Toader Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 As fi curios sa stiu cati santem cu perechea asta de difuzoare de la Ciare: HW 204?Sau cati au abordat proiecte cu difuzoare Ciare, altele decat HW204?Ma gandesc ca or fi unii care tac si fac, fara sa-si prezinte muncaEu am la activ doua. Link spre comentariu
IMPERIAL70 Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Personal am schimbat pa800k cu hw204 pentru o mai buna extensie in zona de bas. Deocamdata pina la rodaj nu am simtit nici o diferenta. In schimb sunetul a devenit mai deschis, scena mai bine definita, iar vocile un pic mai transparente. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Sunt multi cei care au HW204!!! In general cuplate cu HT264, dar si cu alte tweetere.Daca filtrul este cel care trebuie, vei avea bas mai mult decat suficient, incinta ajutand mult la linearizarea caracteristicii. Cele mai interesante rezultate se obtin cu HW204 si PCT 300, mai ales la o "tunare" fina!Succes! 1 Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Personal am schimbat pa800k cu hw204 pentru o mai buna extensie in zona de bas. Deocamdata pina la rodaj nu am simtit nici o diferenta. In schimb sunetul a devenit mai deschis, scena mai bine definita, iar vocile un pic mai transparente.De curiozitate, ce filtru foloseai pe pa800 si pct? Link spre comentariu
IMPERIAL70 Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Filtrele au fost executate de Shambala si modificate in doua rinduri, pentru a atenaua mediile si a a scoate ”mai fata” basul. In prezent dupa rodajul celor doua difuzoare voi reveni la varianta intermediara a bobinei. ”help Shambala” cu datele tehnice ca nu le cunosc. In rest aceeasi constructie pentru incinte cit si pentru filtre. detaliate aici viewtopic.php?f=4&t=6868 Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Imperial - trimiti filtrele si le modific no cost. Link spre comentariu
IMPERIAL70 Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Shambala- Multumesc , deocamdata mai astept rodajul, iar dupa aceea daca voi simtii nevoia de mai multe, medii mai am un rind de bobine cu spire mai putine.Daca i-ti aduci aminte cele de acum le-a confectionat userul denver. in urma unor discutii purtate cu tine. acum 4 luni. Link spre comentariu
cibserg Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Am finalizat si eu incintele VTP cu Ciare. Ar mai fi de testat si experimentat la partea de filtre, dar asta dupa ce primesc transformatoarele pentru amplificatorul cu lampi. Multumesc tuturor celor care au contribuit cu indrumari in acest topic si in special d-lui Ianush ca a pus la dispozitia publicului datele constructive ale incintelor. Uploaded at ImageFra.me Uploaded at ImageFra.me Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Foarte interesanta si frumoasa solutie de finisare a incintelor!!!Daca filtrele sunt construite dupa datele date de L.Ianush nu cred va fi nevoie de tunare.Piciorusele de sprijin sunt reglabile, sper, pentru ca aici va fi nevoie de ajustari.Felicitari si succes!!! Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Decembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Felicitari si din partea mea.O realizare deosebita.Le-ai incercat si pe un amplificator cu tranzistori? Daca cotele incintelor si datele filtrelor sunt cele recomandate de Liviu cred ca nu trebuie sa mai faci nici o modificare . Micsoreaza distanta dintre podea si incinte la 3cm si vei auzii imediat diferenta.Sa te bucuri de ele si de muzica de calitate. Link spre comentariu
cibserg Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Da, picioarele sunt reglabile. Sunt defapt holzsuruburi de 100mm, care au partea dinspre cap, fara filet. Nu am gasit ceva mai potrivit prin magazinele locale. Acum distanta fata de podea este de cca. 5cm si voi mai testa si regland aceasta inaltime. Ascult pe un amplituner, tranzistorizat, de care nu sunt foarte multumit. Nici pe monitoarele de studio, pe care ascultam inainte, nu suna bine. De aceea ziceam ca astept transformatoarele.Filtrele au componente asemanatoare valoric cu cele ale d-lui Ianus. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Foarte bine realizate incintele, felicitari! As vrea sa mentionez ca meritul este al lui Voight, al dl Mateescu - promotorul solutiei VTP pe forum si al dl. Sandu care a abordat modelul floor-coupled. Eu am incercat doar sa scot o cutie TQWT calculata pentru Ciare HW204, de dimensiuni reduse, inspirat dupa incintele optimizate de VTP. Asta nu inseamna ca incinta nu poate fi folosita si cu alte traductoare, dar trebuie mai mult tunning. Acum legat de proiect - filtrul folosit este cel al dl Mateescu de la proiectul cu hornul cu aceeasi pereche de difuzoare http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=56404&hilit=behringer&start=30#p818252(am incercat si alte combinatii dar aceasta a fost cistigatoare dpdv al urechii mele - poti incerca si o atenuare cam cu 2 dB a tweeterului, daca ti se pare ca iese in fata, insa depinde mult de amplasarea incintelor in camera). Piciorusele incearca sa le cobori la 3 cm, dar nu mai jos de 1 cm. Pune minet ca in figura https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/TqwtCiareHw204Ht264#5643932810856379458 si rodeaza wooferele (citeva ore) cu o frecventa de 20 Hz, fara sa depasesti xmax-ul difuzoarelor. Sa te bucuri de ele si sper sa fi obtinut sunetul pe care il cauti :oky: Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Sunt invidios. Boxele arata foarte bine. Eu nu am reusit un finisaj asemanator dar cred(sper) ca sunetul este comparabil. Boxele mele sun cu HW204 si tweetere DT-25N de la Monacor. Uite si urateniile mele care insa se aud bine. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Decembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Andreivlad1999, rolul unor incinte in regim diy este acela de a multumi pe realizator din punct de vedere acustic.Estetica conteaza mai putin ,ca doar nu sunt obiecte de mobilier de colectie.Din ceea ce vad in poza arata chiar foarte bine.Felicitari si sa te bucuri de muzica. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Andreivlad1999, rolul unor incinte in regim diy este acela de a multumi pe realizator din punct de vedere acustic.Estetica conteaza mai putin ,ca doar nu sunt obiecte de mobilier de colectie.Din ceea ce vad in poza arata chiar foarte bine.Felicitari si sa te bucuri de muzica.Ai dreptate. Important este cum se aud si pot spune cu mana pe inima ca se aud foarte bine. Mai ales cu noul meu amplificator DIY. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum