Vizitator fanzyboy Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 am si eu o schema ... si imi trebuie fotodioda ... da eu am numai un (4-5) fototrazistoare (ROL031) .. si vreau sa-l fac intr-o fotodioda.... m-ati putea ajuta cum sa-l transform intr-o fotodioda .. ex: "unde este colectoru' cu baza", "uneste emitoru' cu baza", etc niq_ro a tradus in romaneste (adaugat liniute si ceva litere) :wink: Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 Conecteaza colectorul in locul catodului (bara diodei).Conecteaza emitorul in locul anodului (triunghiul diodei).Lasa baza in aer. N-o atinge de nimic ca sa nu capteze zgomot.Poti experimenta cu un ohm-metru. Plus la colector, minus la emitor si lanterna in ochii lui ROL031. Ar trebui sa-i scada rezistenta.Cirip Link spre comentariu
Vizitator fanzyboy Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 tks ... multumesc mult ... ar trebui sa mearga acum .. fac schema aia in vro 2 zile ... dar am verificat cu ohm-metru si merge ... mai salvat de un drum lung ... (destul de lung ) pana la un magazin de piese .. si de nisthe bani Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 27, 2005 Partajează Postat Iulie 27, 2005 Pentru putin. Bine ca merge.Cand termini montajul, te rog vino inapoi pe forum si povesteste colectivului ce si cum ai facut. Chiar daca nu merge din prima, povesteste si aia :)Cirip Link spre comentariu
Vizitator pic20 Postat Decembrie 31, 2007 Partajează Postat Decembrie 31, 2007 rol 031 e foto tranzistor Link spre comentariu
mircea888 Postat Decembrie 31, 2007 Partajează Postat Decembrie 31, 2007 rol 031 e foto tranzistorasta era si ideea, cum sa foloseasca un fototranzistor in loc de o fotodioda :smt032 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum