bogdan666 Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 am scos dintr-un tv traful acela de inalta. cum trebuie sa-l alimentez ca sa scoata voltaj inalt ? Am incercat sa-i dau pe 2 dintre cei 12 pini curent alternativ dar nu merge.cateva idei va rog ? Link spre comentariu
vsurducan Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 Transformatorul de linii din TV-ul analogic functioneaza la frecventa de de cca 16KHz.Cel mai simplu este sa faci rost de un transformator de TV linii di TV sport, care are primarul alimentat la 12V.Cu un oscilator facut cu 555 pe la 16KHz ataci un tranzistor de comutatie in baza si in colector legi primarul transformatorului la +12V. Tranzistorul trebuie sa fie un BU407 sau similar, altfel scoti fum din el. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Martie 6, 2010 Autor Partajează Postat Martie 6, 2010 dar daca fac un astabil si alimentez 2 bobine din cei 12 pini nu o sa mearga ?app daca spun prostii imi cer scuze de pe acuma sunt incepator... Link spre comentariu
ROBEERT Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 dar daca fac un astabil si alimentez 2 bobine din cei 12 pini nu o sa mearga ?app daca spun prostii imi cer scuze de pe acuma sunt incepator...Halal depanare. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Martie 6, 2010 Autor Partajează Postat Martie 6, 2010 dar in mesajul meu nu apare cuvantul depanare.. vreau doar sa faca arc. am intrebat si eu iar daca am spus o prostie mi-am cerut scuze inainte... Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 dar daca fac un astabilLa colectorul unui tranzistor din astabil, vei monta baza unui tranzistor care va avea ca sarccina de colector, primarul respectivului transformator. Vsurducan ti-a dat toate detaliile necesare. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Martie 6, 2010 Autor Partajează Postat Martie 6, 2010 da el zicea cu un transformator linii (nu stiam ce e de aia am intrebat de astabil)multumesc pentru rapunsuri Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 da el zicea cu un transformator linii "Traful acela de inalta", asa se cheama - transformator de linii. Ti-a spus bine! Link spre comentariu
bogdan666 Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 aha... hai ca am mai invatat ceva azi Link spre comentariu
bogdan666 Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 am facut schema de mai jos dar nu functioneaza. am luat-o de pe net. e ceva gresit in ea sau am gresit eu undeva ? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Si in pozitia transformatorului din schema ai pus traful de linii?? :rade:Este vorba de un oscilator in contratimp cam simplist, cred ca oscileaza pe toate frecventele Vezi ca pe schema respectiva se specifica nr de spire care trebuie sa-l aiba primarul (8 + 8 spire probabil 0.8 ... 1mm zic eu) si infasurarea de reactie (2 + 2 spire).In plus bobinajele se fac intr-un anume fel: -la primar se bobineaza 8 spire, se scoate o priza si apoi se bobineaza inca 8 spire IN ACELASI SENS;-la bobina de reactie se procedeaza la fel cu cele 2 + 2 spire;-daca nu oscileaza, se inverseaza intre ele capetele extreme ale bobinei de reactie, ca sa obtii reactia pozitiva necesara oscilatiei. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 bobinajul l-am facut eu separat nu am folosit cele din traf pentru ca nu stiam directia lor.o sa incerc ce ai zis la ultimul punct. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 nr de spire care trebuie sa-l aiba primarul (8 + 8 spire probabil 0.8 ... 1mm zic eu)Pe schema este trecut 4 + 4 spire pentru infasurarile de colector. Atentie mare cum conectezi capetele bobinelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum