Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD sau Intel ?


Postări Recomandate

salut as vrea sa stiu care sunt avantajele si dejavantajile unui PC cu procesor AMD avantajele si dejavantajile unui PC cu procesor pe intel si de care ati prefera dvmentionez ca nu il folosesc pt jocuripoate numai din cand in cand :dans:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Dj Alex

    4

  • Spitfire

    2

  • Th3_uN1Qu3

    2

  • zal

    1

Top autori în acest subiect

Procesoarele Intel pe socket LGA775:

Avantaje:

-putere de calcul in virgula mobila mai mare decat echivalentele AMD;

-L2 cache mai mare.

-procesorul nu se poate "accidenta" in timpul transportului, neavand pini.

 

-Dezavantaje:

-fiabilitate mai redusa decat CPU pe socket AM2/AM3 de la AMD, datorata faptului ca cooler-ul Intel, livrat cu procesoarele "box" curbeaza placa de baza, conducand, dupa un timp, la desprinderea chipsetului northbridge de pe placa de baza, prin ruperea"bilelor" Ball Grid Array.

-absenta de modele cu Energy Efficient, ceea ce conduce la un consum ridicat de energie, implicit o cantitate de caldura ridicata.La aceasta se adauga un power-management defectuos, datorat in principal tocmai existentei unui L2 cache mare.

 

Procesoarele AMD pe socket AM2/AM3:

Avantaje:

-posibilitatea de lucru APM, adica daca tineti calculatorul deschis doar pt. browsing de net, CPU va consuma minim, cca.5W, adica mai nimic.

-seria LE-XXXX porteaza performantele unui CPU SDD3000CN(de exemplu), pt. toata gama, practic in full-load un astfel de CPU va consuma doar 45W(fata de 35W SDD3000-ul), ceea ce-l incadreaza in clasa energy-efficient, la 175 Mflops rivalizeaza un P4 3000(103W).

-pret de cost redus, fiabilitate a sursei(care nu e stresata de consumul procesorului), cooler elegant, procesor rece, fiabil si stabil.

Dezavantaje:

-eventuala lipsa a posibilitatii de overclocking.

In concluzie, tehnologia e in continuare la AMD, iar comertul la Intel.

Link spre comentariu

deci din ce a zis domnul Spitfire sunt mai bune PC urile pe AMD au mai multe avantaje ,si mai putine dejavantaje :da eu am vrut sa ma mut pe intel, deja mi-am cam schimbat parerea , ca cam de 1,5 ani folosesc un procesor pe AMD X2 5000+ 2,6Ghz si sunt multumit de el (numai ca in ultima perioada am vazut ca se incalzeste tare pana la 65 grade ) sar putea sa fie din cauza de la sursa ?(are 400W) aici ce ati vrut sa spuneti ? ( putere de calcul in virgula mobila mai mare decat echivalentele AMD )

Link spre comentariu

(numai ca in ultima perioada am vazut ca se incalzeste tare pana la 65 grade ) sar putea sa fie din cauza de la sursa ?(are 400W)

Sursa trebuie"puricata" de condensatori umflati, urme de arsura, mai ales daca e gen "400W la 40 RON", in cazul acesta e tipul "anul si sursa".Puneti pasta siliconica buna, "Arctic Silver 5", cooler curatat de praf, eventual inlocuit cu ceva mai eficient, daca bugetul permite.Obligatoriu ventilator pe spatele carcasei PC-ului, sa scoata aerul cald din carcasa.La "5000-l acela am reusit sa obtin 28 grade Celsius cu 20 grade in camera.+65 de grade(daca citirea din BIOS e corecta!) e monstruos, va apropiati de thermal throttling, e absolut inacceptabil!
Link spre comentariu

sursa o am de cand am cumparat PC ul de 1,5 ani , iar temperatura nu am citito din bios am un gadget cae imi arata temperatura , si incepe sa ma avertizeze buzeerul din pc , o sa verific maine sursa sa vad daca se vede ceva in neregula in ea

Link spre comentariu

P4 3000? Alea s'au dus demult. Si da, au fost cele mai proaste procesoare fabricate vreodata.

 

Din punctul meu de vedere lucrurile stau simplu - performanta bruta este la Intel, raportul pret/performanta este la AMD. Ca la ora actuala tehnologii de economisire de energie au amandoua destule cat sa trebuiasca sa le opresti ca sa mearga calculatorul cum trebuie. :rade:

 

@ DJ Alex, daca sursa ta a venit cu carcasa, arunc'o. Da 150-200 ron pe o sursa teapana si ai terminat treaba. Recomand Seasonic, Corsair, Fortron. Poate ti se pare mult 200 roni pe o sursa, dar pune treaba asa - lasi componente de 1000-2000 ron la mila unei surse de 40 ron? Eu am ars 2 placi de server unice in tara acu 4 ani, de atunci nu mai umblu cu surse dubioase.

Link spre comentariu

sa zicem ca de ex vreau sa imi iau un PC pe intel dar sa fie la fel de bun sau mai bun ca cel care il am acum ce imi recomandati (numai placa de bza cooleru si procesorul ) domnule Th3_uN1Qu3 sursa am primito odata cu carcasa :sparge:

Link spre comentariu

Ce dracu? Eu am E6550 şi stă la 40*C cu tot radiatorul stoc acoperit cu o plapumă de praf. Şi dacă e să mă iau după teste, îi dă plasă unui 6000+, care consumă peste 100W şi prăjeşte ouă.Mulţi ani am fost amator de AMD (pe soclu AM2: XP1800+ şi Sempron1300, XP2600+ şi XP2500+ deblocat, XP3000+/soclu 939 şi 2600+/soclu 754), pe ideia că e procul săracului, însă la generaţia cu 2 creiere Intel a fost clar mai avantajos.Pe lîngă asta contează foarte mult placa de bază, Epox şi MSI ptr AMD erau bestiale, Asus ptr Intel nu m-a convins încă.

Link spre comentariu

De 3-4 ani am un Sempron3000+ cu placa Asus si merge fara probleme. De 1 an juma`- doi i-am facut overclock la 2,35ghz cu racire stock si nu zice nimic. Nici macar cooler pe carcasa nu am, facea zgomot. Dupa parerea mea Intel-urile sunt scumpe pentru ce ofera fata de AMD.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

acum cîţiva ani, mai precis... 10 :rade: era mare bătaie între fanii intel şi amd.suficient de mare ca revistele de pc-uri şi joace să pună problema "documentat": intel sau amd!!bineînţeles, în funcţie de interese, winner era unul sau altul... cu capu' de piatră sau cu piatra de cap!! :))oftez după vremea când plăcile de bază acceptau 5 sau 6 tipuri de proace de la 5 sau 6 producători diferiţi, producători care azi nu mai există...caftul de care pomeneam era "dublat" de "picstream pisi" (nu, nu mi-a cerut vasile să cenzurez numele, am eu ceva cu ei, d-aia le-am pocit numele, şi sunt mândru de asta!!) de întrebarea pusă aşa:- intel sau amd???- ati sau nvidia???eu zic: intel şi nvidia, combinaţie bestială atât pe windows cât şi pe linux/bsd/mac.ati cu amd merg ok doar în windows, în linux merg praf, în bsd şi mac n-am idee, că nu folosesc.acum... adică la mo9nentul ăsta, am una bucată placă de barză asrock g41m-s, cu proc p4 la 2600, şi aştept să adun banu pentru o sursă mai serioasă.după care vine şi placa video, că n-am tupeu să pun una pe sursa asta stil... vorba lu' unicu'...

Link spre comentariu

Ce dracu? Eu am E6550 şi stă la 40*C cu tot radiatorul stoc acoperit cu o plapumă de praf. Şi dacă e să mă iau după teste, îi dă plasă unui 6000+, care consumă peste 100W şi prăjeşte ouă.Mulţi ani am fost amator de AMD (pe soclu AM2: XP1800+ şi Sempron1300, XP2600+ şi XP2500+ deblocat, XP3000+/soclu 939 şi 2600+/soclu 754), pe ideia că e procul săracului, însă la generaţia cu 2 creiere Intel a fost clar mai avantajos.Pe lîngă asta contează foarte mult placa de bază, Epox şi MSI ptr AMD erau bestiale, Asus ptr Intel nu m-a convins încă.

Si eu am E6550 si sta in 55-65C sub un Scythe Mugen. Bine, asta la 3.67GHz. :da Sincer nici nu mai tin minte cat avea el stoc... 2.33? Parca.Ca placi de baza recomand o singura firma: Gigabyte. Asus s'au stricat de cativa ani. Scot prea multe modele cu nume care de care mai interesante, si 80% din ele sunt jaf. MSI e "hit and miss", ori merge bine ori deloc.

eu zic: intel şi nvidia, combinaţie bestială atât pe windows cât şi pe linux/bsd/mac.ati cu amd merg ok doar în windows, în linux merg praf, în bsd şi mac n-am idee, că nu folosesc.acum... adică la mo9nentul ăsta, am una bucată placă de barză asrock g41m-s, cu proc p4 la 2600, şi aştept să adun banu pentru o sursă mai serioasă.după care vine şi placa video, că n-am tupeu să pun una pe sursa asta stil... vorba lu' unicu'...

Ce nu'ti merge ATi cu AMD in linux? Eu am toate combinatiile, calc principal (ramas din pacate fara placa de baza momentan insa din vina mea) este Intel/ATi, un laptop e AMD/ATi celalalt AMD/nVidia. Toate trei merg brici, cu exceptia laptopului AMD/nVidia care a necesitat dezactivarea functiei powermizer a cipului video ca tragea basini in muzica din 20 in 20 de secunde. Asta doar pe Windows ca in Ubuntu nu comenta.Tot ai socket 775... Ia'ti cel mai jaf procesor Core (poa' sa fie el si Celeron 420 1.6GHz) si ai sa vezi viata fata de Pentium 4. La mine pe ambele laptopuri procesoarele sunt AMD Turion X2 la 2GHz, si sincer nu e diferenta mare in aplicatiile de zi cu zi fata de Core. Doar la simulari in LTSpice si la editare/conversie video imi mai aduc aminte ca lucrez totusi pe un laptop "consumer series" si nu pe un workstation personalizat. Ca in jocuri se descurca onorabil, cipurile video fiind HD3450 512MB respectiv 8400M GS 256MB. Si nu, mie inca nu mi'a crapat 8400M'ul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări