hpavictor Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 6P14P EV ar putea fi solutia , trebuie verificat ca punctul static de functionare sa se situeze sub hiperbola de disipatie anodica maxima , e direct dependenta de U anodica , Raa si curentul de anod , si trebuie avut grija si de disipatia pe grila 2 , ca daca disipa mai mult , se va inrosi....pe bani , hi ! Raa il poti estima verificand raportul de transformare al trafo out ( TAMURA ? ) aplicand , evident deconectat din aparat pe trafo out , o tensiune mica de 50Hz pe iesirea de 16 ohmi si masurand tensiunea din primar , intre A si punctul comun al tensiunii anodice afli imediat......daca e complicat , renunta , ca PIONEER nu a facut masini de fum si nici efecte pirotehnice ......doar audio de calitate ! Apeleaza cu incredere numai la cunoscatori .......inca o data , SUCCES , te rog nu ne dezamagi , PIONEER SM83 are dreptul la o noua viata ! Link spre comentariu
zaitzus Postat Martie 6, 2010 Autor Partajează Postat Martie 6, 2010 Se pare ca sunt necesare masuratori si reglaje pe care eu nu le pot face, deoarece nu dispun de cunostintele necesare/ aparate, sau timp sa mi le insusesc. Am decis sa apelez la membrii acestui forum pe care ii vad atat dedicati cat si constiinciosi, sper sa iasa o lucrare de calitate. M-ar bucura mult ca cel care va face aceasta reparatie sa posteze pas cu pas etapele, astfel incat si cei mai profani dintre noi sa cum se face o treaba profesionista si de ce nu, sa invatam din experienta voastra. Link spre comentariu
zal Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Cu riscul de a se supăra unii sau alţii: 1. Ce entuziasm cu 6P14P, parcă nu demult se certa lumea pe aici că 6P3S nu rezistă peste 250V, acum aţi dat-o-n cealaltă extremă cu o lampă mai pricăjită. Nu uitaţi foamea de bani a ruşilor, care au trecut la echivalenţe, pe lîngă cele reale, toate lămpile posibile, singurul criteriu fiind potrivirea la soclu. 2. În pdf nu se specifică că acei 500V sînt cu lampa rece şi 300V sînt cu lampa în funcţiune. 3. Dacă vrea cineva să experimenteze cu diverse variante de 6P14P, nu are decît (apropos, am o pereche 6P14P-K, ce dracu' or mai fi şi astea?), dar ptr că schema nu foloseşte traf ultraliniar şi G2 se poate alimenta separat, practic se pot pune orice tuburi acolo, care suportă tensiunile. Eu aş pune totuşi 6P3S, cu ajustările de rigoare. Nu degeaba a fost un chilipir acest amplif. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Pai se poate desface traful de alimentare si scoate niste spire afara , decat sa se modifice complet cu socluri octale , cred ca e mult mai elegant . Link spre comentariu
zaitzus Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 Si totusi cei care au folosit 6P14P-EV fara modificari n-au avut probleme, ma gandesc ca cel mult ii va scadea durata de viata de 5000 de ore Link spre comentariu
zal Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Abia aştept să văd asta. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Pai si 7189A e dus la limita. Micsoreaza tensiunea din g2 si pune 6p14p, tot la limita. Mareste R83 in asa fel incit tensiunea pe g2 in sarcina sa nu depaseasca tensiunea admisa. Daca i se scurteaza viata asta e, oricum sunt ieftine. Resoclarea, cum zice depanatoru, trebuie scoasa din calcul, dar cred ca si modificarea transformatorului poate fi dificila. Link spre comentariu
zaitzus Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 Ecce: http://www.starlett.com/~web5_macguru/a ... on_en.html http://www.audiokarma.org/forums/archiv ... 83436.html Resoclarea iese din discutie, il doresc cat mai aproape de original Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Va functiona corect cu 6P14P-EV cu tensiunea existenta in anod(460V sau cit e),trebuie asigurat in schimb mai putin pe g2 adica= 300V-g2 si in afara de asta pusa cite o rezistenta de 820_ohmi pina la 1k in fiecare g2-finale ,tensiunea de negativare va fi in jur de -13,5V in punctul marcat cu "K" astai tot ce trebuie facut in raport cu schema initiala daca se va folosi 6P14P-EV(daca se urmareste aceasta solutie totul va fi garantat si sigur). Link spre comentariu
carageae Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Dupa parerea mea ceva nu e ok in schema asta...daca pe R83 ar cadea 70V asta ar insemna ca avem un consum de 20mA pe G2+preamplificare, nu e cam putin pentru un etaj stereo? Si sa zicem ca e, dar pentru anodica nu pot fi 66mA pentru ambele etaje. Eu cred ca schema a fost proiectata mono si curentii de acolo sunt pentru varianta asta. Daca ma insel astept justificari, iar daca se constata ca am gresit rog un moderator sa stearga partea asta. *** De fapt am intrat aici pentru a atentiona asupra altui lucru: nu avem o siguranta pe anodica, poate in mod normal nici nu trebuie, dar avand in vedere ca punem o lampa la limita eu as pune cate o siguranta de 120-150mA pe fiecare fir central de la traful de iesire, stiu ca nu e ca in original, dar daca se strapunge o lampa s-ar putea ca traful sa nu mai fie deloc. Sunt convins ca ar fi destui carcotasi/curiosi sa afle cum e bobinat un trafo Tamura (inclusiv eu) - dar ar fi pacat... Am pe undeva un EL34 dintr-o Sigma la care cineva a umblat la selectorul de tensiuni si a vrut sa dea "mai tare". A fost asa de tare (si cu flama) ca s-au trezit toti din...visare... A rezultat un trafo de iesire ars si o lampa cu scurt intre filament si anod (nu catod!). Plus sperietura tuturor de la scurtul pe alimentare...Evident toate sigurantele din amplif fusesera "reparate" cu sarma groasa, sa tina! Spre surprinderea mea traful de alimentare a rezistat, e si acum in stare de functionare... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 parerea mea este ca 7189 nu merge inlocuita cu EL84/6P14P7189 este peste EL84daca se pune EL84 trebuie redusa tensiunea de alimentare a amplificatorului,Ug2,alta negativare,etceu nu impig EL84 mai mult de 18w putere in PP,unii o imping pina la 20w cu riscul de a tine 2 luni tuburile!daca tot vrei restaurare comanda doua perechi de 7189,asta e ....nu vreau sa te dezamagesc dar in urmatoarele 2..3 luni nu am timp de nimic amplificatorul trebuie puricat piesa cu piesadin poza nu prea vad nimic,este prea mica Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 parerea mea este ca 7189 nu merge inlocuita cu EL84/6P14P7189 este peste EL84daca se pune EL84 trebuie redusa tensiunea de alimentare a amplificatorului,Ug2,alta negativare,etceu nu impig EL84 mai mult de 18w putere in PP,unii o imping pina la 20w cu riscul de a tine 2 luni tuburile!daca tot vrei restaurare comanda doua perechi de 7189,asta e ....dupa mine daca il modifici cu EL84 nu trebuie impins peste 18w ,cu 7189 are 22w cu lampile stoarse !!!! nu vreau sa te dezamagesc dar in urmatoarele 2..3 luni nu am timp de nimic amplificatorul trebuie puricat piesa cu piesadin poza nu prea vad nimic,este prea micadaca punem EL84 CE FACEM CU Raa-ul trafului de iesire? nu stricam ce au pus japonezii in TAMURA?asta este o intrebare pentru" barosanii "forumului(citat din misa) Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 ...daca punem EL84 CE FACEM CU Raa-ul trafului de iesire? nu stricam ce au pus japonezii in TAMURA?asta este o intrebare pentru" barosanii "forumului(citat din misa)Raspunsul se poate gasi in tabelul cu care incepe aceasta pagina :https://www.tubeworld.com/7189.htm Asa cum se poate observa difera mai drastic Ug2 intre 7189A si EL84L sau 6P14P-EV. Practic 7189A poate fi inlocuita cu succes cu EL84L sau 6P14P-EV cu conditia sa coborim g2 din schema de la 390V la 300V.__Raa se potriveste perfect pentru toate cele trei tuburi finale(7189A-EL84L-6P14P-EV).__Singurul lucru care nu se potriveste fiind Ug2(care trebuie modificat cu "cap"). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 ...daca punem EL84 CE FACEM CU Raa-ul trafului de iesire? nu stricam ce au pus japonezii in TAMURA?asta este o intrebare pentru" barosanii "forumului(citat din misa)Raspunsul se poate gasi in tabelul cu care incepe aceasta pagina :https://www.tubeworld.com/7189.htm Asa cum se poate observa difera mai drastic Ug2 intre 7189A si EL84L sau 6P14P-EV. Practic 7189A poate fi inlocuita cu succes cu EL84L sau 6P14P-EV cu conditia sa coborim g2 din schema de la 390V la 300V.__Raa se potriveste perfect pentru toate cele trei tuburi finale(7189A-EL84L-6P14P-EV).__Singurul lucru care nu se potriveste fiind Ug2(care trebuie modificat cu "cap").cel mai important lucru este sa nu depasim puterile disipate ale anodelor si grilelor ecran(g2)sa scadem putin tensiunea de alimentare Uape g2 sa avem o tensiune variabila de la 250..300v si sa ne oprim cu ea acolo unde nu distrugem g2 ,eu as inseria si un miliampermetru cu g2tehnic modificarea se poate face cu EL84 dar pierde din putere amplificatorul,este un compromis7189 este varianta profesionala a lui 6BQ7 ,mai zdravana!cu Raa traf de iesire aveti dreptate ,este compatibil pentru toate cele trei tuburi Link spre comentariu
zal Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Mai întreb o dată: ptr 6P14P-EV, 500V tensiunea maximă anodică din tabelul copiat de la ruşi, nu e cumva cu lampa rece? Astea-s tensiuni de EL34... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum