Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa construiti un PCB UV Exposer dintr-un scanner vechi!

alexmirica

Postări Recomandate

N-aveti ce face cu drossel-ul acela de 58W...mai bine ati fi cumparat direct tub+suportul ce contine drossel electronic, scapati de necesitatea de a cumpara Nurofen Express pentru cap.

http://www.glowmania.ro/becuri-lampi-uv/2814-lampa-uv-8w-cu-suport.html

Prin piete costa intre 16 si 22 de lei, lumineaza oK, adica tine tubul in parametrii normali si sunt durabile, desi chinezisme.

Link spre comentariu

eu am cumparat un kkt de-ala de unghii cu 4x9W lampi in el. am folosit atat lampile, cat si partea electronica, are si timer..doar putin modificat la 2 minute.

pus intr-un fost scanner, dedesupt de neoane am pus staniol, folie adeziva, pe "geam" am lipit o lentila fresnel, care face de fapt toata smecheria pentru ca nu mai sunt umbre, si gata.

sunt multumit de el, expunere cam 2-3 minute. inca nu am reusit sa fac un test de perfectiune dar la 2 minute mi-au iesit trasee de 0.5 lejer. mai mult nu am incercat.

dar curand o sa fac si teste, prima ocazie cand fac un pcb. a iesit si scrisul care abia-l vad cu lupa.. :) (3X) dar nu stiu ce dimensiuni are.

oricum nu ma intereseaza deloc deloc sub 0.5mm trasee.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

eu am cumparat un kkt de-ala de unghii cu 4x9W lampi in el. am folosit atat lampile, cat si partea electronica, are si timer..doar putin modificat la 2 minute.pus intr-un fost scanner, dedesupt de neoane am pus staniol, folie adeziva, pe "geam" am lipit o lentila fresnel, care face de fapt toata smecheria pentru ca nu mai sunt umbre, si gata.sunt multumit de el, expunere cam 2-3 minute. inca nu am reusit sa fac un test de perfectiune dar la 2 minute mi-au iesit trasee de 0.5 lejer. mai mult nu am incercat.dar curand o sa fac si teste, prima ocazie cand fac un pcb. a iesit si scrisul care abia-l vad cu lupa.. :) (3X) dar nu stiu ce dimensiuni are.oricum nu ma intereseaza deloc deloc sub 0.5mm trasee.

Va multumesc. Am crezut ca pot sa conectez tuburile in paralel, folosind un singur ballast.Si pe fiecare tub cate un starter. Nu am reusit. Am ars 3 tuburi.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

un kkt de-ala de unghii cu 4x9W lampi in el

nu te supara " obiectul " mentionat mai sus are si o denumire de desfacere ?  pentru ca nu stiu la ce magazin se gaseste si ce sa cer ...

multumesc.

Link spre comentariu

prea mari problemele cu ledurile UV. da-i neon ca merge bine.

eu am obtinut deja 1th pe trasee, ceea ce e deja mai mult decat m-ar interesa vreodata.

bineinteles ca si ledurile sunt bune, dar...te lovesti de un cablaj prea mare, trebuie facut din parti, de sute de gauri, de sute de lipituri, apoi problema cu punctele...distanta intre leduri etc.

eu am mizat pe neoane si nu imi pare rau.

si inca ceva. cand noi avem nevoie de "o piesa" o sa fie un pret, si cand chinezu face ceva pentru a vinde, nu o sa te poti pune vreodata cu pretul mic al lor. si-atunci...de ce sa coste o avere cand deja ai tot inclus. :)

Vezi positul asta.

sunte ceva poze pe-acolo de vazut

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

.

, pe "geam" am lipit o lentila fresnel, care face de fapt toata smecheria pentru ca nu mai sunt umbre, si gata.

de unde se poate procura lentila ? e din plastic ? ce dimensiuni are ?

Link spre comentariu

cauti un lcd de laptop/tv , si gasesti acolo lipit pe display.

da, e plastic. sunt doua folii practic care formeaza lentila. ai grija sa nu le strici ordinea, asa cum sunt le pui in scanner

eu am avut o plasma defecta, cand am facut... :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări