Vizitator fyrewurx Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Salutare. Am o problema cu o cafetiera Ufesa Avantis 50. Problema este ca intrerupatorul din fata s-a dezmembrat , partea de sus (plasticul rosu impreuna cu becul de control si inca o piesa, pare rezistor) s-a desprins. As dori sa elimin intrerupatorul, dar acesta are 3 contacte, la fiecare vine un fir(poza 1). Daca poate cineva sa imi explice de ce sunt 3 si daca legarea lor impreuna este sigura.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Ai 3 fire deoarece exista indicatorul prezenta tensiune in buton (beculetul cu neon si rezistorul acela).La cum vad eu in poza se pare ca cele 2 fire albastre trebuie legate impreuna iar firul rosu trebuie izolat.Daca legi impreuna firele albastre cu firul rosu e foarte probabil sa faci scurtcircuit. Link spre comentariu
Vizitator fyrewurx Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Multumes pentru raspuns The Stressmaker, dar nu m-am lamurit deloc de ce sunt 3 fire? Poate sa ma ajute cineva cu o schema? Pe Google nu am gasit nimic sa ma ajute. Poate trebuia sa postez la incepatori... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Am incercat sa fac o schema posibila la ce ai tu.Pe rezistenta de incalzire mai ai o siguranta termica pe care nu am desenat-o,seamana cu o rezistenta de 1/2 W,in ceramica.Termostatul este cel cu capac roz.In buton ai 2 legaturi posibile la becul cu neon.1. Daca becul cu neon e aprins tot timpul atunci ai legaturile becului cu linie plina adica intre contactele 1 si 2.Firul rosu e la contactul 1.2. Daca becul cu neon se aprinde cand apesi pe buton atunci ai legaturile becului cu linie punctata intre contactele 1 si 3.Firele 2 si 3 sunt de culoare albastra in schema. Link spre comentariu
Vizitator fyrewurx Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Multumesc inca o data pentru raspuns. Deci pentru ca sa mearga normal trebuie sa leg cele doua fire albastre 2 si 3 una de alta. Daca vreau sa ramana si beculetul cu neon trebuie sa leg intre 1 si 2+3 (adica sa indice ca am pagat in priza).As mai avea o intrebare daca se poate, ce caracteristici are beculetul cu neon si rezistorul inseriat? (nu am aparat de masura) Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Becul e asemanator cu NE-2 ca aici http://en.wikipedia.org/wiki/Neon_lamp si la rezistenta valoarea se situeaza undeva intre 100 kohm si 200 kohm.Vezi ce dungi colorate are pe rezistenta daca e vizibila.Daca elimini butonul, da, va indica prezenta tensiune pe retea. Link spre comentariu
Vizitator fyrewurx Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum