Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pe Scurt

Vizitator bluescorpion

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

5

• Sharky

3

• Paollo

3

• Bogdi16

2

Top autori în acest subiect

bluescorpion ai grija cu ce statie iti cumperi. Sincer nici eu si cred ca nimeni de pe forum nu ti-ar recomanda Sony.In primul rand puteriile is mincinoase. De ex o statie cum vrei sa iti iei tuh ei zic ca scotate 4x150 dar nu scoate nici 4x100 reali. Spune u buget si iti spunemi unde te incadrezi, oricum un Sony 4.1 nu gasesti fara 4 mil.

Link spre comentariu

Am un sfat: daca esti incepator intra pe price.ro si cauta urmatorul topic ( nu mai stiu eact unde e: la multimedia sau la sunet pt pc ) Boxe home made vs boxe brand made;eu am citit cam vreo 3 ore la acel topic si pot sa zic ca a meritat, am inceput sa inteleg cum se manaca chestia asta cu construitul boxelor,am incercat WinISD normal si pro, am studiat plot-ul, am citit help-ul si asa am inceput sa pasesc si eu in aceasta " meserie " minunata;in momentul de fata pot sa zic ca ma descurc destulde bine in a proiecta o boxa folosoind acele programe ( am invatat pe parcurs ce sa urmaresc, la ce n-am stiut am intrtebat aici ), bineinteles, eu inca sunt incepator inc ompareatie cu altii in meserie. oricum, ce iti recomand eu e sa citesti cat mai multe : de pe forum, de pe internet, daca ai carti si mai bine, chiar si sin help-ul programelor den WinISD, BasssssBocs, altele;

Eu ti-as recomanda;4 BOXE, 2 sub-uri si 2 topuri ( cu dif pro bineinteles ).

Ca amp, nu recomand Sony, fie iei un amp puternic pe 4 ohm, fie iei 2 : unu pt top-uri, unul pt sub-uri...

Mult noroc si success in continuare.

PS;Incearca si http://www.diysubwoofers.org, gasesti si acolo ceva informatie si forumule.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator bluescorpion

of.. greu sa le intzeleg pe toate .. eu nu vroiam ..nimic mai mult .. vroiam sa stiu cum se calculeaza atat .. mersi tuturor .. pt sfaturile date .. si oricum astept si alte pareri .. dar chiar nu exista o ceva..o formul de care sa tzin cont .. adica .. : ex : uite ma aduni ala cu ala si etc sau altfel .... etc etc .. eu asta vreau sa stiu ( si apropo de ce nu e buna statia de la sony )

Link spre comentariu

Eu cred ca ca tu nu intelegi: ca sa cinsyruiesti o boxa ai nevoie de materiale si de un dif (+ filtre daca faci pe mai multe cai si nu sw );Mai intai alegi diful, nu?Bun...orice dif are niste parametrii numiti T/S parameters si folosind acesti parametrii si un program de simulare ( WinISD BassVox sau altele ) se poate vedea ce raspuns in frecventa vei putea obtine folosind diful respectiv in incinta respectiva;deci cu ajutorul parametriilor calculezi incinta si poti sa estimezi cum se va auzi;Sper ca ai inteles acum...

Link spre comentariu

Mai dar daca tot ati zis parametrii T/S probabil ar terbui sa inceapa prin a i se explica ce inseamna de fapt parametrii thiele small :- sunt parametrii care arat cum se comporta un difuzor din punct de vedere electric si mecanic in compresie - fundamentali de altfel pentru realizare de incinte .....Daca am gresit va rog frumos corectati-ma ca nu am stat prea bine cu engleaza niciodata si vreau sa stiu si io precis, adica voiam sa ma verific :wink:

Link spre comentariu

Download-eaza programul WinISD ( e free ) si in help ti explica fff detaliat;PS:Citeste tot help-ul, inclusiv filtre, dB si ce mai e pe acolo in caz ca ai vre-o notiune de lamurit.Te ajutra fff mult :wink:

Link spre comentariu

eu am acum si basboxu dar cand simulez o fac si pe winisd ca inca ma descurc greu cu basbocsuu, ce simplu e totul in winisd(dupa ce petreci cateva ore facand grafice pe el si te inveti, normal)

Link spre comentariu

E la fel si pe celalalt ( bassssbocsu ), mie personal mi se pare mai simplu in celalalt, cu toate ca interfata grafica a plot-ului mi se pare "mica" in compaatie cu WinISD.

Link spre comentariu

da, chiar si eu eram obsnuit cu un grafic cat ecranu, oricum la basbox sunt prea multe de calculat si nu cred ca un incepator s-ar descurca fara sa treaca mai intai prin winisd,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări