Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafetiera Ufesa Avantis 50

Vizitator fyrewurx

Postări Recomandate

Vizitator fyrewurx

Salutare. Am o problema cu o cafetiera Ufesa Avantis 50. Problema este ca intrerupatorul din fata s-a dezmembrat , partea de sus (plasticul rosu impreuna cu becul de control si inca o piesa, pare rezistor) s-a desprins. As dori sa elimin intrerupatorul, dar acesta are 3 contacte, la fiecare vine un fir(poza 1). Daca poate cineva sa imi explice de ce sunt 3 si daca legarea lor impreuna este sigura.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

3

Ai 3 fire deoarece exista indicatorul prezenta tensiune in buton (beculetul cu neon si rezistorul acela).La cum vad eu in poza se pare ca cele 2 fire albastre trebuie legate impreuna iar firul rosu trebuie izolat.Daca legi impreuna firele albastre cu firul rosu e foarte probabil sa faci scurtcircuit.

Link spre comentariu
Vizitator fyrewurx

Multumes pentru raspuns The Stressmaker, dar nu m-am lamurit deloc de ce sunt 3 fire? Poate sa ma ajute cineva cu o schema? Pe Google nu am gasit nimic sa ma ajute. Poate trebuia sa postez la incepatori...

Link spre comentariu

Am incercat sa fac o schema posibila la ce ai tu.Pe rezistenta de incalzire mai ai o siguranta termica pe care nu am desenat-o,seamana cu o rezistenta de 1/2 W,in ceramica.Termostatul este cel cu capac roz.In buton ai 2 legaturi posibile la becul cu neon.1. Daca becul cu neon e aprins tot timpul atunci ai legaturile becului cu linie plina adica intre contactele 1 si 2.Firul rosu e la contactul 1.2. Daca becul cu neon se aprinde cand apesi pe buton atunci ai legaturile becului cu linie punctata intre contactele 1 si 3.Firele 2 si 3 sunt de culoare albastra in schema.

Link spre comentariu
Vizitator fyrewurx

Multumesc inca o data pentru raspuns. Deci pentru ca sa mearga normal trebuie sa leg cele doua fire albastre 2 si 3 una de alta. Daca vreau sa ramana si beculetul cu neon trebuie sa leg intre 1 si 2+3 (adica sa indice ca am pagat in priza).As mai avea o intrebare daca se poate, ce caracteristici are beculetul cu neon si rezistorul inseriat? (nu am aparat de masura)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări