radu25 Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 Salut,Are cineva idee pe unde gasesc si eu miezuri de ferita toroidale pt radiofrecventa, Diametrul exterior cca. 8-10mm? Link spre comentariu
Vizitator emilus Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 AFERO Bucuresti. are tot felul de ferite si nici nu sint scumpe. Trimit si prin posta daca esti din alt oras. Link spre comentariu
radu25 Postat Iulie 27, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2005 Cum se comanda la ei pt ca nu au e-mail, siteul are doar o pagina, n-au catalog de produse, n-au nimic?Stie cineva cam ca permeabilitate ar trebui sa aiba o ferita pt radiofrecventa? Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 27, 2005 Partajează Postat Iulie 27, 2005 Salut,Da-le un telefon. Ar trebui sa aiba cataloage. Pe vremea pterodactililor exista un catalog in care era descris fiecare tip de ferita produs de ei. Acolo era inclusa si permeabilitatea, desi nu prea inteleg la ce-ti foloseste. Ceea ce cred ca e mai interesant in aplicatii este AL-ul sau inductanta specifica. Asta te ajuta sa calculezi nr de spire ptr o anumita valoare a inductantei. Permeabilitatea initiala e utila daca lucrezi la puteri mari (ca sa stii daca te apropii de saturatie) sau ca sa o calculezi pe cea efectiva daca folosesti intrefier. Ai nevoie de detalii din astea?Poti sa ne spui si ce vrei sa faci? Mixer, amplif, filtru? Poate mai are cineva vreo idee.Bafta,Cirip Link spre comentariu
radu25 Postat Iulie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2005 Salut,MIe imi trebuie pt un transceiver. Torurile sunt din alea micute cum sunt in sursele de PC numai ca, am inteles ca alea nu sunt bune pt RF deoareca nu au permeabilitatea corespunzatoare.Intrebam ce prmeabilitate este necesara pt RF pt ca, in eventualitatea ca as face rost de mai multe tipuri de ferite sa stiu pe care le folosesc. Link spre comentariu
Vizitator emilus Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Salutari !Pentru gama 1-30 Mhz iti trebuie ferita F4, au sigur tori din F4 si nu trece de 2-3 mii bucata. Da telefon si este o doamna foarte de treba care te ajuta daca mai ai nelamuriri. Cela din surse de PC sigur nu sint bune, alta fiind destinatia lor. Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Emilus are dreptate. Ptr scurte e materialul F4. Daca imi amintesc bine, marcajul (daca exista) este un punct alb. Mai merge si F5 (punct roz), dar aia are AL-ul putin mai mic, inschimb merge la frecvente un pic mai mari.Motivul ptr care nu sunt bune la transceiver nu e chiar permeabilitatea, ci pierderile la frecventa la care vrei sa le folosesti. Poti foarte bine sa iei un tor din sursa si sa faci un final cu el, dar vei constata ca nu scoti putere iar ferita se incinge din cauza pierderilor.Hai sa-ti zic o metoda empirica pe care o foloseam eu cand nu stiam mare lucru despre ferita de care "faceam rost". Puneam ohm metrul pe scala cea mai mare. Ferita "de joasa", adica aia din surse, "dadea la aparat", adica avea rezistenta mai mica decat ferita de inalta (atentie sa nu fie vopsite). Nu e prea stiintific, dar la nivel de amator merge. De asemenea, daca nu gasesti sau nu vrei sa iei toruri F4, mai poti folosi miezurile cu doua gauri din simetrizoarele de antena din teveurile vechi... daca ai asa ceva. AL-ul e cam mic, dar "merge si-asa".Bafta,Cirip Link spre comentariu
radu25 Postat Iulie 29, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2005 Da telefon si este o doamna foarte de treba care te ajuta daca mai ai nelamuriri.Foarte de treaba doamna, imi tot zice sa las un mesaj dupa semnalul sonor. Si de cate ori dau telefon imi spune acelasi lucru. Link spre comentariu
Vizitator emilus Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 021 252 21 03Ultima data am cumparat de la ei acum mai putin de o luna. Or fi in concediu. Ai sunat la toate numerele ??? Si daca iti spun sa lasi un mesaj, lasa-l, probabil ca le citeste cineva. Link spre comentariu
radu25 Postat Iulie 30, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2005 OK. Am reusit sa iau legatura cu doamna aceea care s-a dovedit, intr-adevar, a fi tare de treaba. Mi-a confirmat ca in gama 1-30MHz imi trebuie ferita F4 si au asa ceva. Saptamana viitoare ma duc in Buc sa cumpar.Merci mult baieti!E tare util forumu' asta! Sa traiasca Vasile! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum