Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP.Un proiect HW204(Ciare)+DT300(Monacor)

sandugeorge316

Postări Recomandate

Imi pare rau, dar:- limba romana este grea, si, cand nu inteleg, unii se transforma in mimosa sensitiva!- memoria unor useri este scurta!- pana acum am dialogat cu un numar mare de useri, inmulteste cu 200-300 numarul celor care de fiecare data au spus ceva aiurea si fara argumente. Numarul rezultat e reprezentat de prea multi oameni care sa fie yesmeni. Ce zici? Si, in alta ordine de idei eu cam pot argumenta ce spun, totdeauna.- deocamdata, realizarile nereusite de VTP-uri le-ai contabilizat doar d-ta! Sunt sigur ca or mai fi! Pana acum nu am contabilizat nici o realizare rejectata. Probabil realizatorilor le e frica de mine!- ce te deranjeaza? ca am spus ca difuzoarele nordice sunt chinezisme??? nu e asa? nu a confirmat de mai multe ori DNA??? dece m-as indoi de cuvantul sau cand a fost in respectivele firme??? cand e negru pe alb in fisele tehnice???Si cum prietenul tau ahegyes a tot repetat ca spun prostii, nu te mai supara, nu te mai ataca, razi: spun prostii! Prostii serioase!!!

Link spre comentariu

Tocmai cind ma bucuram nespus ca am trecut neobservat am si eu o intrebare de baraj: ce parere aveti de incintele inchise?! Eu am 4 (12 difuzoare) si mi-s fericit. Cine sint eu sa-i spun sunetului pe unde sa mearga?!

Link spre comentariu

Aoleu! Dacă-s închise, pe unde mai iese sunetul? Trebuie date găuri în ele. :rade: E posibil să devieze subiectul original, dar şi eu mă distrez cu cîteva perechi de boxe, unele mititele şi bas-reflex, unele normale, foste închise şi modificate în bas-reflex şi 2 perechi închise, recondiţionate.

Link spre comentariu

Ok !Imi cer scuze pentru recomandarile mele absolutiste !Daca as putea as sterge acel post .........................Putem merge mai departe ca si cum nu am zis nimic ?Dar parerea ca acele incinte VTP suna/canta /performeaza foarte foarte bine pentru urechile mele ramane !

Link spre comentariu

E posibil să devieze subiectul original, dar şi eu mă distrez cu cîteva perechi de boxe, unele mititele şi bas-reflex, unele normale, foste închise şi modificate în bas-reflex şi 2 perechi închise, recondiţionate.

Boxele din stinga sunt Braun?
Link spre comentariu

Păi dacă pastila piezo Philips era consumată, am scos toată goarna şi am constatat că se aude foarte bine aşa.Ţiuiacul e de fapt mai mare, un Tonsil GDWT12-19/150, copie identică după Eminence APT50. :rade: Dar parcă se aude mai bine cu calotele RFT rebobinate pe 8 Ohmi de răposatul Bonea.

Link spre comentariu

Am dreptul la nu, daca vreti sa fiu da,

Vitala e lupta, normal dezacordul,

Opinia mea.

danzup nu are rost sa se stearga acel post. Totul are valoare asa cum este, daca se scoate ceva nu mai are continuitate topicul si cine il va citi in viitor va bombani ca nu va mai intelege nimic.

Desi sunt mai multe baricade aici pe forum, totusi nu ne dusmanim! (am si scris: Vitala e lupta, normal dezacordul). Da, unii zic ca seamana ca cearta discutia de aici dar adevarurile sunt mai bine evidentiate cand exista o disputa. Topicul este valoros pentru cei care sunt la inceput, actorii nu prea au ce castiga, mai degraba pierd timp si nervi pentru a da viata topicului. Cum stim ca nimic nu se castiga, nimic nu se pierde , totul se transforma, cred ca mai bine ar fi: totul se transfera de la cei care stiu la cei care nu stiu.

Daca stam si ne uitam in urma si facem o statistica de acum 5-6 ani si pana in prezent se vede ca ambele tabere au castigat adepti (unii foarte valorosi) si daca numarul din fiecare tabara creste inseaman ca treaba este buna si ca fiecare tabara progreseaza.

Eu zic ca topicul trebuie sa continue si de la participantii activi as dori sa puna si niste preturi estimative la cat i-a ajuns produsul finit, pentru ca orice informatie este pretioasa.

Link spre comentariu

Nu Dan Zup, nu este cazul sa iti ceri scuze.

Am scris ca iti inteleg punctul de vedere - este dreptul tau si nu vad de ce nu l-ai sustine.

Daca ai fi precizat inca din primul post reperele pe care le folosesti mi-as fi exprimat mirarea, poate si dezacordul, dar nu as pus acele intrebari mai dure.

Ramane totusi necesitatea unei comparatii directe a respectivelor incinte, dar inca nu stiu cu ce s-ar putea face. (Din ce ar fi accesibil, vreau sa spun).

Imi mentin parerea ca vtp-urile suna - in cea mai mare parte a lor - confuz in zona joaselor superioare si a mediilor. In plus, le lipseste basul jos - sub 60hz (fiind mascat de phatom bass) si au o mare cocoasa pe medii. Asta in ciuda impresiei cvasigenerale de "sunet superb". Senzatia de "suna superb, umplu camera de muzica, etc." este datorata spl-ului imens si nevoii de putina putere electrica pt un spl acustic mare. De aici si lipsa distorsiunilor la aproape orice amplificator folosit pt a le conduce.

Sunt absolut convins ca marea majoritate a vtp-urilor construite si prezentate pe forum sufera de aceste probleme. Din pacate aceeasi mare majoritate a constructorilor lor nu au avut macar contact cu repere de mare valoare, de genul celor descrise de tine, asa ca le este cu desavarsire imposibil sa faca diferenta sau sa sesizeze astfel de neajunsuri.

Este la fel de drept ca si difuzoarele folosite dau tot dreptul la reprosuri (chiar si Fostexurile de 100 euro bc.).

Am spus - poate, Ciare sa reprezinte o solutie mai buna - un real best buy in acest moment.

Daca voi avea ocazia voi asculta cu atentie si asa ceva.

LE - am inceput acest post inainte de a aparea precedentul. Vad ca parerile coincid.

Link spre comentariu

Aseara, intr-o discutie derivata cu un cunoscut, i-am aratat difuzoarele "leshinate si made in china" din gama Seas Exotic. Omul s-a uitat pe pdf-uri si a ramas extrem de neplacut surprins de graficul cu raspunsul in frecventa, argumentand ca cele de la Visaton (B200) stau mult mai bine.Ei, cam aceea este diferenta intre a sti si a nu sti adevarul.

Link spre comentariu

Imi mentin parerea ca vtp-urile suna - in cea mai mare parte a lor - confuz in zona joaselor superioare si a mediilor. In plus, le lipseste basul jos - sub 60hz (fiind mascat de phatom bass) si au o mare cocoasa pe medii. Asta in ciuda impresiei cvasigenerale de "sunet superb". Senzatia de "suna superb, umplu camera de muzica, etc." este datorata spl-ului imens si nevoii de putina putere electrica pt un spl acustic mare. De aici si lipsa distorsiunilor la aproape orice amplificator folosit pt a le conduce.Sunt absolut convins ca marea majoritate a vtp-urilor construite si prezentate pe forum sufera de aceste probleme. Din pacate aceeasi mare majoritate a constructorilor lor nu au avut macar contact cu repere de mare valoare, de genul celor descrise de tine, asa ca le este cu desavarsire imposibil sa faca diferenta sau sa sesizeze astfel de neajunsuri.Este la fel de drept ca si difuzoarele folosite dau tot dreptul la reprosuri (chiar si Fostexurile de 100 euro bc.).

Bine pus punctul pe i. De mult am vrut si eu sa scriu ceva asemanator dar nu am vrut sa........ incing spiritele, asa ca mi-am vazut de treaba. Constat cu placere ca nu sunt eu nebun, si ca parerile mele despre goarne, linii de transmisie, etc. coincid 100% cu ce s-a scris mai sus. Dupa cum spune autorul, chiar si laudatul si mega utilizatul Fostex 206 pe care l-am inspectat atent e departe de sunetul hi-fi.Trebuie insa privita si cealalta parte a problemei, si anume ca sunt unii carora le place sunetul detaliat si intepat, lipsit de bas. Pentru unii este o solutie. Asa cum se scrie mai sus - sunt si unii care nu stiu ce inseamna sunet hi-fi si sunt impresionati de detaliile prezentate de aceste incinte\difuzoare.
Link spre comentariu

E simplu : cand o sa termin VTP-urile mele (Sandu mi-a promis cutiile lui , iar Liviu a promis ca ma ajuta la filtre si voicingul final al incintei acustice , iar pe VTP o sa-l rog de o sursa buna de difuzoare ) se va putea fac direct comparatia cu Triangle Antal EX acasa la mine si daca mai apoi gasesc timp sa le duc in showroom la Tibi Vicol voi face comparatia directa cu cel putin 5 incinte diferite in gama de pana la 10000 euro printre care si Viena Acoustic Grand Concerto / Baby Concerto atat pe lampi cat si pe semiconductoare .Promit ca sa fac aceste teste .

Link spre comentariu

Are cineva din Iasi incinte VTP, cu sau fara difuzoare Ciare? Mi-ar placea sa le ascult macar 10 minute. Sunt tentat sa-mi construiesc si eu o pereche si mi-ati fi de mare ajutor in acest fel.Pot veni, la nevoie, cu amplificatorul meu cu 6p14p-evMultumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări