Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor cu doua turatii

anaflorian52

Postări Recomandate

Salut,Am un magnetofon Tesla Sonet B3 si nu am motorul original,dar am facut rost de un motor de Tesla B115 si vreau sa fac un montaj electronic pentru doua turatii:1400 -2800 rot/min.Exista o posibilitate tehnica?Nu stiu daca am postat corect si-mi cer scuze pentru ,eventuala ,greseala!Cu stima Costica

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nucleu

2

• miron1947

2

• anaflorian52

2

Salut, Din ce am vazut mai sus ,ar fi simplu,sau ca o idee,dar mie imi trebuie un montaj la 220 volti,cu putere constanta si cu tensiune sinusoidala indiferent de turatie.Stiu ca mai simplu este sa gasesc un alt motor cu turatie reglabila mecanica sau electrica.Multumesc pentru post,oricum!!!Costica

Link spre comentariu

magnetofon Tesla Sonet B3 si nu am motorul original,dar am facut rost de un motor de Tesla B115 si vreau sa fac un montaj electronic pentru doua turatii:1400 -2800 rot/min.

La Sonet B3 cele doua turatii se obtin prin schimbarea numarului de poli.O variatie a turatiei de la 2800 la 1400, nu puteti obtine cu un regulator de curent, acesta poate doar sa mareasca alunecarea intre limte reduse, cca. 5% din turatie.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări