fgbogdan Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Exista vre-o baza de date de imagini unde se pot identifica vizual tuburile ? Am cateva lampi pe care nu pot sa le identifc (au sters de pe ele tot). Ca si configuratie de pini pot sa le incadrez ... dar nu cred ca e suficient. Daca exista ... as aprecia un link , daca nu ... o parere ... mersi (Am lasat pozele mari ca sa se vada .. nu ca sa enervez lumea). B Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 din ce sunt scoase?tubul 2 este o dubla triodadaca sunt din radio sau tv ,mai tii minte dispunerea sau tipul aparatului? Link spre comentariu
fgbogdan Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 nu stiu din ce sunt scoase. Cele pe care le-am scos eu, am avut grija sa nu se stearga inscriptia. Sunt cumparate din talcioc - de la fel de fel de oameni. Unele marcate, altele nu. In general la gramada. Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 6 seamana cu un ECL/PCL82/863 pare sa fie un PCF801 sau 86 varianta vestica. 1 ECH81 ? sau ECH84 ? Seamana dar conexiunea la pini e diferita7 pare sa fie ECL84/PCL84/6F4P ( e mai pitica decat ECL82 si 86, care sunt cat un EL84)Daca sunt cu 10 pini : PFL200 PCH200 ( folosite in TV romanesti) sau PCL 200 si PCF200 mai sunt dar nu s-au folosit la noi.Daca e magnoval ( noval marit): PL500/504, 6P36S , astea au anod in cap.4,5 si 8 par a fi pentode de putere. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Nr.1 este 6BX6 (echivalent cu EF80)Nr.3 este EF184Nr.4 este 12BY7A (echivalent cu EL180)Nr.5 este un ECH (nu stiu de care)Nr.6 este un 6F3P sovietic, acelasi drac cu ECL82 european. Link spre comentariu
kripton Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Salut,Nr.7....6F1PNr.5....( ECH ) Daca se pune o poza cu tubul rotit exact la 180 grade , fata de cum este , pot preciza tipul .Felicitari @ Florin Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Lampa 2 e ECC88/6DJ8, sau PCC88/7DJ8, sau PCC89, PCC189. Poţi să mai cauţi alte lămpi aici: http://www.r-type.org/exhib/aai0011.htm Link spre comentariu
fgbogdan Postat Martie 8, 2010 Autor Partajează Postat Martie 8, 2010 mersi ... la toti. Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 7 e ecl84. e mai mica decat ecl82 , care e 6. Link spre comentariu
kripton Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Salut,@trabant,Nu am scris bine despre tubul Nr.7 nici unul dintre noi ( dvs si eu ) . Acel tub este PCF802 ( eventual ECF 802 ) . Se poate vedea ca pin 1 "urca" direct la anodul triodei . La PCL 84 (care e intr-adevar mai scund decat 6F3P dar mai inalt decat PCF 802 ) , pin 1 intra in grila si legatura se face prin banda metalica , nu direct, ca la anod . Aseara , am confundat pin 1 cu pin 9 , de aceea am scris ca este 6f1p dar vad ca nu este nici macar tub sovietic ( acuma am vazut bine si-mi cer scuze ) Tuburile se aseamana mult . E drept ca m-am concentrat la ECH pentru ca ECH 81 si ECH 84 difera constructiv si acest lucru se poate vedea usor . (dar nu am vazut ''dincolo " ). Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Acu ce sa zic....acelasi tip de tub are forme diferite , depinde de producator. Am acasa cateva PCF80, de la producatori diferiti, care au inaltime diferita si aspect interior diferit. La fel si alte tuburi. desi poate electric sunt la fel , au aspect diferit, unul face balonul mai inalt altul mai scund....etc. Link spre comentariu
kripton Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Da, sigur ca da , unele firme au avut tiparul usor diferit la balon. De ex . "Siemens" au avut tuburile mai suple ( mai mici in talie ) si de aceea par mai inalte . Sau EL 34 facut de "Philips" este mai subtire la diametrul balonului . Si tuburile nipone , un pic mai inalte iar sita ecranajului diferita . Chiar si aceste diferente intre tuburile de acelasi tip sporesc fascinatia acestora . Vad ca in audio si sunetul difera la tuburi de acelasi tip insa fabricate de firme diferite ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum