Vizitator bluescorpion Postat Iulie 24, 2005 Partajează Postat Iulie 24, 2005 Multi citesc si nu inteleg nimic din ce se discuta in privinta calculelor incintelor .Eu zic ca , ar trebui spuns exact ce se calculeaza cu ce se calculeaza ...si rezultatul calcului inseamna etc .. cred ca nu ar mai fi asa .. multa zarva in a calcula incinta .. etc eu unu nu am inteles nada si asta pt ca parerile se impart de la topic la topic .Asa ca va rog frumos sa faceti un bine si sa dati aici niste formule , exemple ,orice ajuta in a calcula ..pana la urma o cutie . Astept cu nerabdare formulele sau exemplele date de voi . Multzumesc in numele tuturor(si in special al meu ) ! Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 Vezi http://www.google.ro ! :evil: pune mana si citeste nu mai astepta sa vina ... ca nu vine nimic din cer :roll: ca rasouns partial la intrebare as spune ca incintele se calculeaza in functie de aplicatie , de difuzoare etc. sunt mai multe variabile :wink: Link spre comentariu
Vizitator bluescorpion Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 Nu te contrazic .Dar ce treaba am cu google daca aici sunt multi oameni care sunt in masura sa explice mult mai bine ... ( si pana la urma google ma trimis aici ) uite daca reusesc sa atasez o imagine dar nu prea cred ca voi putea ai sa vezi ce vreau sa zic .. si asta ca tot am vazut pe aici niste poze .. Link spre comentariu
Vizitator bluescorpion Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 De ex la acest difuzor ce incinta trebuie sa fac ? ce cote trebuie sa aiba ? si as fi bucuros daca sar si preciza ce sa adunat,scazut,etc de a dat rezultatul incintei .PLS cred ca ar conta f mult si am inchide un subiect mereu abordat . :wink: Link spre comentariu
ics Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 N-ai cum sa folosesti link-ul unei poze din casuta ta postala. Incearca sa pui poza aici: http://www.tinypic.com/ si foloseste al 3-lea link din cele 4. ;) Link spre comentariu
Vizitator bluescorpion Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 Multam frumos ! :wink: omu cat traieste invata Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 La un difuzor nu conteaza numai dimensiunea ci si performantele acestuia, ....ca difuzorul din poza ta sunt 1000000 de difuzoare diferite, iar pentru fiecare trebuie alta incinta.....nu cutie cum ii spui tu ......Ceea ce vrei tu nu se poate rezuma printr'un singur topic de pe forumul asta.Generalitati si nu numai , s'au discutat pe forum , citeste de pe forum cam ce te intereseaza, fa'ti o impresie despre ce si cum se mananca treaba cu incintele si calculul lor , ....si dupa aia intreaba ceea ce nu pricepi.... Link spre comentariu
Vizitator bluescorpion Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 Treaba cu , cutia era o gluma :wink: daca citesti la inceput ai sa vezi ca am spus "incinte" . iar eu am citit si am cautat .. si nu am gasit o formula de calcul clara. poate o fi dar nu am vazut eu si daca sunt .. nu inteleg . In ce priveste difuzorul .. ai dreptate ca sunt mii si mii pe piatza dar eu totusi vroiam sa vad cam ce trebuie sa se ia in calcul....si cineva sa spuna romaneste Formula de baza " bha nene aduni aia cu aia apoi scazi x cu y etc etc etc si cam atat trebuie sa fie incinta restul difera de la difuzor la difuzor " si dabea atunci vin si performantele lui ,si mai tai sau mai pui milimetrilor in plus sau minus pt difuzorul pe care il ai(dar macar sa stiu formula ) . cred ca e mai important sa sti ce trebuie sa faci ..... degeaba stiu eu performantzele difuzorului daca eu ma uit ca ,curca in lemne cand trebuie sa ii fac si o mica incinta logic nu ? Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 pai exista programe de simulare.....formule nu prea stiu numai pt cutie inchisa, celelalte erau cam stufoase si le-am cam uitat...oricum nu stiu la ce mi-ar putea folosi cand am soft de simulare.Volumul acustic al sistemului=(Vas*Vb)/(Vas+Vb)Cmms=cmms(Vas'/Vas)f rezonanta =fs*radical (Vas/Vas')daca te intereseaza cursa aplici F=BL*I si X=F*Cmms pt rezonanta (sau pt 0Hz :lol: )daca esti inafara rezonantei F=m*a=m*(2pi*f)^2 * XX - cursa te joci cu ecuatiile din sistem si scoti ce trebuie Link spre comentariu
Paollo Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 Parerea mea de om simplu si putin cunoscator e ca daca esti incepator o sa te ajute f mult WInISD , il poti descarca de la linearteam.org e gratuit, sau cumpara-ti bass box pro. Link spre comentariu
Vizitator bluescorpion Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 Sharky nu imi ajung 5 ani lumina pt a intelege oricum o sa incerc .Sunt la inceput .Mersi frumos Paollo imi place programul .Nu as vrea sa ...scriem o carte acum in a calcula incinte etc doar sa imi fac sau sa ne facem o parere cei ce nu cunoastem . Eu unul recunosc ca nu stiu :( si as vrea sa imi construiesc ceva ce imi place si anume ceva care sa imi scoata plamanii afara .Dar nu stiu ce sa fac .. nu ar fi vorba de bani (bine acum nu sa ma duca la zeci de milioane ) ma gandeam la 4 boxe si un Subwoofer dar .. poate imi dati alte sfaturi .Din aceasta cauza sunt interesat cum se construiesc incintele. nu as vrea sa stiu totul despre asa ceva dar macar ceva de baza in a calcula incinta .oricum mai astept sfaturi din partea voastra apropo difuzoarele vreau sa aiba minim 200 W acum nu stiu cum o fi .. M gandeam sa imi iau o statie 4.1 de la sony si sa ma apuc de treaba .Dar nu stiu ce si cum imi trebuie :( . Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 Ce scrie acolo sunt notiuni elementare...Hai ca explic cate ceva:Vas- notatia volumului acustic = vol de aer cu acceasi elasticitate ca si difulCmms = 1/constanta elastica a difuluiBL - factor de forta B-inductia magnetica L-lungimeaF=BL*I =>BL=F/I => este un raport intre forta si curent=> cati newtoni obtii cand prin bobina trece 1ACiteste un curs despre miscarea oscilatorie si o sa te lamuresti despre modul in care se misca membrana.Cam despre asta am vrut sa scriu mai susDaca vrei sa iti faic un sistem ai putea sa vb cu cei care se ocupa cu constructia de boxe sa iti recomande ceva.Daca ei difuri de la ei 100% iti vor face si un proiect pe care daca il vei urma ca la carte o sa te multumeasca. Link spre comentariu
Vizitator bluescorpion Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 Sharky ai putea sa imi dai un sfat unde as putea merge pt asa ceva ? Suna al naibi de bine :wink: . Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 Vasile, djdna, nexus...sunt multi aici care se ocupa cu facutul de boxe... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 26, 2005 Partajează Postat Iulie 26, 2005 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=6205 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum