milet Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Tot am vazut diverse aparate cu UV pentru purificarea apei,deci numai impotriva microbilor,nu si filtrarea apei.Din ce am mai studiat,cica sunt ceva diode UV cu care se iradiaza fluxul respectiv de apa.Stie cineva mai multe? s-ar putea construi acasa asa ceva,caci sunt cam scumpe.Oare alea de acvariu,ar putea fi folosite pentru apa de la robinet? Link spre comentariu
Laci Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Daca vrei filtrare buna foloseste un sistem cu reverse osmosis(apa este pompat prin niste membrane cu pori f.f.f mici de ordinul nanometrilor) scapi si de impuritati mecanice si cele biologice, intradevar este scump...In legatura cu UV, sunt unele bacterii virusi care sunt rezistenti la UV, nu scapi 100% de ele, nu recomand pentru apa potabila. Link spre comentariu
milet Postat Martie 11, 2010 Autor Partajează Postat Martie 11, 2010 Ok,am inteles.am gasit ceva de apartament la vreo 11mil cu toate accesoriile dar fara UV.Multumesc. Link spre comentariu
Laci Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Am si eu in apartament unul(stau in chirie), dar nu-l folosesc, schimbul de filtre costa cam 1.5-2milioane/an Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Daca vrei sa sterilizezi apa cu UV trebuie sa cauti tuburi UV-C sau germicidale.Intr-un fel sau altul (geam de cuart intre tub si incinta cu apa) trebuie sa faci radiatia respectiva sa treaca prin apa.Mai poti folosi un arzator de bec cu vapori de mercur, cu eficienta mai scazuta.Problema este securizarea apei din recipient impotriva spargerii accidentale a tubului UV daca alegi sa nu folosesti geam de cuart.O metoda alternativa ar fi producerea de aer ozonat prin expunerea aerului la radiatie UV sau prin descarcare corona si pomparea lui in apa.In domeniul sterilizarii, ledurile UV sunt o tehnologie scumpa si cu durata de viata scazuta datorita puterii mari cerute pentru o sterilizare optima.Pentru filtrarea clasica,cred ca firmele de profil au tehnologii pentru toate buzunarele.Totul depinde de calitatea apei de care dispui si de gradul de filtrare pe care il vrei si de locul unde ai nevoie de apa filtrata (nu cred ca ai nevoie de apa filtrata bacteriologic la wc sau masina de spalat). Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 salut laci , ce fel de filtre folosesti pentru apa , cam scumpe totusi , am un filtru din dedeman luat pe la 41 ron balonul si 20 cartusul , filtrul e de 5 microni ,totul e italian , ar trebui mai mult ?intratzi la adresa asta poate va place ceva http://www.atlasfiltri.com/eu lam cumparat pe cel de 10 inci ,cu capac din palstic rezista pana la 8 bari . Am si eu in apartament unul(stau in chirie), dar nu-l folosesc, schimbul de filtre costa cam 1.5-2milioane/an Link spre comentariu
Laci Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Habar n-am ce filtre(cati microni) oricum nu-l folosesc beau apa minerala Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 si eu beau apa cu bule asa zice ala micu al meu , plata sau carbogazoasa , da eu ma refer la micro organismele ce sunt in apa de fantana , pentru mancare si masina de spalat , ma oboseste apa dura ,am bagat de curand niste magnetzi de difuzoare pe racorduri cica ar mari particulele de calcar ,si ma gandesc ca ar ramane in filtru , am mai auzit la cineva de o bila anticalcar ,foloseste cineva dintre voi sa ne zica daca da ceva randament acea bila magica Cred ca am sa deschid un topic nou cu subiectul bila anticalcar. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Hai ca e buna "ma oboseste apa dura"!!! Link spre comentariu
vfp_marius Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 fii la subiect si nu e langa , esti cam prea off topic Hai ca e buna "ma oboseste apa dura"!!! si ma mai obosesc cei care au doar un neuron in cap in stare de singuratate . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum