Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS pentru ANODICA si FILAMENTE

nooob64

Postări Recomandate

cine n-are batrani sa cumpere! pana la urma totul consta in incalzirea treptata a miezului ( omogen si treptat ) peste temperatura la care se semi lichefiaza lipiciurile (superglue la 120-130grade ,rasinile tip epoxi la 160-180grade, etc)si in mod precis e peste 100grade ....si da frige!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 264
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

137

• nooob64

21

• blue

10

• mila

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E uite pe asta cu becul nu o stiam. Eu am desfacut in apa fiarta, le lasam cam 10 minute dupa ce incepea sa fiarba apa dupa care le pescuiam si impingeam usor in mijloc cu o surubelnita. Am desfacut 5, nu am spart nici unul. Din pacate miezurile desfacute inca stau degeaba, am studiat niste teorie si am facut calcule pt o sursa cu 2 trz in configuratie forward, de la 220 la 2x 40V si vreo 200W, acu mai trebuie sa fac cablajul si sa vad ce mosfeti pun si cum ii comand (cu TL494 probabil). Sper in 2 saptamani sa o fac.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

O schema aflata in testari este atasata, varianta finala a cablajului si trafo in curind.

In schema am vazut ca doar tensiunea de 6.3V este monitorizata ... sunt curios cit curent poate debita la 275V in aceasta configuratie.
Link spre comentariu

O schema aflata in testari este atasata, varianta finala a cablajului si trafo in curind.

In schema am vazut ca doar tensiunea de 6.3V este monitorizata ... sunt curios cit curent poate debita la 275V in aceasta configuratie.
Si crezi ca este vreo problema ca e monitorizata doar 6,3V ???Eu nu cred !Chiar asa trebuie facut !Daca dimensioneaza corect sarma de bobinaj poate scoate si 1..2A sau mai mult daca vrea cu etd56 care il foloseste acolo .Eu am aceeasi sursa dar cu irfp460 si in teste am tras 2A la 300V cu etd49 .
Link spre comentariu

domnilor, va propun o metoda de desfacut miezurile de ferita fara a mai fi nevoie de fiert in apa cu orele.se ia o pereche de fire, fiecare de vreo juma de meru lungime. se lipesc cu pistolul de lipit pe fundul unui bec, fiecare fir pe cate un terminal. daca se baga in priza, becul normal ca se aprinde. recomand becul sa fie de minim 100W.urmatoarea operatie este inserierea miezului de ferita pe circuitul becului. se taie in doua unul din fire, se jupoaie izolatia la ambele taieturi si fiecare fir rezultat se prinde de miezul trafului, astfel incat firele sa fie cat mai departate iar intre fire sa fie zona unde ar trebui sa se desfaca miezul de fier.se pune in priza toata jucaria si se asteapta vreo 20 de minute. filamentul becului trece pe rand de la "putin rosu" la lumina nominala. cu cat lumineaza becul mai tare, cu atat se infierbanta miezul de fier. cand becul lumineaza normal (ca in tavan), cu 2 patenti incerci usor sa desfaci miezurile de fier. metoda asta o stiu de la un mosulica batran care are mereu saculetul plin de metode care mai de care mai ingenioase.cu fiertul in apa am spart la mieji pana mi-a venit rau. cu tehnica asta am desfacut toate natiile de trafuri de ferita. la inceput cand experimentam asta, din prostie am mai spart mieji (doar in doua bucati) si au mers usor refacuti cu superglu. acum nu mai sparg. si ultima oara am inseriat 5 oale de ferita (luate la ultimul targ al radioamatorilor la bucuresti), le-am pus in priza cu un bec de 200W si in jumate de ora s-au desfacut fara nici o problema.ca temperatura? frige destul de-al dracului dar e suportabil. deci e sub 100 de grade cat e cu apa fiarta si oricum cu mult sub temperatura suflantei cu er cald. n-am pierdut niciodata suportul de plastic pt bobinat. al de la sursele ATX mai crapa din cand in cand, dar am tubul cu superglu aproape.

e un geniu mosulica ala al tau, metoda merge brici, si in nici 5 min desfaci un traf
Link spre comentariu

Din pacate schema postata de catre mine mai sus, desi functionala nu se comporta bine la modificari ale consumului pe ramura de 6.3V anume in cazul in care scade consumul scade dramatic tensiunea anodica furnizata si invers la o crestere a consumului pe 6.3V creste semnificativ si Ua. Concluzia la care am ajuns este ca in cazul utilizarii SMPS pentru alimentare filamente si Ua trebuie folosite module separate: un SMPS pentru anodica si un SMPS pentu filamente.

Link spre comentariu

Sub nici o forma sa nu utilizati condensatorii C19 de 4,7n si C20 de 330n de asemenea mare atentie: L1 cu intrefier!, primarul Tr1 l-am redus la doua infasurari de 20 de spire cu 0.8

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări