Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema programator simplu Attiny 2313 si cablaj imp.

elcomar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

8

• nickrvl

3

• danzup

1

• ionu x

1

Top autori în acest subiect

Salut, sunt nou in ale microcontrolerelor si as avea nevoie de o schema cat mai simpla pentru un Attiny 2313 si de cablajul acesteia in format pdf sau target 3001 ca pe asta il am instalat.Am incercat acest programator care e cat se poate de simplu numai ca nu merge. Gresesc eu undeva sau nu e bun?Aici este programatorul: http://elektronica.us/viewtopic.php?f=31&t=10

Cu ce program ai incercat ?Exista tone de programe si mii de programatoare pentru orice atmel .Numai bunavointa sa citesti pe elforum sau pe google sa ai !
Link spre comentariu

Cindva l-am avut pe acesta de care pot spune ca merge sigur, l-am folosit impreuna cu Bascom si Pony.[attachment=0]Clipboard01.jpg[/attachment]Nu e obligatoriu sa foloseti condensatorii si cuartul decit daca montajul o cere.

Link spre comentariu

Cindva l-am avut pe acesta de care pot spune ca merge sigur, l-am folosit impreuna cu Bascom si Pony.[attachment=0]Clipboard01.jpg[/attachment]Nu e obligatoriu sa foloseti condensatorii si cuartul decit daca montajul o cere.

am facut programatorul dar imi poti spune ce program sa folosesc? nu prea ma pricep
Link spre comentariu

de oboseala nici nu mai vad bine :nebunrau: am incercat programatorul cu pony si merge fara alimentare, ar trebui sa folosesc si alimentarea de 5 v? (am facut tot montajul in afara de condensatorul de 100 pf)

Link spre comentariu

de oboseala nici nu mai vad bine :nebunrau: am incercat programatorul cu pony si merge fara alimentare, ar trebui sa folosesc si alimentarea de 5 v? (am facut tot montajul in afara de condensatorul de 100 pf)

Bineinteles ca MC-ul trebuie alimentat, eu folosesc Bascom.
Link spre comentariu

pai si alimentat si nealimentat tot a mers... dar cu pony ca bascom nu am, mi-l dai si mie? (si a mers doar cu o varianta de pony 2000 si nu mai stiu cum ca il am la servici)

Link spre comentariu

cum de este posibil ca montajul sa mearga si fara alimentare? se poate intampla ceva? mentionez ca microcontrolerul se programeaza fara probleme si foarte repede

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

e bun şi ăsta, e o variantă de ponyser fără alimentarea concepută de lanconelli:

Posted Image

eu am făcut ponyser-ul, fără tranzistorii pentru tensiunea mare externă (prevăzută pentru picuri şi eepromuri care cer tensiuni mari de programare), iar cu condiţia să foloseşti ic-ul LDO indicat pe schemă, merge şi alimentat din com.

dacă ai com-ul slab, aka dă tensiuni de maximum 3,3 volţi, n-o să meargă fără alimentare externă.

nici programatorul lui sajid nu are să meargă fără alimentare externă: TREBUIE să alimentezi atmelul cu +5 volţi, de pildă cu un 78l05 şi o baterie de 9 volţi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări