Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

manual despre PLC-uri

Vizitator studentu

Postări Recomandate

Vizitator studentu

Dupa cum spune si topicul, am nevoie de un manual despre PLC-uri. As fi foarte recunoscator daca ar avea cineva asa ceva scanat, sau in format .doc, .pdf.NU doresc sa iau de pe "gugal", deoarece am gasit informatii pe diferite siteuri care se contraziceau. Astept raspunsurile dumneavoastra si multumesc anticipat. Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dekor

2

• Sica001

2

• walyd

1

• red93

1

Top autori în acest subiect

scrie mai detaliat ce tipuri de PLC te intereseaza pt ca toate aceste plc au diferite functiuni care pot fi programate in functie de aplicatii asa ca asteptam mai multe sa te putem ajuta :da

Link spre comentariu
Vizitator studentu

M-ar interesa in principal de date legate de plc-uri in general(an aparitie, principiu de funcionare, utilizari), nu neaparat cum se programeaza(dar nu strica si asta). Iar ca si model: Easy 2606ca de la firma Frenzel-berg http://www.frenzel-berg.de/.Multumesc de interes

Nimeni nu ma poate ajuta? Engleza sau romana, nu conteaza... icon_hang
Link spre comentariu

Sfatul meu este sa dai pe la o biblioteca din una din facultatile de automatizari si/sau electronica. Sunt carti noi aparute de cel mult 3-4 ani care contin informatii despre anumite tipuri de automate, arhitecturi de sisteme si modul de programare. Daca cauti anumite lucruri specifice pentru anumite tipuri de automate atunci numai pe site-ul producatorului sau pe Google vei gasi.

Link spre comentariu
Vizitator studentu

Salut dekor. Mersi de informatii, dar stiam deja lucrul asta. Pe mine m-ar interesa in principal informatii legate de plc-uri la modul general(an aparitie, principiu de funcionare, utilizari)... :confuz1

Link spre comentariu

www.mrplc.com (sper ca nu fac reclama la ceva.... :speriat )

E un forum despre PLC-uri .... pe sectiuni/producatori ... etc. Daca vrei sa te inregistrezi nu folosi adrese de gen yahoo (eu am incercat si nu merge cu yahoo... adica nu mi-a validat administratorul contul )

Lasa o adresa de mail si iti trimit ceva documentatie generala depre PLC-uri si "industrial control" in general..

Ca idee ciclul uni PLC e cam asa :

1. citeste intrarile

2. executa programul

3. scrie iesirile

si de la capat

Referitor la informatii contradictorii, tine cont ca fiecare producator de PLC-uri particularizeaza produsul in felul sau ... astfel ca informatia valabila pentru o anumita familie de PLC-uri poate sa nu fie valabila pentru altele. la mrplc.com gasesti informatii despre marii producatori de asa ceva.

Sica

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...Daca vrei sa te inregistrezi nu folosi adrese de gen yahoo...

Nu stiu despre ce adrese de E-mail vorbesti, dar Yahoo iti ofera ca anexa la mssg o excelenta adresa de E-mail. La ID-ul mssg-ului mai adauga un @yahoo.com (daca furnizorul de posta electronica este in limba engleza) @yahoo.fr (franceza) @yahoo.ro (romana) etc. Eu personal sunt membru IEEE si a altor societati cu nume "greu", pe baza unei adrese de E-mail de la yahoo.
Link spre comentariu

...Daca vrei sa te inregistrezi nu folosi adrese de gen yahoo...

Nu stiu despre ce adrese de E-mail vorbesti, dar Yahoo iti ofera ca anexa la mssg o excelenta adresa de E-mail. La ID-ul mssg-ului mai adauga un @yahoo.com (daca furnizorul de posta electronica este in limba engleza) @yahoo.fr (franceza) @yahoo.ro (romana) etc. Eu personal sunt membru IEEE si a altor societati cu nume "greu", pe baza unei adrese de E-mail de la yahoo.

Experianta mea a fost cama asa ... am incercat sa ma inregistrez la mrplc.com ...am completat toate datele ... si adesa de mail [email protected]. am primit un mail pentru verficare in care se spunea ca imi multumesc de inregistrare si ca in cel mai scurt timp un administrator imi va validda contul ... dar nu a mai venit validarea niciodata(in decurs de 4-5 luni am incercat de 4-5 ori ) pana la urma le-am dat o adresa de la un server comercial din ro si validarea a venit a doua zi. (tot timpul incercam seara.)

De aici am dedus ca din cauza adresei de yahoo nu voiau sa imi valideze contul.

Nu contest faptul ca la un moment dat au mers inscrierilesi de pe yahoo... sau ca acum merg sau nu (nu am verificat) ... doar am spus ca la un moment dat nu mergeau si (asta e deja parere personala) putin probabil sa le fi dat drumul di nou...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări