de la Power Integration asa spune) de unde si problemele in amorsare, drept care puteti trece cele de mai sus in rubrica "nu faceti ca el". Este superb pentru obtinerea tensiunii de filament dar nu si pentru Ua. Voi incerca alta solutie.

Link spre comentariu

Domnilor, se pare ca TOPSwitch nu poate fi utilizat la obtinerea de tensiuni mai mari de 100V in secundar ("PI Expert 7" de la Power Integration asa spune) de unde si problemele in amorsare, drept care puteti trece cele de mai sus in rubrica "nu faceti ca el". Este superb pentru obtinerea tensiunii de filament dar nu si pentru Ua. Voi incerca alta solutie.

Eu am facut o gramada de teste pe TOPswitch (cu trafuri luate din PSU ) si cam toate au dato'n bara , chiar si partea de 6V , pentru o performanta buna este necesar sirma magnet wire ,banda de cupru pentru ecranare sau spire , si banda de poiester(foarte important , altfel apar spike-uri la curent mare ) ... unltimul test a fost ok , a rezultat utilizind bobonajul dat de RockDok pentru 6.3V , am obtinut tensiunea dorita cu TOP245 pus la 132Khz insa am omis 1 spira la bobinaj si curantul maixm a fost de 3A ... Pt. domnul RockDok , eu as incerca 50V la 1-2A(top247) sau aproximativ , apoi un ridicator de tensiune cu diode si conzi (asa am vrut eu sa fac la inceput) si ar fi super ok .Cel mai bine ar fii un TOP249 si un traf din sursa de PC (400W) , facut bobinaj dupa datasheetul dat de powerint, si ar rezulta o sursa SMPS ultracompacta care sa dea tensiune pt filamente si anodica (rezultata cu diode si conzi).Poate vorbesc prostii sau nu , insa tensiunea pentru Ua nu se poate realiza decit cu ridicator de tensiune.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări