[i_unit] Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 In urma unor discutii pe acest forum, am decis sa postez unul dintre proiectele mele recente; este vorba despre o incinta in 2 cai, pentru sonorizare, echipata cu un woofer de 15inch, RCF MB15H401 si un driver de 2 inch Precision Devices PD C2, in hornul TI2000 de la Eminence.Alegerea traductoarelor nu a fost alegerea mea, clientul punandu-mi-le in brate cu rugamintea de a realiza o incinta "cu de toate", adica si vocala si cu "balls" in acelasi timp. Dintr-o prima vedere, am realizat ca dezideratul este posibil, singurul neajuns parand sa fie greutatea foarte mare pentru cineva care-si doreste ceva cat mai portabil. Ajuns la capitolul masuratori, am realizat dificultatea proiectului si imposibilitatea de a realiza o incinta pasiva optima. Este vorba despre lungimea mare a hornului pentru driverul de inalta, care muta centrul acustic al tw la circa 17-19cm de cel al wooferului. Acest lucru a facut imposibila realizarea variantei pasive cu targetul propus (1.2-1.4khz LR4). Acest target a fost ales pentru a obtine o cat mai buna dispersie, fara rezonante, mutarea axei sau nul puternic pe frecventa de separare, intr-un interval cat mai larg.O sa incerc pe cat posibil sa grupez datele din timpul proiectarii (grafice, masuratori, poze, scheme, simulari), dar o sa dureze ceva timp. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Vad ca nu se inghesuie lumea pe acest topic, probabil nu multi de pe aici sunt interesati de constructii de amploare mai mare.Atasez deocamdata cateva fotografii din timpul retusurilor, inainte ca incinta sa fie finalizata:[attachment=2]1.jpg[/attachment][attachment=1]2.jpg[/attachment][attachment=0]3.jpg[/attachment]Pentru MB15H401 avem un amplificator clasaD alimentat in punte la +/-75v (echivalentul a +/-150v), iar pentru PDC2, un amplificator clasa AB la numai +/-55v, dat fiind randamentul urias al acestui driver. In rest, filtre active, egalizari, etc. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 cam ce curba de taiere ai aplicat? Ai masurat raspunsul?Ar fi trebuit as montezi pe spate panoul de control. Asa indiferent cat de bine o sa se auda lumea o sa spuna ca sigur nu se aude bine ca are butoanele montate in fata.Goarnele asa au venit, diferite? Link spre comentariu
paul14 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 In poza cred ca sunt 2 boxe diferite. Se vede ca cea din dreapta este ceva mai mica si pozitia butoanelor este alta. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Sunt 2 boxe diferite.Bineinteles ca am masurat raspunsul, nu fac boxe doar dupa ureche sau calcule simpliste.In privinta panoului de control, pentru chefuri merge foarte bine cu butoanele pe fata, mai ales avand in vedere ca este facuta sa mearga singura, eventual cu inca o boxa fara amplificare, cu difuzoare identice. Are 2 intrari de muzica si 2 de microfon, cu corectii individuale si reverb. Perfect, cum am spus pentru chefuri restranse. Pe langa ea, Rcf TT25 rasufla greu. Sa nu mai spunem de ART500 sau Madras15, asta din cate am comparat.Cateva grafice, cu gating sau fara, on/offaxis, target LR24 1.2-1.3 khz. Sumarea se face aplicand un delay de 500us prin 5 celule defazoare.[attachment=4]35ms b t.jpg[/attachment][attachment=3]mb15h.jpg[/attachment][attachment=2]off-axis.jpg[/attachment][attachment=1]stabilire near.jpg[/attachment][attachment=0]untitled.jpg[/attachment] Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Ce soft si ce mic ai folosit ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum