Vizitator vasilica Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Buna ziua tuturor. va rog mut de tot sa ma luminati cu uratoarele informatii privind sudura de tipul mig/wig cu argon, corgon, co2 sau alte gaze si sudura de tipul clasic cu electrod supertit sau bazic, care sunt avantajele sau dezavantajele fiecaruia in parte, am invatat sa sudez de la tatal meu care i profesor in ale sudurii cu electrod clasic, in special la sudurile de rezistenta, dar l am intrebat despre sudurile de tipul celor mig wig, m ia zis ca a sudat si cu asa ceva dar ii mai retionut in a explica acest gen de sudura. si m a lasat cu fata n soare, cum se mai zice. de acea va rog foarte mult sa ma ajutati, care ii mai rezistrenta, economica sau alte chestii mai deosebite privind aceste suduri.aceste informatii de la d - voastra m - ar ajuta foarte mult pentru achizitionarea unui aparat de sudura de tipul mig/wig si pt unul clasic cu bobine mari bin cupru pt electrod bazic sau supertit. astept raspuns din partea d - voastra cu nerabdare si orice informatie este bine venita.Multumesc mult de tot.cu resperct Vasi Oradea. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 cel cu electrozi nu prea merge la table subtiri, cel cu CO2 mergecel cu electrozi lasa o zgura, cel cu CO2 nu Link spre comentariu
catalina Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Buna ziua tuturor. va rog mut de tot sa ma luminati cu uratoarele informatii privind sudura de tipul mig/wig cu argon, corgon, co2 sau alte gaze si sudura de tipul clasic cu electrod supertit sau bazic, care sunt avantajele sau dezavantajele fiecaruia in parte, am invatat sa sudez de la tatal meu care i profesor in ale sudurii cu electrod clasic, in special la sudurile de rezistenta, dar l am intrebat despre sudurile de tipul celor mig wig, m ia zis ca a sudat si cu asa ceva dar ii mai retionut in a explica acest gen de sudura. si m a lasat cu fata n soare, cum se mai zice. de acea va rog foarte mult sa ma ajutati, care ii mai rezistrenta, economica sau alte chestii mai deosebite privind aceste suduri.aceste informatii de la d - voastra m - ar ajuta foarte mult pentru achizitionarea unui aparat de sudura de tipul mig/wig si pt unul clasic cu bobine mari bin cupru pt electrod bazic sau supertit. astept raspuns din partea d - voastra cu nerabdare si orice informatie este bine venita.Multumesc mult de tot.cu resperct Vasi Oradea.salutaream sudat mult cu fir cu gaz protector in Italia.e o sudura de calitate si mai ieftina decat cea cu electrod si e folosita cam peste tot unde ai nevoie de o rezistenta buna la un pret ok.e drept ca sudura cu electrod ati ofera o rezistenta marita a sudurii fata de cea cu fir, deci depinde foarte mult ce ai de gand sa sudezi. Link spre comentariu
razvan_n Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Imi explica si mie cineva ce inseamna "supertit", "rutilic" si "bazic", si care ar fi diferentele intre aceste tipuri de electrozi?PS: sudez (sa zicem...) de numai doua zile :-) Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 este compozitia pastei aleia de pe electrod Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Nu exista mig sau wig sau tig,toate sunt folosite in industrie in anumite scopuri precise.De exemplu cu sudura tig se sudeaza otel inox inalt aliat cu kantal si ca gaz inert se foloseste corgon18(un amestec de gaze),sudura care nu se poate face prin alt procedeu.Cu mig-ul(metal inert gaz)se sudeaza piese care nu trebuie sa se deformeze mult dupa racirea sudurii.Dar pentru uz casnic compromisul cel mai bun este cea cu supertit. Link spre comentariu
petre_s Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 electrod invelit(MMA): aparatura si consumabile ieftine, utilizare mai greoaiemig/mag: aparatura si consumabile mai scumpe, utilizare mai usoaratig: aparaura si consumabile scumpe, greu de utilizat si lent, precizie foarte mare.supertit fin (E6013) si bazic(E7018 s.a) sunt 2 tipuri de electrozi inveliti. difera prin faptul ca primul mai mult adauga metal, spre deosebire de cel bazic care penetreaza mai mult. de precizat ca cei bazici sunt mai greu de folosit din cauza arcului sensibil la variatii de curent si a zgurei care acopera varful electrodului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum