srdjan Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 intrucat am mai multe variante va spun si ce vreau sa fac... poate apar mai multe idei:1) nu vreau sa folosesc microcontroller2) as evita pe cat posibil folosirea unui ROMCONVERTOR A/D ( ADC0804 ) => iesire paralela 8 bitiastia 8 biti as vrea sa-i afisez pe 7 segmente in una din cele 2 variante:a) 3 digiti baza 10 (BCD)b) 2 digiti baza 16pentru varianta a stiu doar 2 metode de obtinere a afisajului:i) cei 8 biti adreseaza o locatie de memorie in ROM care incarca cei 16(14) biti necesari afisariiii) shiftari si adunari succesive pentru a obtine cele 3 grupe de cate 4 digiti (complica mult schema si chiar si logica nu e pt oricine)inclin spre varianta cu afisare hexa dar:A) nu gasesc driver nici ACTIVE LOW nici ACTIVE HIGH output (am ceva afisaje dar nu stiu daca sunt anod sau catod comun... oricum asta se rezolva usor)B) nu prea am de gand sa implementez functia fiecarui segment din porti. am convingerea ca nu se minimizeaza drasticIn concluzie va rog sa-mi spuneti si mie daca stiti vreun driver.Eu am citit datasheet-ul la 4511 si la 7447 si inruditele lor si pentru valori 10-15 au hieroglife fara sens pt mineMii de multumiriPS: mentionez ca marfa va fi cumparata de la cei de sus... deci cine cunoaste si ocheste ceva pe acolo accept si link (PM) Link spre comentariu
adi pastor Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Exista afisaje hexazecimale care au decodificatorul in ele. Eu am facut cateva aplicatii cu acest tip de afisaje. Sunt fabricate de HP . Daca te intereseaza pot desface o cutie si sa-ti spun exact tipul . Sa auzim de bine ! Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 ti-as fi recunoscator...dar nu gasesc la polonezi si mai mult ca sigur nici la singurul magazin de electronice din Arad nu voi gasi. driver-ul m-ar fi ajutat mai mult... sau vreo viziune originala asupra problemei...LE: am gasit datasheet-ul lui MC14495 cu google dar pe langa ca pare obsolate e si rar de gasit... mi se pare imposibil sa nu existe ceva uzual. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Eu inteleg din discutia de AICI ca nu prea ai avea alternativa.... Eu as face cu microcontroller.... poti face chiar si multiplexare si scanare si alte cele, cum iti pofteste inima. Softul nu ar fi mare lucru. Un uC care sa poata face asta te scoate la vreo 3 lei. Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 asa este...doar ca trebuie sa ne limitam la ce ni s-a predat pana acum... sper sa nu fie totusi atat de batut in cap laborantu incat sa nu inteleaga problema... asta daca nu gasesc rapid si ieftin acele 7 seg-hex display-uri din primul reply. sau ma nervez si afisez cu led-uri ca ma descurc sa numar si in binar destul de repejor cand e vorba de max 11-12 bitiLE: dah... m-am lamurit... cred ca pun un tiny dupa ce-l frezez si zic ca e o piesa de muzeu cipu ala adus tocmai din Congo "Last of the season" Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Sa grupezi cate 3 biti si sa afisezi in octa nu te multumeste, nu? Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 11, 2010 Autor Partajează Postat Martie 11, 2010 hmmm...nu m-am gandit. cred ca asa o sa fac totusi ca sa nu ma complic chit ca mi-e mai greu sa transform mintal repejor. mersi mult de sugestie. Link spre comentariu
adi pastor Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 HP 5082-7340 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum