Vizitator vodoo_k Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Salutare!As dori cateva indicatii in relizarea unui contor de evenimente simplu-cat mai simplu posibil.Intr-o revista tehnium s-a mai publicat asa ceva...nu mai tin minte...Ideea este ca vreau sa supraveghez deschiderea unei usi astfel incat sa stiu la un moment dat de cate ori s-a folosit intrarea respectiva. Schema de care imi amintesc f. vag era cu un c.i. ceva in genul unui montaj de lumina dinamica , numai ca ledurile se aprindeau in ordine (de la 1 la 6-parca) in functie de inchiderea unui circuit de inchidere(gen intrerupator) atasat la usa. Asfel ca citirea evenimentului (deschiderea usii ) era semnalizata de numarul ledurilor aprinse . Multumesc anticipat pentru rabdare... Link spre comentariu
naghi32 Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Salut , daca folosea led-uri presupun ca era in codul binar adica o combinatie din acestea iti dadea de cate ori a fost deschisa usa(trigger) dar 6 nu inseamna foarte mult ... adica maxim 63 daca nu ma insel. pentru asta ai avea nevoie de un counter binar de 6 biti , pentru un counter standard pana la 10 se poate folosii IC 4017 care e counter liniar ( nu binar ) care numara pana la 10 sau mai mult daca e inseriat mai departe cu alte 4017-uri ( nu e limita ) http://www.play-hookey.com/digital/expe ... splay.html din fericire exista multe ic-uri binare si mai mari de 4 biti dar nu stiu eu acuma unul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum