Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

afisaj mare cu putine LED-uri

pirvuti

Postări Recomandate

ceea ce vreau sa realizez este un afisaj cu cifre (digit) de inaltime cca. 25 cm cu cat mai putzine LED-uriin mod normal un "digit" are 7 led plus unul pt. punct. daca vrei mai mare pui mai multe LED-uri pe fiecare segment.eu as vrea sa fac din rasina, o masca care sa difuzeze lumina unui LED pe o suprafatza cat mai mare fara insa sa pierd mult din intensitatea luminoasa. am vazut la o farmacie o arie de LED-uri patrata care avea led-urile bagate intr-un fel de carton de oua de plastic (redus la scara, evident)m-am mai gandit si la letilele frasnel.am posibilitatea de a turna rasina in matritza pt. o mica serie. apoi ma gandeam sa le vopsesc formele acestea cu argintiu-oglinda.idei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pirvuti

6

• srdjan

2

revin cu 2 poze facute cu telefonul la un afisaj care are un astfel de sistem. este o masca ce are rolul de a face sa se vada bine si pe soare. sunt ca si la semafoare niste aparatori... eu ma gandeam la un fel de trunchi de con invers...

Link spre comentariu

merci de raspunsuri chiar vazusem link-ul cu "12ft clock" si e interesanta ideea. chiar am facut un mic experiment si am bagat un astfel de modul luat de la zexstar in spatele unui plexiglas alb laptos (pt. casete luminoase). se vede minunat noaptea, problema este ziua sau cand aprinzi lumina... :84 cu tub fluorescent/EL - asa cum am mai spus, e chestie de cost plus ca EL nu are luminozitate nici cat LED-ul@ tyc: aproape un astfel de sistem cum ai desenat tu au unele display-uri LCD in spate. imprastie lumina, intr-adevar dar precum am spus si mai sus dar nu are suficient contrast ziuace spunetzi de sistemul pe care l-am pus in poze?

Link spre comentariu
Vizitator tyc

merci de raspunsuri chiar vazusem link-ul cu "12ft clock" si e interesanta ideea. chiar am facut un mic experiment si am bagat un astfel de modul luat de la zexstar in spatele unui plexiglas alb laptos (pt. casete luminoase). se vede minunat noaptea, problema este ziua sau cand aprinzi lumina... :84 cu tub fluorescent/EL - asa cum am mai spus, e chestie de cost plus ca EL nu are luminozitate nici cat LED-ul@ tyc: aproape un astfel de sistem cum ai desenat tu au unele display-uri LCD in spate. imprastie lumina, intr-adevar dar precum am spus si mai sus dar nu are suficient contrast ziuace spunetzi de sistemul pe care l-am pus in poze?

Apropos de luminozitate,pune un led mai mare(3W,10W...).Chestile astea(sistem optic) nu eu le-am inventat,la final arata numai asemanator cu desenul,daca vrei sa se vada si ziua(pe soare) fa un grid cu concentratoare de flux.Daca crezi ca niste leduri pot concura cu lumina zilei... :rade: Am facut un panou luminos de 1m*1m,cu opt (8) tuburi de 36W...ziua nu se vedea ca e iluminat.Noaptea era ok,pt zi am pus tuburile in dreptul scrisului si asa scrisul iesea putin in evidenta(nu realizai ce era inorat sau noaptea). Nu te mai chinui sa pui roata in colt,de se putea o faceau si altii.Cu becul se rezolva,conditia e ca segmentul sa aiba de doua ori mai multi lumeni ca becul.
Link spre comentariu

mi-a dat de gandit gridul acela pe care l-am pozat... de aia studiez problema. o sa merg si o sa si filmez cu tel. sa vezi cum se vede.nu stiu ce este "fa un grid cu concentratoare de flux"merci de raspunsuri!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Gridul cu concentatoare de flux e un cofrag de oua,iar in loc de oua sant concentratoare de flux;in cazul de fata niste gauri pe fata inclinata a prismei(gauri nestrapunse).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări