Vizitator darondny Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Mi-am propus de ceva timp sa-mi transform curtea casei intr-un loc mai placut adaugand un 'strop de muzica buna . Am multe idei in minte ,asa ca daca ar putea careva "sa-mi dea peste mana" cand gresesc , ar tinde la mai bine lucrarea (niciodata nu este complet perfect, totdeauna mai exista un moft in plus) . _ _ _ Sunetul venit dintr-o placa de sunet HD va fi amplificat de 4 CI-uri separate , si anume TDA7294 . Am presupus ca filtrarea de 10.000uF si un tor. cat un cd , bobinat de mine cu sarma de 1.2mm la 25v-0V-25v(6sp/volt) este destul pentru un '4 ohm. Statia de amplificare este construita pana acum doar cu 1 CI, si pot spune ca 'se inteleg destul de bine componentele intre ele, incat sa ma satisfaca si pe mine. Acum urmeaza partea mai delicata , alegerea traductoarelor acustice potrivite (8") . As vrea sa nu mai folosesc crossover-e pasive , si sa folosesc doar cate un difuzor , un "cat de cat" full-range , care sa fie mai mult mid-mid_bas, sa nu deranjeze urechea prea mult . Am mai folosit acest difuzor : SAL bxc2020 (4ohm), care are banda de frecvente de 50-5.000 , si este... mult deasupra altora , nu se simnte ca are doar 89db/1w/1m, dar am vazut si ce inseamna o firma mai de prestigiu , (de exemplu , am acasa Ground Zero GZRW-30SPL , si pur si simplu 'rupe si sparge' tot ce prinde, pe toate planurile) . . . Cutiile vor fi facute din MDF , si ma gandeam sa le construiesc de tip horn, topogan la 90° cum le mai spune , pentru a putea piti jumatate din ele , randament crescut , dar si din principalul motiv al radiatiilor UV ,vechea problema.. sa fie o idee buna? Imi puteti recomanda un model de difuzor potrivit ca si pret , pe care 'sa mearga si un radio , dar si un Hardstyle ? Va multumesc pentru timpul pierdut de d-voastra in favoare mea Link spre comentariu
Vizitator darondny Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Nimeni , nimic :cry: ?Nu-mi spune si mie careva macar un model de difuzor fullrange de 8" in pretul 50-100 ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 MONACOR SP-200Xfull-range Link spre comentariu
Vizitator darondny Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Multumesc pentru raspuns , viobio Am vazut ca este folosit destul de des acest model . Se potriveste si amplificarii mele.. cam maricica incinta , dar daca face treaba buna nu-i bai . Am sa ma mai documentez , sa vad de ce mai dau .Cumva pentru afara nu ar merge si un diametru mai mic? Sau ca sa ies mai ieftin , as putea face 4 sateliti micuti doar de mid si inca unul (acel propus) care sa completeze ce lipseste.. O fi o idee mai buna? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Multumesc pentru raspuns , viobio Am vazut ca este folosit destul de des acest model . Se potriveste si amplificarii mele.. cam maricica incinta , dar daca face treaba buna nu-i bai . Am sa ma mai documentez , sa vad de ce mai dau .Cumva pentru afara nu ar merge si un diametru mai mic? Sau ca sa ies mai ieftin , as putea face 4 sateliti micuti doar de mid si inca unul (acel propus) care sa completeze ce lipseste.. O fi o idee mai buna?poti incerca o incinta mai micace am facut eu este un experiment cu un labirint interior,gen BR Link spre comentariu
Vizitator darondny Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Dar o idee cum pot proteja difuzoarele de caldura +raiatiile solare directe? daca as face un horn la 90° as pierde ceva calitate? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum