Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop rusesc C1-118A

vidax

Postări Recomandate

Am un osciloscop rusesc C1-118A. Asa arata:IMG_1132_1.JPG[/attachment]Intrebarea mea este daca stie cineva cum pot remedia acest inconvenient?Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vidax

1

• Pongo

1

• Ion_Bumbu

1

Te pot ajuta cu o schema si aia nu prea lizibila. Daca este construit pe module as incerca sa determin in ce modul apare interferenta. Cum "ciocurile" apar pe ambele canale, cred ca putem exclude amplificatoarele Y. As incerca deconectarea alimentarii bazei de timp interne si injectarea unui semnal dinte de fierastrau pe amplificatorul X (atentie! luminozitatea la minim sa nu distrugi tubul) . Ar mai fi alimentarea, daca interferenta este pe frecventa de 50Hz sau multiplu (din imagini nu se vede prea bine pe ce pozitie este fixata baza de timp si nici intervalul de repetitie al ciocurilor). As inclina sa cred ca defectul este in baza de timp, in formarea defectoasa a "rampei". Pare a fi o intoarcere si suprapunere a trasei in locurile respective. Ar fi foarte bine daca ai avea un alt osciloscop pentru a verifica forma semnalului la baza de timp. Oricum ar fi nu umbla la reglaje, iar daca nu ai un pic de experienta pe AMC-uri mai bine lasa-l asa.Schema are 4 pagini si se vede cu Irfan View, dupa dezarhivare.Sa mai asteptam si alte opinii !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am un osciloscop identic cu al tau.Dupa multi ani de folosinta a avut exact acelasi defect.L-am cautat de am innebunit. Era un curent foarte mare pe un traseu de cablaj, curent care inducea campuri perturbatoare. Pana la urma am facut pe varful sondei o ansa si masurand de unde venea campul maxim am descoperit piesa cu pricina.Masuratorile le-am facut tot cu osciloscopul defect. :limb: Era de vina un condensator electrolitic. Din cauza asta apareau oscilatii in montaj. Nu mai stiu exact ce condensator era, undeva in partea din spate a placii, dupa marime cred ca avea cateva zeci sau sute de micro, in butoias de tabla, plantat in picioare si cu baza de pertinax.Pe scurt, schimba-i electroliticii si va merge ca nou.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Eu am avut la un moment dat 2 noi noute , prin 93-94 .Unu mergea perfect dar celalalt modula intensitatea spotului, parca avea modulatie pe axa Z.Defectul a fost fix ca la George , un cond electrolitic uscat si rezolvarea la fel.Parca era prin ceva chopper.Grig

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări