Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fire multimetru din comert...s-a furat cuprul?

bolek

Postări Recomandate

Exista si mai varza decat la mine? Ma mira. :limb: La mine macar arata 53 saracul la priza... La astabil cu 555 nu am incercat, ca singurul pe care il am este un minitransmitator AM cu 2x 555, si ala lucreaza la 594kHz deci peste 200k cat stie el.Schema... n'am. Dar poti sa'l desfaci sa cauti model pe placa si posibil si pe integrat daca nu e direct cipul acoperit cu epoxidica din aia neagra, adica "de unica folosinta" cum zic unii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

8

• Th3_uN1Qu3

6

• Stefan

5

• Depanatoru

4

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

io folosesc cablu "de veioză", şi banane de 50 de bani. :ciuda: serios... ştiam demult figura cu căderile de tensiune pe firele subţiri, şi oricum, multimetrele, oricât ar fi ele de pocnitori, au siguranţe pe intrare... bine, nu şi pe 20 de amperi, dar cel puţin eşti avertizat de asta în cartea tehnică, şi în inscripţionarea aparatului...unde pui că tot un "cablu de veioză" e pus şi la tatoarele mavo-ului...mai precis, 2x0,75.se poate şi mai gros, dar va trebui să scoateţi mantaua de plastic exterioară, că deja e prea rigid pentru ăia 20 de cm cât vă trebuie la un aparat de măsură...

Link spre comentariu

La asemenea multimetre(40-50 lei) e normal sa gasiti testere cu fir de Cu de 0,3 mm^2, daca ar fi numai asta, nu s-ar supara nimeni...altele sunt "bolile"-genul de multimetre de 10$ sunt bune ca sa zici ca ai cu ce masura, dar de fapt...sa n-ai!!!Cam pe la 200$ incep multimetrele serioase, Fluke, Meterman, etc.

Eu am unul din acesta(nu-i fac reclama, desi merita...)

http://www.kiesub.com/prostores/servlet ... TAL/Detail

In urma cu cca. 8 luni, cand l-am achizitionat, am trecut prin stari gen "incantat-contrariat-deziluzie-studiu-intelegere-RESPECT pt. producator si inginerii care l-au proiectat" .

:rade:

Spre deosebire de acele junghiuri facute pe vapor, cu un cost total de productie probabil de 3$, si care sunt INCAPABILE sa masoare o intensitate de curent in mod corect, pur si simplu, lasand la o parte testerele acelea-excretie, pe ampermetru, scala de 20 A, acele junghiuri au suntul de 0,1-0,2 ohmi, ceea ce e absurd...practic ampermetrul "limiteaza" curentul prin consumator!!!

plus alte "nebunii'...un Fluke masoara corect.

Recomandarea mea, decat 10 "junghiuri"- mai bine un aparat de masura bun...nu-ti iei zece paralitici sa-i trimiti la Olimpiada, iti iei un singur sportiv dotat...

Link spre comentariu

La cat de des masor eu curenti peste 3A... face treaba si 9208'ul. In plus este specificat in manual ca nu ai voie sa masori curent mare decat 30 secunde la fiecare 15 minute, pt ca se incalzeste suntul (sau se topesc sondele, eu am patit'o).Sincer in loc sa dau atatia bani pe un multimetru... i'as da pe un osciloscop.

Link spre comentariu

Golem ce zici daca iti cade in galeata cu apa acel Fluke ? cand esti pe teren te miri ce se poate intampla :da sau o rezista la impactul cu capota masinii ? daca iti scoti 600$ in 8 luni cu el poate merita fiecare dolar dar daca nu ,,, apelezi la chinezarii de maxim 10Euro (masoara curenti,tensiuni si rezistente in gama de toleranta data in manual)

Link spre comentariu

Chestia cu galeata inca nu am patit-o,dar capota masinii mi-a distrus cateva perechi de testere bune,nu prea lucrez cu testerele de la aparatele ieftine mai mult din cauza ca sunt subtiri,scurte, si se rup cand ti-e lumea mai draga :rade: Pt curenti mai mari de 10-15 A am sunturi industriale de 50 si 100A/75mV,sanatoase,cu suruburi M6,M8,si in rarele cazuri cand am de masurat curenti mari,le folosesc cu incredere.Nu cred ca este meserias/pasionat care sa nu aprecieze calitatea aparatelor de firma,si cam toata lumea are achizitionat cate unul(macar) pt chestii mai pretentioase,dar pt uzul general,si eu gasesc aparatele ieftine la indemana si destul de bune cat sa-ti faci treaba,la urma urmei nu in fiecare lucrare esti nevoit sa faci etalonari sau masuratori de precizie...in concluzie,e bine ca au aparut si pocnitorile astea pe piata,cu toate neajunsurile lor,accesibile oricarui incepator(si nu numai),si pana se invata cu modul de folosire,le poate strica lejer,paguba nu e mare(valabil si pt initiati,in ce priveste paguba...)Despre osciloscop,ce sa zic,e indispensabil la banc,in tandem cu un generator de semnal,dar nu poate inlocui un multimetru...oricata bunavointa am avea,e mai greu de masurat repede o rezistenta sau o continuitate la un circuit,un nivel de tensiune(lasand la o parte forma semnalului analizat).Din toata activitatea de pana acum,am tras concluzia ca incepatorii dau vina pe lipsa de aparatura sofisticata pt lipsa de "succesuri"in activitate,si dupa ce ajung la un nivel destul de avansat,isi dau seama ca se poate lucra cu scule mai putin performante,pt ca stiu ce sa ceara de la "ele" :rade:Este o vorba in auto...nu exista masini slabe,doar soferi prosti :rade: combinatia sofer bun,masina tare e ideala...dar mai rar intalnita in practica,daca ne gandim la analogia facuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări