anaflorian52 Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Salut,Am un magnetofon Tesla Sonet B3 si nu am motorul original,dar am facut rost de un motor de Tesla B115 si vreau sa fac un montaj electronic pentru doua turatii:1400 -2800 rot/min.Exista o posibilitate tehnica?Nu stiu daca am postat corect si-mi cer scuze pentru ,eventuala ,greseala!Cu stima Costica Link spre comentariu
Nucleu Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Ai putea incerca cu un PWM Ai si o schema demonstrativa in video...! Probabil ai rezolva cu un PIC. Link spre comentariu
anaflorian52 Postat Martie 12, 2010 Autor Partajează Postat Martie 12, 2010 Salut, Din ce am vazut mai sus ,ar fi simplu,sau ca o idee,dar mie imi trebuie un montaj la 220 volti,cu putere constanta si cu tensiune sinusoidala indiferent de turatie.Stiu ca mai simplu este sa gasesc un alt motor cu turatie reglabila mecanica sau electrica.Multumesc pentru post,oricum!!!Costica Link spre comentariu
Nucleu Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Atunci poate ca este mult mai simplu daca faci cu un triac care sa il comanzi cu un optotriac http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Probabil ca daca ledul din optotriac este comandat cu o tensiune mai mica poti reduce turatia motorului. (sper ca nu vorbesc prosti... ) dar nu stiu cum ramane cu puterea Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 magnetofon Tesla Sonet B3 si nu am motorul original,dar am facut rost de un motor de Tesla B115 si vreau sa fac un montaj electronic pentru doua turatii:1400 -2800 rot/min.La Sonet B3 cele doua turatii se obtin prin schimbarea numarului de poli.O variatie a turatiei de la 2800 la 1400, nu puteti obtine cu un regulator de curent, acesta poate doar sa mareasca alunecarea intre limte reduse, cca. 5% din turatie.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Am un magnetofon Tesla Sonet B3 si nu am motorul originalVedeti aici, Dl. are un Sonet duo, a avut acelasi motor cu B3.http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=505524#p505524 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum