Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare releu semnalizare

Vizitator daniel30

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

16

• remus68

6

• Relav

3

• Yo4You

2

Top autori în acest subiect

Da prima este de la al meu. Pai vad ca sunt destul de simple, cred ca ma apuc sa fac si eu unul dar si cu buzzer, 3055 crezi ca se incalzeste? As vre sa incapa in cutia releului care-l am. Multumesc de scheme.

Link spre comentariu
Vizitator gaby-cta-ro

Nu este desenat pe schema nici un releu, si nici nu se poate pune !!! A fost si greseala mea ca nu am editat poza mai bine, si am pus-o pe cea cu blocatul oscilatorului care nu-si are rostul aici. Scuze. Schema releu semnalizare electronic buna (si pentru becuri si pentru leduri):flash_14-1.jpg[/attachment] Numai de bine !

Link spre comentariu

Releele de semnalizare sunt asa construite ca la arderea vreunui bec de semnalizare sa clipeasca repede ca sa sti de defect.Pt inlocuirea becurilor cu incandescenta cu led-uri trebuie sa-i punem pe iesire la releu o sarcina pasiva (rezistor de putere) care sa pacaleasca releul ca ar avea becuri. De regula se pune o rezistenta de 6ohm la 50W pe fiecare bec (in paralel cu contactele fostului bec). Dar asta costa destul de mult. De aceea au aparut la vanzare relee modificate care merg si pe led si pe incandescent, si iesi mai ieftin. Inlocuirea nu-i o problema deoarece sunt standardizate soclurile.

Link spre comentariu

fie cumperi un releu de tipul celui mentionat anterior,dar este destul de scump,fie folosesti doua multivibratoare mult mai usor de facut.din ceea ce am vazut ,ai un releu de dacie,si asta merge la frecventa nominala doar cand are sarcina completa 2x21w.ai sa remarci ca dac ai un bec ars pe semnalizare si ii pui avaria,frecventa ramane constanta.trebuie sa faci si ceva modificari in instalatia electrica a masinii(daca-i vorba de dacie)mai inyai scoti releul masinii si unesti firul verde cu cel gri.cind pui semnalizare becurile se vor apringe dar nu vor clipi.tai firele albastru si rosu care ies din comutatorul de semnalizare. capatul dinspre comutator il legi la + multivibrator,celalat care intra in mufa si merge spre LEDurile taleil legi la iesire(sacina )mutivibrator.anulezi si butonul de avarie,dar legi firul gri cu cel maro,celelalte le izolezi.ATENTIE !! NU VEI AVEA MARTOR IN BORD DECAT DACA PUI IN LOCUL BECULUI CATE UN LED DERIVAT DIN AMBELE MULTIVIBRATOARE.PENTRU AVARIE ESTE PUTIN MAI COMPLEX SI N-AM TIMP SA TI-L DESCRIU DAR CU PUTINA IMAGINATIE O REZOLVI.SPOR LA TREBA!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări