Vizitator simstef Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 salut, am primit cadou un aparat de masura digital DT-2003 si dupa o perioada de timp cand am vrut sa masor niste rezistente am constatat ca masoara aiurea dar in schimb pe V,A,Hz masoara bine. ma puteti ajuta cu niste sfaturi sau o schema Link spre comentariu
florentinTV Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 salut, am reparat 2 aparate de masurat chinezesti dar mai mici DT-182si simple.in principiu la ela am gasit rezistente intrerupte,dar si devalorizate.problema este ca au valori sticte si f greu de gasit (DOAR DIN ALTE APARATE DEFECTE).i-ti trebuie si o lupa buna pt ca sunt f mici.daca spui ca aparatu tau masoara eronat ,e posibil sa ai ceva rezistente intrerupte sau devalorizate.nu e exclus sa ai necazuri si cu vreun circuit integrat din interior.succes Link spre comentariu
Vizitator simstef Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 iti multumesc florentin o sa caut rezistentele dar este greu fara schema. despre circuite nu poate fi vorba pt ca sunt niste chestii negre fara terminale Link spre comentariu
florentinTV Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 da ,asa sunt circuite turnate,care nu se masoara.dar circuite integrate sunt si cele cu pini dispusi laterali.incearca cu o lupa sa vezi daca se observa ceva arsuri sau pleznituri la rezistente,casa localizezi zona.si inca ceva ;daca ai suspiciuni asupra unei rezistente pe care o masori pe cablaj ,dezlipesteo si masoaro singura.pe cablaj-placuta cu circiute si trasee-poate da erori.nu te descuraja de nr mare de piese,incepe cu o zona si avansezi incet.i-ti spun eu REUSITA i-ti va da mari satisfactii. Link spre comentariu
Vizitator simstef Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 sunt convins ca are integrat numai ca daca este defect il pot arunca, rezistente are SMD-uri si cateva cu codul culorilor dar cu 5 benzi colorate . Cum aflu valoarea ? Link spre comentariu
florentinTV Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 la rez in codul culorilor -cauta acest cod si aplical in cazul tau.ordinea de citire se face de la primul inel colorat care este mai aproape de terminalul rezitentei.de obicei aceste rez nu i-am gasit cu probleme. Link spre comentariu
teoilca Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 am intalnit aparate care nu se puteau puen pe zero pe domeniul tensiunilor si curentilor iar rezistentele le masura fara sa fie valoarea stabila . am reusit sa-l repar prin schimbarea condensatorilor . integratul e un icl7106/7 doar ca e tip pastila Link spre comentariu
lorin Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Ca sa nu mai deschid alt topic, scriu si eu aici.Am o chinezarie DT9205 si aseara din greseala am masurat o baterie de 9V la mA si acum a luat-o razna, citeste aiurea.Desi mi-am cumparat de curand un uni-t, ma mai ajutam si de asta cand aveam nevoie de al doilea aparat.Sunt curios ce ar fi putut sa se strice din cauza neatentiei mele, si daca mai poate fi reparat. Link spre comentariu
lorin Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Am reusit sa-l "repar"! Am sters contactele cu alcool izopropilic + o lamela nu era la locul ei si acum merge perfect. Ma si miram sa se strice pentru ca nu am tinut decat o secunda sondele pe bateria de 9V iar siguranta de 0.2A care cred ca era de la 200mA adica exact unde am masurat eu gresit, era buna. http://img705.imageshack.us/img705/8167/16394311.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum