tranc3d Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Salut! Am un laptop al unui prieten, Dell Latitude D800 care nu mai vrea sa incarce bateria si care nu mai merge nici pe alimentator extern. A mai mers pe baterie pana i s-a terminat si aceea (deci pe baterie merge). Incarcatorul cred ca functioneaza functioneaza, am masurat tersiunea de iesire care era undeva in jur de 20V (ledul verde de pe el este aprins). Proprietarul a incercat si cu alt incarcator similar dar fara succes. Producatorul nu ar trebui sa ofere schema placii de baza, macar pe blocuri? (poate nu m-am uitat bine dar nu am gasit)Sunt oare 2 sisteme diferite defecte aici? Convertorul de la 20V (alimentator extern) spre voltajele necesare bunei functionari a laptopului si incarcatorul de baterie? Sau poate doar unul mai complex...Am desfacut laptopul pana am ajuns la placa de baza. Chiar pe langa mufa de alimentare a laptopului am gasit "Portable IMVP-IV Dual PhasePower Supply Controller" SC1476 si niste mosfeti canal N: FDS6672A si IRF7811AV. Inainte sa ma apuc de verificat cu aparatul de masura am vrut sa cer parerea voastra, care ati mai avut de-a face cu asa ceva, unde si ce sa verific. Multumesc anticipat, Cristi Link spre comentariu
sile2288 Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Dc zici ca merge cu bateria incarcata e bine , dar tu bagati laptopul in incarcator fara baterie si verifica in standby dc ai curent pe perile locasului de baterie vezi da curent dc nu da inseamna ca tie dus una dintre diode de la alimentare sau un mosfeti probabil pot fi , mai verifica si rezistentele de la alimentare nus puscate fara sa vezi . Link spre comentariu
tranc3d Postat Martie 9, 2010 Autor Partajează Postat Martie 9, 2010 Dc zici ca merge cu bateria incarcata e bine , dar tu bagati laptopul in incarcator fara baterie si verifica in standby dc ai curent pe perile locasului de baterie vezi da curent dc nu da inseamna ca tie dus una dintre diode de la alimentare sau un mosfeti probabil pot fi , mai verifica si rezistentele de la alimentare nus puscate fara sa vezi .Am masurat tensiuni pe conectorul bateriei, cu bateria scoasa, cu alimentatorul conectat la laptop (fara procesor si RAM) si am gasit tensiunile (fata de 2 pini ai conectorului): 5V pe 3 pini, 3,2V pe un pin si 0,62V pe 2 pini.Nu am continuitate intre plusul mufei de la alimentare si mosfetii din alimentatorul pentru CPU (am masurat intre toate drenele si sursele acelor mosfeti si plusul mufei de alimentare). Link spre comentariu
Vizitator criss53 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 salut cam aceeas problema o am si eu la un toshiba....insa bateria la mine se incarca doar 10 secunde dupa care gata(se stinge ledul care imi indica ca se incarca bateria). intrebarea mea e ce piesa s-a stricat s-au in ce fel s-a stricat de lasa sa se incarce doar 10 secunde?in rest laptopul merge fara probleme pe alimentator (si pe baterie daca aceasta este incarcata(o las 10 secunde -o scot-iar o pun 10 secunde -o scot si tot asa pana se incarca)) :cry: stima. Link spre comentariu
tranc3d Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Nu te pot ajuta dar cred ca amandurora ne-ar prinde bine cate o schema la aceste laptopuri. Macar am sti ce si unde sa masuram... Link spre comentariu
Vizitator criss53 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Dificil si cu electronica asta Link spre comentariu
danb1974 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 tranc3d: vezi sa nu fie vreo siguranta arsa. De la mufa de alimentare pina la baterie e o mica uzina de comutatoare electronice (mosfeti folositi pe post de "robinet") si smps-uri. Tre sa o iei dintr-o parte si sa vezi pe unde se ajunge in cealalta parte. Mosfetii aia de multe ori sint in capsula smd 8 pini, se vad usor ca au pe o parte 3 pini legati intre ei si pe celalata 4. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum