Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema bizara la monitor

Dj_Dog

Postări Recomandate

am un monitor 17 inch viewstar 775E-I cu ecran plat.problema este urmatoarea: cand am toare ferestrele pe minimez se vede bine dar cand am o fereastra pe maxim in partea stanga (shi mai accentuat in colturi) se vede de parca ar avea un magnet acolo.ce ar putea sa aibe? shi cum rezolv aceasta problema?multzumesc!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

9

• mihaim

7

• Tavi

2

• dulamaa9

2

Top autori în acest subiect

monitorul a inceput sa faca aceast problema in toate colturileshi am observat o chestie: acest defect se accentueaza odata cu contrastul, daca contrastul este pana in 50% nu se cunoaste iar daca este peste incepe sa se cunoasca.nu a intalnit nimeni acest tip de defect? avetzi habar cu pot scapa de el?

Link spre comentariu

daca petele apar in momentul cand este foarte mult alb pe ecran, mai ales la contrast mare , cel mai probabil este o deformare a mastii datorate temperaturii , ceea ce nu prea ai ce sa ii faci , parerea meaai incercat sa ii dai un degauss, daca are in meniu asa ceva ?dispar in acel moment petele ?revin singure daca lasi mult timp o fereastra alba ?

Link spre comentariu

degaus i-am dat la greu.la inceput aveau o tenta sa dispara dar apareau la loc dupa ce se auzea aclasarea releului.acum nu mai au treaba petele cu degaus pot sa-i dau in continuu ca tot acolo raman.petele apar cand este mult alb pe centru ecranului shi in general in jumatatea de sus a ecranului.deci ca sa ma fac inteles cand sunt in windows shi deschid o fereastra care contine alb apar aceste pete care s-au extins la toate colturile.

Link spre comentariu

Poate ai niste boxe, magneti, pe langa monitor Incearca o demagnetizare exterioara, cu o bobina, sa vezi cum se comporta. Daca nici asa nu rezolvi, cred ca este tubul.

Link spre comentariu

am subwooferul sub birou dar asa il tin decand am luat monitorul de acu 3 luni shi daca era sa fie influentzat de subwoofer facea de la inceput sau disparea cand am mutat subwooferul de sub birou.detalieaza te rog treaba cu bobina.

Link spre comentariu

Departeaza intai boxa de monitor. Daca nu ai bobina de demagnetizare tuburi, incearca cu un pistol de lipit. Plimba-l in fata ecranului, la cativa cm, in locuri unde ai petele, simultan te joci la intrerupatorul pistolului. Daca tubul este magnetizat din cauze externe (boxe, magneti) trebuie sa simti o diferenta...in bine. Daca ai bobina sau poti face rost de una, plimb-o prin fata ecranului, dupa care te indepartezi 2-4m, intorci bobina la 90 grade si intrerupi alimentarea ei.

Link spre comentariu

multzumesc mult tavi pt raspunsuri.oricum o sa-l duc la garantie, ca il am doar de 3 luni shi asta m-a enervat la culme, doar 3 luni sa tina? :cry:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări