Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator taxi - cateva intrebari

Vizitator wizi

Postări Recomandate

Calibrarea antenei cu reflectometru este obligatorie ;daca vrei performanta.Degeaba emiti cu 100W daca ai un cablu innadit(ca am vazut io` si colegi din acestia),sau o spita de bicicleta n loc de antena . Problema este si ce tip de antena foloseste;cu talpa magnetica sau fixa. Din practica am observat ca schimbarea pozitiei antenei pe caroseria masinii influenteaza negativ o calibrare bine facuta in alt loc.Mai sant si pierderile datorate oxidarii in timp ...Probabil prietenul lui wizi doreste sa-si acopere colegii la comenzi si nu o poate face daca emisiile sant sensibil egale. Si-atunci vrea sa mareasca puterea foate mult "sa-i acopere " pe toti.E o idee...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Poje74

3

• +_Florin_+

2

• yo9hrb

1

• ROBEERT

1

Top autori în acest subiect

deci sunt radioamator si m-am lovit de aceasta problema, o sa va explic si de ce vrea statie de amplificare si antena pote fi folosita si pe receptie se pune un releu daca nu ma insel care comuta pe iesirea la amplif, cum sunt sofer la ratb si iubesc toti taximetristi mai ales cand sunt pe coltu la intersectie sau parcati paralel si la taclale de cand si-au pus amplif-uri de 100w si trec pe langa si am noroc sa vb la telefon in timp ce emite tonul de apelare de imi sparge urechea telefonul......ideea e simpla vreo cativa baieti destepti cu cunostinte radio si-au dat seama ca daca colegul de langa ei are 25w in statie sau 50w si ei au 100w chiar daca primul cu 25w aude comanda in momentul in care cel cu 100w emite nu se mai aude nimic chiar il bruiaza, plus ca cu 100w te auzi tot bucurestiul linistit. puterea de emisie este limitata de catre firmele de taxi si verificate la 25w parca numai ca statiile de amplificare sunt ascunse si aparatura de masura a firmelor de taxi e de 2 lei. in ceea cel priveste pe amicul tau am inteles ca sunt baieti care fac amplif-uri de 100w prin bucuresti la vreo 500ron cele din magazin sar de vreo 7mil. la www.lccom.ro gasesti gata facute dar la preturi de la 700ron in sus amplificatorul trebuie sa fie vhf 136-174mhz sau doar 136-174mhz.iar acu ca sa terminat sesiunea o sa le scriu baietilor buni de la anrcti fostul igr o scrisoare ptr nenea taximetristi de o sa li se para arr ingerasi :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări