Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta intre player si boxa

Vizitator Insan3k

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• susanu_pisu

6

• boederyakumo

5

• ratza

3

• remus68

3

Top autori în acest subiect

Uite daca nu te pricepi la electronica deloc, ramane varianta propusa de ceilalti useri, rezistente ai cautat si nu ai gasit, te ajut eu cu 2 rezistente de 15 ohmi si 20w ca sa nu ti se incalzeasca prea tare rezistentele la putere mai mare am gasit ceva in ceramica si babane.Daca se incalzesc le pui pe un radiator, : zi daca ai daca nu pun si radiator.Da-mi adresa pe pm si ti le trimit, dar platesti transportul. :101

Link spre comentariu

Uite daca nu te pricepi la electronica deloc, ramane varianta propusa de ceilalti useri, rezistente ai cautat si nu ai gasit, te ajut eu cu 2 rezistente de 15 ohmi si 20w ca sa nu ti se incalzeasca prea tare rezistentele la putere mai mare am gasit ceva in ceramica si babane.Daca se incalzesc le pui pe un radiator, : zi daca ai daca nu pun si radiator.Da-mi adresa pe pm si ti le trimit, dar platesti transportul. :101

Iata si rezistentele, ti le-am pus si pe radiator.http://it.tinypic.com/view.php?pic=dw6hpy&s=5
Link spre comentariu

Daca pui o rezistenta de 18 ohmi in serie cu difuzorul nu iti trebuie o putere asa de mare(10W). Cand pui rezistenta puterea debitata de amplificator in ansamblu va fi de 1,8W(admitand aceeasi tensiune la iesire) din care 1,5W pe rezistenta. Deci o rezistenta de 3W te-ar acoperi la volum maxim.

Mai cititi o data.... @Insan3kMai da tu niste detalii in plus, la ce fel de rezistente ai tu acces? Poate ai acces la rezistente de 0.5W... asa ai putea sa pui 5 rezistente de 0,5W si 100 ohmi in paralel si iti iese un 20ohmi si 2,5W.
Link spre comentariu

Intr-un post anterior am mentionat o varianta eleganta a reducerii volumului cu n% a intrarii in amplificatorul final, daca din pacate utilizatorul nu are acces la montajul electronic (necunoscand electronica) am optat pentru varianta inserierii unor rezistente pe iesire cu difuzoarele, in varianta ca ca utilizatorul sa nu conecteze si sa deconecteze tot timpul rezistentele din circuit s-a ajuns la varianta unor rezistente de putere mai mare (volum spre maxim 70-80% din 10w, putere care nu este neglijabila din punct de vedere a trecerii prin rezistenta de sarcina inseriata cu un difuzor care face conversia energie/lucru mecanic, puterea statica ramasa pe rezistenta (surprinzator la volum de 70% din 10w o rezistenta de 10w va disipa o temperatura mare), de aceea rezistenta trebuie sa aibe valoare de putere cat mai mare pentru a prevenii incalzirea ei excesiv.(experimentati).

Link spre comentariu
Vizitator Insan3k

Super boederyakumo! Multumesc :da

N-am mai intrat de cateva zile asa ca a intarziat putin raspunsul meu.

E foarte ok, la 15 ohmi se reduce cu 13.5 db si la rezistente de 20w si cu radiator e excelent :)

Iti scriu acum pe pm adresa mea.

Dar mi se pare mie sau sunt foarte mari rezistentele alea? Adica, nu am vazut cum arata alte rezistente de valoare apropiata acestora dar ma asteptam sa fie ceva mic, cam cat un led, dar probabil ca acelea mici au wattajul mult mai mic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări