elcomar Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 As vrea sa va rog daca puteti sa ma ajutati in a concepe un fisier hex pe care sa-l scriu intr-un pic 16f84 si care sa faca asta:- voi aplica la o intrare un semnal de 12 v (indiferent ca e plus sau minus dar trebuie sa-mi spuneti ce)- daca semalul este doar de 5 secunde nu trebuie sa se intample nimic- daca semnalul depaseste 5 secunde vreau sa am o iesire (iesirea 1 la care voi lega un led care sa stea aprins 5 secunde dupa care sa se stinga)- din momentul in care iesirea 1 a fost activata vreau ca peste 60 secunde sa am o alta iesire (iesirea 2 la care voi lega tot un led care va trebui sa stea tot 5 secunde aprins dupa care sa se stinga)- daca voi relua ciclul si voi aplica semnalul de intrare montajul trebuie sa faca acelasi lucrudaca reusiti sa faceti softul voi avea nevoie si de o schema pentru ca sunt incepatoar in ale pic-urilor Mentionez ca montajul imi trebuie la un proiect la scoala si schema trebuie sa fie cat mai simpla iar ca program pentru cablaj voi folosi Target 3001. Montajul am reusit sa-l fac cu ajutorul a 2 integrate ne555 un releu si cateva piese numai ca proiectul trebuie facut cu pic spre ghinionul meu. Astept un raspuns de la dumneavoastra daca ma puteti ajuta.Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
puiu Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 1.Problema nu este grea, dar nu stiu daca iti va face cineva programul pe gratis.2.Cateva intrebari: a)Tensiunea de 12 V trebuie sa fie masurata sau poate sa fie si de 9 volti si de exemplu 14 volti?b)Ce se intampla cand intre semnalelel de intrare nu sunt intervale de timp suficiente ca sa faci ambele semnalizari?c) Trebuie neaparat PIC16F84? sau poti folosi de exemplu PIC12F675? Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 1. Stiu ca problema nu este grea, dar nu si pentru un incepator fara pic de experienta. (legat de gratuitate sper sa nu ai dreptate)2.a Tensiunea de intrare poate sa fie intre 1 si 12V.2.b Nu exista `semnalele de intare` si doar un semnal de intrare.2.c Proiectul trebuie sa fie neaparat facut cu pic 16f84 Link spre comentariu
puiu Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 1.Problema este ca la 1 V este o problema pentru cuploarele optice pentru a sesiza ca este o tensiune si sa stii ce fel de polaritate are semnalul. (Poate ca gresesc cu solutia care am vazut-o la intrare)(de fapt eu vad 2 intrari una pentru semnal pozitiv si una pentru semnal negativ)2. Poate ca am gresit ca am pus plurarul, dar iti pun umtoarea situatie: ce trebuie sa semnalizeze daca la intrare apare semnalul de +12 V timp de 15 secunde, iar acest semnal revine dupa 35 de secunde tot pentru 15 secunde. (Ar trebui sa intreb cum semnalizezi ca este semnalul cu + sau -).3. Nu iti pun aceste probleme ca sa fiu carcotas, dar cred ca ar trebuie stiute aceste detalii. Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 nu credeam ca o sa fie atat de complicat :)Hai sa punem altfel problema: inlocuim semnalul de intrare cu un push buton NO.1. daca voi tine apasat push-ul intre 1-5 secunde (oricare dintre 1, 2, 3, 4 sau 5 secunde) nu trebuie sa se intample nimic.2. daca voi tine apasat push-ul intre 6 -10 secunde trebuie sa mi se aprinda un led timp de 5 secunde dupa care sa se stinga.3. din momentul in care s-a stins primul led, peste 50 de secunde vreau sa se aprinda un ALT LED care sa stea aprins 5 secunde dupa care sa se stinga.4. in momentul in care aceste operatii sunt deja in curs nu trebuie sa se mai primeasca alta comanda de la push (sa fie anulat in timpul procesului)5. dupa ce cele 2 leduri si-au termiat ciclul, daca push-ul va fi apasat din nou intre 6 - 10 secunde, trebuie sa se repete procesul de la punctul 1-4.sper ca am fost destul de explicit de data asta. Link spre comentariu
puiu Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 1.Da, ai fost explicit. Pentru mine este clar acum cum trebuie facut hardul. Din pacate eu lucrez in OrCad schema electrica si in ASM programul sursa. Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 8, 2010 Autor Partajează Postat Martie 8, 2010 daca ma poti ajuta e bine si asa si ma descurc eu dupa aia.Exista o versiune de orcad free? Link spre comentariu
puiu Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 1. Nu stiu daca un OrCad free iti va permite sa lucrezi proiectul. Schema este foarte simpla si ti-o pot trimite cred in doua zile (in OrCad9, cu softul va fi mai mult de lucru deoarece eu am niste probleme acum si nu pot sa lucrez efectiv la soft. Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 8, 2010 Autor Partajează Postat Martie 8, 2010 multumesc mult si astept cand poti sa-mi trimiti (danutz_medeve user yahoo.com) Link spre comentariu
francezu Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Salut!Incerc sa te ajut si eu intre timp. In atasament ai fisierul hex pentru PIC-ul in cauza , codul sursa scris in asm (necomentat ce-i drept, l-am scris in 5 min) si schemele pentru varianta cu push-buton si pentru cea cu comanda in tensiune(aici nu am inteles daca este neaparat nevoie de separare galvanica). Sper ca te descurci apoi cu alimentarea PIC-ului cu un 7805.Bafta! Link spre comentariu
puiu Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Se pare ca in general schema este gandita la fel. O singura modificare as fi facut: R2 si R3 nu le-as fi pus sub 470 de ohmi. Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 8, 2010 Autor Partajează Postat Martie 8, 2010 va multumesc mult si sincer sa fiu nu ma asteptam sa ma ajutati asa de repede. Abia astept sa ma apuc de cablaj ca sa fac totul ca la carte. Nu o sa am probleme in legarea stabilizatorului 7805 (in 12v, masa, iesire 5v).o sa va tin la curent cand ajung la teste Link spre comentariu
francezu Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Se pare ca in general schema este gandita la fel. O singura modificare as fi facut: R2 si R3 nu le-as fi pus sub 470 de ohmi.Nici eu nu as fi pus in montaj asa mici rezistentele respective , dar din graba am luat cazul teoretic cu 3V cadere de tensiune pe led si 20mA curentul. Link spre comentariu
puiu Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 1. Nu este un capat de tara, dar nu e bine sa fortam iesirile procesorului la valorile maxime admise. Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 9, 2010 Autor Partajează Postat Martie 9, 2010 nu am acum cuartul de 4 mhz, in schimb am unul de 8 mhz si condensatori de 22pf - as putea face o modificare ca sa mearga cu acestea? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum