Vizitator osyrys Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Am o problema si nu stiu cum sa-i dau de cap.Am facut o schema cu senzor de atingere care actioneaza un releu si declanseaza o sirena.Se alimenteaza la 12V. In casa, la priza de 220V cu adaptor functioneaza. Cand o alimentez la bricheta auto, nu mai functioneaza. Care ar putea fi motivul? Va rog sa-mi dati o idee! Link spre comentariu
Laci Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Pune schema sa vedem Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 In casa functioneaza datorita campului electric generat de instalatia casei.Cand pui degetul pe senzor corpul uman se incarca capacitiv in acest camp generand un semnal.Autoturismul se comporta ca o cusca Faraday pentru acest camp izoland de exterior.La fel poti experimenta punand degetul pe firul de semnal al unui amplificator rezultand brumul acela.Brumul nu va aparea undeva unde nu exista retea electrica. Link spre comentariu
Laci Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Dar se poate modifica usor schema sa functioneze si in masina, dar mai intai sa vedem. Link spre comentariu
Vizitator osyrys Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Asta e schema Link spre comentariu
Laci Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Na bun... ia da un click pe linkul ala... Link spre comentariu
Vizitator osyrys Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 M-am dumirit mai greu...Asta cred ca se vede mai bine. Link spre comentariu
Laci Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Trebuie sa pui inca o bucata de tabla care legi prin 100k la 12V, cele 2 bucati le montezi cat mai aproape dar fara sa se atinga, cand atingi se face un contact intre ele si cam atat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum