Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fixare difuzoare 6 x 9

MDshelll

Postări Recomandate

Salut, am niste difuri la dimensiunile 6 x 9, masina pe care vreau sa le pun e o dacia logan si gaurile din fabrica sunt mai mici si sunt rotunde, cum as putea sa fixez difurile in sub luneta fara sa tai din tabla? ceva idei?:-?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MDshelll

5

• ionut20

4

• alzisor

1

Daca nu vrei sa decupezi tabla, va trebui sa-ti confectionezi doua inaltatoare, din lemn, de vro 40 mm (doua placi de 20mm) care sa aiba o forma oarecare, dar la interior sa fie astfel decupate, incat difurile sa aiba doar magnetul, care e rotund, pana la sasiu intrate pe gaura de la masina, iar sasiul care are forma ovala sa fie in interirul inaltatoarelor.Evident diful vine prins de inaltator si inaltatorul vine prins de masina.

Link spre comentariu

Da, m-am gandit si eu la solutia aceasta, dar intrebarea mea este, daca doar magnetul difului 6 x 9 va ajunge in incinta adica in portbagaj, atunci randamentul dat de difuri cum va fi? Am facut aici o schema, te rog sa te uiti daca am inteles bine. Daca ne-am gandit cat de cat la fel :)

Aici este schema de principiu: http://www.99poze.ro/Logan_749244415/1/

Link spre comentariu

cam asta e la ce m-am gandit si eu ... acuma chestia e ca magnetii de la difuri sigur sunt mai mici cu vro 3 ... 4 poate chiar 5 cm in diametru decat gaura originala de la masina, asa ca aerul impins de dif in jos, va avea pe unde sa iasa.

Link spre comentariu

Hmm am masurat live si apare o problema, daca pun inele dinastea pentru ridicare, diful ajunge sa fie prea aproape de luneta, nu cred ca e o idee asa buna nici pentru luneta si nici sunetul nu cred ca va fi foarte ok, alte idei? eu m-am gandit sa le pun inclinate putin dar e cam greu de proiectat incinta trapezoidala

Link spre comentariu

cat de aproape de luneta? eu zic ca 1 cm daca ramane si nu e afectata nici luneta, si nici sunetul.Merg puse si inclinate, dar deja devine treaba prea complicata .... mai bine decupezi gaurile mai mari si gata .

Link spre comentariu

pui pe masca pe difuzor, daca vrei poti sa-i faci o garnitura din burete pentru o oarecare etansare, montezi difuzoarele cu tot cu masca prin portbagaj, le prinzi asa cu totul in dreptul gaurilor existente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări