Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fototranzistor la fotodioda

Vizitator fanzyboy

Postări Recomandate

Vizitator fanzyboy

am si eu o schema ... si imi trebuie fotodioda ... da eu am numai un (4-5) fototrazistoare (ROL031) .. si vreau sa-l fac intr-o fotodioda.... m-ati putea ajuta cum sa-l transform intr-o fotodioda .. ex: "unde este colectoru' cu baza", "uneste emitoru' cu baza", etc

niq_ro a tradus in romaneste (adaugat liniute si ceva litere) :wink:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

2

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

Conecteaza colectorul in locul catodului (bara diodei).Conecteaza emitorul in locul anodului (triunghiul diodei).Lasa baza in aer. N-o atinge de nimic ca sa nu capteze zgomot.Poti experimenta cu un ohm-metru. Plus la colector, minus la emitor si lanterna in ochii lui ROL031. Ar trebui sa-i scada rezistenta.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator fanzyboy

tks ... multumesc mult ... ar trebui sa mearga acum .. fac schema aia in vro 2 zile ... dar am verificat cu ohm-metru si merge ... mai salvat de un drum lung ... (destul de lung ) pana la un magazin de piese .. si de nisthe bani :)

Link spre comentariu

Pentru putin. Bine ca merge.Cand termini montajul, te rog vino inapoi pe forum si povesteste colectivului ce si cum ai facut. Chiar daca nu merge din prima, povesteste si aia :)Cirip

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări