blue Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Trebuie sa mearga dar se schimba geometria infasurarilor, nu mai incap acelas numar de spire pe strat, 3844 poate fi mai bun decit 3842 nu am vazut inca datele acestuia, ma voi uita. Trafo cu intrefier, la push-pull, half-bridge sau full-bridge fara intrefier.Nu ma pot abtine sa nu mentionez faptul ca renunt fara nici o remuscare la SMPS-urile "clasice" in favoarea celor rezonante, pentru mine cel putin sint o revelatie.Nu am auzit de asa ceva, poti sa detailezi principiul de functionare ? Link spre comentariu
RockDok Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 viewtopic.php?f=41&t=78538viewtopic.php?f=41&t=74807viewtopic.php?f=41&t=76798&start=30 Link spre comentariu
Den Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Cautam ceva informatii,si am dat peste.. http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... master.htm E acolo o sursa in comutatie..ce parere aveti? Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Schema din datasheet cu FAN7529 este mai usor de inteles oricum nu are separare galvanica (evident fata de reteaua de 220VAC) Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 La un moment dat am nimerit peste ceva care se numeste "Tesla coil" si m-am gindit ca poate s-ar putea aplica principiul de functionare la obtinerea Ua si Uf. Am atasat o schema si deocamdata lucrez la partea care asigura tensiunea de filament stabilizata din 220VAC pentru etajul autooscilant. Evident nu am nici cea mai mica idee daca divizorul R7 - (R8+optocuplor) din G2 ar asigura stabilizarea tensiunii. Asa cum este acum tranzistorul din optocuplor nu ar rezista, ma intereseaza doar daca principiul este OK apoi voi vedea ce trebuie facut. Stiu ca PL36 este cam slabuta dar asta am la dispozitie pentru experimentari. Daca ar fi sa cheltui pe aceasta linie as cumpara un tiratron dar de unde asa minunatie? Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Interesanta idee, sursa de alimentare fara transformator de retea cu lampi...poate ar fi interesanta folosirea dublei triode 6N13S, care e proiectata pentru folosire ca regulator de tensiune. Sunt si frumoase, ideea de a le folosi intr-un amplificator ar fi interesanta...totusi PL36 e interesanta pentru tensiunea de filament, e mai greu de alimentat filamentul in schema data mai sus...Tiratroane se gasesc destule pe forum pe la cei care vand lampi, in special modelele rusesti, daca le stii folosi si merita nu ar fi o problema...au ceva cod cu SG1P parca...In alta ordine de idei, as vrea si eu pe mail daca se poate datele de constructie pentru sursa ce intra in carcasa de PC, s-au dus atasamentele de aici.. Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Am atasat schema si trafo. Cablajul este de la o versiune mai veche, trebuie sa mai caut printre hirtii. Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Revin la ideea unui smps cu lampi. Acum sint in stadiul de experimente si acestea teoretice in sensul ca incerc sa gasesc o schema functionala. Am atasat ceva care in conceptia mea ar putea merge. Ramine sa gasesc doar valorile pieselor la o frecventa de sa zicem 50kHz si cum sa fac sa nu explodeze EL-ul. Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Daca tot e vorba de ceva facut de la zero eu nu as strica bunatate de EF86 la asa ceva, am vazut si scheme de regulatoare de tensiune folosind ca element serie EL34...pe post de oscilator/multivibrator cred ca poate fi folosita orice lampa de RF - de ce nu 6J1P care e super ieftina si consuma putin...sau pentode ce pot fi gasite prin televizoare sau ca piese de schimb NOS pentru acestea...se pot in felul asta valorifica si lampi care nu sunt asa apreciate in audio... Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Motivul pentru care am ales aceasta schema este explicat aici: http://www.radarpages.co.uk/theory/ap33 ... h6p116.htm dar cred ca voi combina un SG3525 cu un GMI6 in montaj push-pull. Daca am inteles eu bine din graficele de functionare a GMI6 la 0.5kV G1 consuma vreo 250mA comandata cu +25V iar curentul anodic in acest caz este vreo 0.5A. Daca as ataca G1 cu +100V curentul anodic ar trebui sa fie peste 2A. Ar mai fi un flyback cu 3842 si un PL36 sau PL500. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Idelal ar fi sa folosesti numai lampi cu tensiune mare pe filament seria PL....eventual un oscilator cu 2 PL-uri .... Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Adevarat dar acum ma lupt cu ce am pina trec de faza experimentala. Ideea cu oscilator cu doua PL-uri este chiar OK, sarcina trafo PP, excelent! multumesc pentru idee! Acum lucrez la sursa auxiliara cu TOP246 pentru tensiuni de 12.6V, 25V si 50V. Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Nu mi-a iesit din cap ideea de mai sus asa ca am facut schema atasata, ma gindesc ca este prea eleganta sa nu o construiesc (iertati lipsa de modestie). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 pl36 sunt ideale pt asa ceva ,,,,ma gindesc ce putere s-ar putea optine in secundare :nas:Daca e sa alimentezi un SE nu sunt probleme in schimb pt un PP in clasa B va trebui un feedbak cu care sa controlezi biasul oscilatoarelor ca sa lucreze in regim dinamic si economic.....folosind un comparator de tensiune . Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Daca merge asa cum este acum schema sigur va putea fi dezvoltata. Am atasat schema modul auxiliar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum