Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf inalta tv

bogdan666

Postări Recomandate

am scos dintr-un tv traful acela de inalta. cum trebuie sa-l alimentez ca sa scoata voltaj inalt ? Am incercat sa-i dau pe 2 dintre cei 12 pini curent alternativ dar nu merge.cateva idei va rog ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

7

• remus68

3

• vsurducan

1

• ROBEERT

1

Top autori în acest subiect

Transformatorul de linii din TV-ul analogic functioneaza la frecventa de de cca 16KHz.Cel mai simplu este sa faci rost de un transformator de TV linii di TV sport, care are primarul alimentat la 12V.Cu un oscilator facut cu 555 pe la 16KHz ataci un tranzistor de comutatie in baza si in colector legi primarul transformatorului la +12V. Tranzistorul trebuie sa fie un BU407 sau similar, altfel scoti fum din el.

Link spre comentariu

dar daca fac un astabil si alimentez 2 bobine din cei 12 pini nu o sa mearga ?app daca spun prostii imi cer scuze de pe acuma sunt incepator...

Halal depanare.
Link spre comentariu

dar daca fac un astabil

La colectorul unui tranzistor din astabil, vei monta baza unui tranzistor care va avea ca sarccina de colector, primarul respectivului transformator. Vsurducan ti-a dat toate detaliile necesare.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Si in pozitia transformatorului din schema ai pus traful de linii?? :rade:Este vorba de un oscilator in contratimp cam simplist, cred ca oscileaza pe toate frecventele :nebunrau: Vezi ca pe schema respectiva se specifica nr de spire care trebuie sa-l aiba primarul (8 + 8 spire probabil 0.8 ... 1mm zic eu) si infasurarea de reactie (2 + 2 spire).In plus bobinajele se fac intr-un anume fel: -la primar se bobineaza 8 spire, se scoate o priza si apoi se bobineaza inca 8 spire IN ACELASI SENS;-la bobina de reactie se procedeaza la fel cu cele 2 + 2 spire;-daca nu oscileaza, se inverseaza intre ele capetele extreme ale bobinei de reactie, ca sa obtii reactia pozitiva necesara oscilatiei.

Link spre comentariu

nr de spire care trebuie sa-l aiba primarul (8 + 8 spire probabil 0.8 ... 1mm zic eu)

Pe schema este trecut 4 + 4 spire pentru infasurarile de colector. Atentie mare cum conectezi capetele bobinelor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări