Vizitator daniel30 Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Salut sint mai nou pe aici vroiam sa stiu daca a mai modificat cineva releul de semnalizare in asa fel incit sa mearga pe leduri mai concret ce ar trebui modificat{rezistenta pe iesire spre lampi?}. Momentan am pus in paralel cu becurile cu led becurile normale caut alte solutii Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Si eu sunt interesat de modificarea releului electromecanic, poate ca ne trebuie o schema a releului sa vedem ce trebuie sa facem. Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 asta e releul,,, rezistenta de nichelina daca se pune in scurt releul licare prea repede. Cu alta rezistenta de nichelina cu mai multe spire se incinge foarte tare la avarii, cea din poza e inlocuitoarea piese: 7 rezistente 3 diode 3 tranzistori 2 condesatori 1 releu Link spre comentariu
Relav Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 davidut5, Fa prima poza mai clara. In interiorul spiralei de nichelina nu este un contact REED (intr-un balonas subtire de sticla) ? Eu nu cred ca acea spirala este din nichelina. Poate este cupru cositorit? Testarile facute de tine (prin modificare rezistentei de nichelina) erau cu becurile vechi sau cu cele cu LED-uri? Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 nu este nimic in ea si nu este cupru pentru ca e tare, si poza nu am cu ce sa fac mai clara Testul facut de mine a fost cu un singur bec fata inlocuit, si o parte licarea bine si partea cu ledul licarea mai des Link spre comentariu
Relav Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Testarile facute de tine (prin modificare rezistentei de nichelina) erau cu becurile vechi sau cu cele cu LED-uri? Cat consuma un bec original (cati amperi?) si cat consuma unul nou cu LED-uri? Scuze, m-am grabit si nu am citit tot. Daca schimbi nichelina (si o pui sa aiba o rezistenta tripla) fa testarea cu becurile schimbate. Tu neinlocuind 3 becuri ai aproape consumul initial cand pui avaria. Si este normal sa se intample asa deoarece ai marit valoarea rezistentei . Ideea ta este buna , dar fa teste cu becurile inlocuite si modifica aceea nichelina punand-o de valoare mai mare. Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Testul facut de mine a fost cu un singur bec fata inlocuit, si o parte licarea bine si partea cu ledul licarea mai des, becul cu incandescenta are 21 w cel cu leduri nu stiu sigur cred ca in jur de 600mA e cu 27 leduri, manufacturat de mineeu cred ca trebuie suntata rezistenta de nichelina si modificata frecventa, dar cum, de unde? Link spre comentariu
Relav Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Testarile facute de tine (prin modificare rezistentei de nichelina) erau cu becurile vechi sau cu cele cu LED-uri? Cat consuma un bec original (cati amperi?) si cat consuma unul nou cu LED-uri? Scuze, m-am grabit si nu am citit tot. Daca schimbi nichelina (si o pui sa aiba o rezistenta tripla) fa testarea cu becurile schimbate. Tu neinlocuind 3 becuri ai aproape consumul initial cand pui avaria. Si este normal sa se intample asa deoarece ai marit valoarea rezistentei . Ideea ta este buna , dar fa teste cu becurile inlocuite si modifica aceea nichelina punand-o de valoare mai mare.Cred ca din alegerea valorii rezistentei nichelinei vei putea obtine temporizarea dorita de tine. Succes !!! Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Perioada de "licarire" se poate modifica (scade) marind valoarea condensatorului electrolitic din circuitul de temporizare.Releul Reed era introdus in bobina cu spire din cupru cositorit, pentru a aprinde becul martor din bord, atunci cind functionau amindoua becurile dupa o parte a masinii. La variantele cu rezistenta de nichelina, pe aceasta se produce caderea de tensiune necesara comenzii tranzistorului care aprinde becul martor. Exista si variante in care aceasta rezistenta e inclusa in circuitul de temporizare (caderea de tensiune produce o reactie negativa). Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 eu as vrea sa scot rezistenta de nichelina, si cu rezistenta scoasa sa modific condesatorul.In releu sunt 2 condesatori unul de 100 si unul de 22uf, cred ca pe cel de 22 trebuie sa-l modific nu?releul vreau sa licare cu aceeasi frecventa indiferent daca pun leduri sau becuri sau combinate.la avarii toate becurile se alimenteaza prin rezistenta de nichelina, are 1,4 ohmi Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 la avarii toate becurile se alimenteaza prin rezistenta de nichelinaNu numai la avarii - toti consumatorii comandati cu ajutorul comutatorului de semnalizare sau al butonului de avarii (adica becurile de semnalizare) sint conectati la circuit prin acea rezistenta. Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 o sa fac un experiment maine, suntez rezistenta de nichelina si inlocui cond de 22 cu 47uf sa vedem ce iese(fara fum) Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 suntez rezistenta de nichelinaLasa rezistenta in pace! Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 incerc si asa si asa. Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Am modificat condesatorul mic de 22uf cu 47 si cu 100uf fara rezultat, am modificat condesatorul mare de 100 cu 220 cea mai apropiata valoare si acum licare prea rar, o data la 2 sec indiferent cu avarie sau semnalizare, la partea cu un bec led licare foarte putin mai repede Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum