Vizitator Fantoma Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Salutare mi-am achizitionat de curand difuzoarele boschmann mb 83 cti ,cu puterea de 400w(nu prea cred k scoate atat) si impedanta de 4 ohmi, si as dori sa le fac cutie dar din pacate am o staie de 8 ohmi electronica amplificator stereo 3220. Imi puteti spune ce solutie as avea pentru a egala impedanta si pasta puterea. ms pt cei care ma ajuta. Link spre comentariu
massacre122 Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 le pui in serie si faci 8 Link spre comentariu
chorchy Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 ai intreg setul?sau doar doua difuzoare bas? Link spre comentariu
Vizitator Fantoma Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Deci am tot setul (adica 2 tweetere, 2 midrange, 2 woofere si 2 3-way crossovere). Am vorbit cu un prieten de al meu si mia spus k la fiecare iesire din filtru sa pun o rezistenta de 4 ohmi(adica intre difuzor si filtru). Credeti ca e o idee buna, tot se micsoreaza puterea difuzoarelor? Link spre comentariu
alex20alex Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Eu cred ca o sa pierzi cca jumatate din putere! :limb:Din pacate nu cred sa existe vreo metoda sa nu pierzi din putere! Link spre comentariu
Vizitator Fantoma Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Alte alternative? Link spre comentariu
chorchy Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 daca fiecare difuzor are impedanta 4 ohm si filtrele sunt pe 3 cai inseamna ca legaturile in filtre sunt facute de asa natura ca doua difuzoare sa fie in serie,in paralel cu al treilea(nu sunt sigur,dar s-ar putea) si ar rezulta o impedanta de 6ohm.daca impedanta este de 6 ohm ai putea sa le tii pe amplificator,dar sa nu le dai prea tare ca va avea de suferit.m-am gandit ca au facut filtrele doua serie unul paralel pentru ca daca le-ar fi pus pe toate in paralel ar fi rezultat o impedanta de 1.3 ohm,impractica.incearca sa reprezinti schema crossoverului.sau poti merge pe increderea producatorului si legi cum a zis cineva mai sus rezistoare de 4 ohm(vezi sa fie de putere mare).pierderea de putere este inevitabila Link spre comentariu
alex20alex Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 daca fiecare difuzor are impedanta 4 ohm si filtrele sunt pe 3 cai inseamna ca legaturile in filtre sunt facute de asa natura ca doua difuzoare sa fie in serie,in paralel cu al treilea(nu sunt sigur,dar s-ar putea) si ar rezulta o impedanta de 6ohm.daca impedanta este de 6 ohm ai putea sa le tii pe amplificator,dar sa nu le dai prea tare ca va avea de suferit.m-am gandit ca au facut filtrele doua serie unul paralel pentru ca daca le-ar fi pus pe toate in paralel ar fi rezultat o impedanta de 1.3 ohm,impractica.incearca sa reprezinti schema crossoverului.sau poti merge pe increderea producatorului si legi cum a zis cineva mai sus rezistoare de 4 ohm(vezi sa fie de putere mare).pierderea de putere este inevitabila Gresit ! Pai de ce crezi ca au mai pus astia piese pe el daca le leaga asa pur si simplu? Filtrul pasiv nu este deloc cum ti-l imaginezi tu!"Fantoma " Orice ai face tot improvizatie se numeste si orice inprovizatie are dezavantaje Sincer eu le-as vinde si as cumpara unele pe 8 ohmi ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum