Vizitator Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 "Ghiciti" pentru ce Raa am obtinut eu 30W(din doar doua 6P14P-EV Push-Pull) in sarcina/secundar sinus nelimitat "in cadrul acestui subiect" ?!. Asadar mare atentie cind se discuta de puterea disipata la anod. "Teoretic" din doua 6P14P-EV in audio se poate obtine in clasaB Push-Pull Pa-a peste 40W(dar de obicei numai teoretic). PS.Dupa atitea "prezentari" a venit "momentul"...(la unul din "capitole"...). Link spre comentariu
danzup Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 "Ghiciti" pentru ce Raa am obtinut eu 30W(din doar doua 6P14P-EV Push-Pull) in sarcina/secundar sinus nelimitat "in cadrul acestui subiect" ?!.Asadar mare atentie cind se discuta de puterea disipata la anod."Teoretic" din doua 6P14P-EV in audio se poate obtine in clasaB Push-Pull Pa-a peste 40W(dar de obicei numai teoretic).PS.Dupa atitea "prezentari" a venit "momentul"...Valderama cam are dreptate : daca se cauta niste amplificatoare de ghitara vestite din anii 50 .. 60 cu EL84 o sa aveti o surpriza cu ce putere erau creditate . (N.B. adevarat ca erau si fortate la niste tensiuni anodice care astazi nu le mai vezi folosite .... a vorbit si viobio depre problema acum cativa ani si exact depre EL 84 , tensiune anodica si putere ...)Si tineti minte in acei ani nu erau mai mult de 3...4 amplificatoare pe scena in total !!!Ce concerte faceau pe acea vreme fara sa se planga cineva ca nu era indeajuns de multa putere ...........(Chiar daca valderama vorbeste de HiFi pentru cunoscatori este o vorba : cerul este limita . Cu un regim bine ales in clasa B cred ca poate ajunge teoretic la cat s-a precizat de catre autor...) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Dane , aici printre altele "unii" au cautat sa discute "filozofii" legate de dreapta de sarcina tangenta intr_un punct(MUSAI) la hiperbola de disipatie maxima la anod(nu puteam sa_i las) ,acestia nestiind ca de fapt este vorba de tangenta intr_un triunghi dreptunghic de unghi alfa(chestiune mai mult decit simpla-elementara). Am aratat "in fel si chip" drepte de sarcina tangente-netangente sub hiperbola peste hiperbola(intersectind hiperbola)cu unghiuri alfa diferite etc , poate va deveni oarecum clar ce_i cu aceasta dreapta de sarcina. Asa ca referitor la puterea disipata la anod(placa) in anumite "conditii de timp" ce sa mai discut(am) ,sau referitor la puterea utila in sarcina (cum se obtine sau cum se definesc conditiile pentru obtinerea ei)... __Dar aici se discuta mult de Za si Zaa ,mai putin de drepte de sarcina (cind dreapta de sarcina va deveni Za sau Zaa ?! ) ,Za si Zaa fiind marimi complexe nu sint drepte de sarcina. __Intreb ceva de valoarea dreptei de sarcina ,se raspunde cu Za... __De cite ori am vrut sa spun ceva "interesant"(cred) ,am fost atacat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 @valderama: Nu stiu daca este eroare... poate interpretare diferita... Intrebarea ramane cu cat pot sa "urc" peste curba de disipatie...? ... Total diferita...,Cit vreau , stiu , pot (cu dreapta de sarcina),puterea disipata de anod ramine la locul ei= T ... Un exemplu pentru domnul feri.visky in care dreapta de sarcina intersecteaza hiperbola de disipatie download/file.php?id=67922&mode=view cu T fiind marcata perioada , si ce am spus pentru stuatia data Sa "nu aud comentarii" precum ca se depaseste puterea disipata la anod(DA/ !-dar pentru cit timp ?-sau care putere ? , se intimpla acest lucru pentru pentru 30% din perioada unui semnal/tub si asa se intimpla la toate etajele finale/instrument firme consacrate),media puteri disipate la anod pe durata unei perioade T fiind sub puterea maxima admisa pentru fiecare tub in parte ,... __Asfel se constata ca sint situatii in care dreapta de sarcina poate intersecta hiperbola de disipatie maxima la anod in doua pucte fara nici un fel de probleme(mai ales in cazul Push-Pull instrument). Se poate da ?!(sau nu se poate in continuare...),in aceasta situatie considerati ca se depaseste puterea disipata la anod ?,sau despre ce putere disipata ar fi vorba ?...,unghiul alfa mai poate creste fara probleme. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 unghiul alfa mai poate creste fara probleme. cam pana la ce valoare? Ce anume ne spune ca ne apropiem de maxim si ca trebuie sa ne oprim din incercari? Sau limita este dictata doar de teorie care spune maxim 40W? (si ramane ca fiecare sa descopere cum se poate apropia cat mai mult de limita teoretica) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Momentul cel mai critic dinamic virful de putere aici download/file.php?id=67922&mode=view se cifreaza la 16-17W putere instatanee disipata la anod pentru o fereastra scurta de timp raportat la perioada , in repaos la anod sint circa 6W-6,5W putere continua ,tot dinamic pentru 1/2 din perioada puterea disipata la anod scade mult chiar sub 6W ,media puteri disipate de anod pe durata perioadei pentu modulatia maxima se situeaza sub 12W .Practic se poate merge pina la 12W putere medie disipata la anod cu conditia ca in repaos(negativare fixa) puterea continua la anod sa fie mai mica sau egala cu 0,7Pda_max. Astfel se constata ca pentru fiecare semiperioada fiecare tub livreaza o putere utila sarcini de 25W(adica tot 25W pe intreaga perioada) la anod luind in calcul un semnal sinus.Asadar acest "prapadit" de 6P14P-EV sau cum lo mai chema poate face acest "lucru" in clasaAB2 ,chiar si mai mult de atit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Iata cum se calculeaza_simplu puterea utila obtinuta in secundar trafo-out pentru o situatie data cind forma de unda amplificata este considerata SINUS. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Ai facut o demonstratie foarte frumoasa. Daca de la asta ar incepe proiectarea unui amplificator cu lampi, fiecare ar sti unde ajunge. Daca nu iti e greu, calculeaza ( tot pe grafic ) cit disipa fiecare lampa in aceleasi conditii. (pentru clarificare la maxim) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Titlul primului .gif download/file.php?id=68002&mode=view trebuie corectat si anume clasaAB2(din viteza fiind adeptul clasaA in orice conditii...).O sa vin si cu puterea disipata de anod pe intreaga perioada-dinamic atunci cind se obtine puterea utila maxima in secundar/sarcina (foarte curind...). Link spre comentariu
ggg Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Dane , aici printre altele "unii" au cautat sa discute "filozofii" legate de dreapta de sarcina tangenta intr_un punct(MUSAI) la hiperbola de disipatie maxima la anod(nu puteam sa_i las) ,acestia nestiind ca de fapt este vorba de tangenta intr_un triunghi dreptunghic de unghi alfa(chestiune mai mult decit simpla-elementara).Iar le facem praf."Unii" discutau despre trioda de putere in clasa A si nu amestecau nici triodele cu pentodele si nici clasa A cu B . Chiar daca prin analiza grafica se pot stabili ,folosind aceleasi metode, niste criterii de functionare atat pt trioda cat si pt celelalte tipuri de tuburi de putere, calculele se fac diferit.Pt trioda exista un sistem cu 3 ecuatii iar pt pentoda este cu 5. Dreapta de sarcina nu poate avea o valoare.Poate reprezenta o valoare , un punct din dreapta aia.Za este o elipsa pt trioda si mai putin, pt pentoda din tot felul de motive legate de perveanta.S-a mai discutat.Dar despre unghiul beta , nu zise-si nimic ?!...Za si Zaa fiind marimi complexe nu sint drepte de sarcina.Am sa invoc drepturile de autor ca tot este la moda.Pana nu demult scriai Ra=Za dar observ ca s-a uitat.Altceva este o marime complexa dar prin analogie se poate considera si Za. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Dreapta de sarcina nu poate avea o valoare.Poate reprezenta o valoare , un punct din dreapta aia....Inca una "buna".Pana nu demult scriai Ra=Za dar observ ca s-a uitat.Nu retin ! (unde ?)........................................................................................................................................................................... 1.Ramineti on topic daca puteti(ggg mergi la triode de putere in clasaA ,vin si eu acolo). 2.Dreapta de sarcina ramine dreapta de sarcina , ca_i trioda , pentoda ,tetroda , tetroda cu fascicol dirijat Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Pacat ca subiectul se umple cu mesaje off topic. Multi dintre noi nu prea stim cu ce se "mananca" lampile si daca cineva vine si incearca sa ne explice la un nivel mai simplist (dar corect si suficient) cum sta treaba ca sa priceapa cat mai multi se incepe off topicul. Nu cred ca exista un user asa purist pe aceasta sectiune care doreste sa proiecteze un amplificator tinand cont de absolut toata teoria si folosind toate formulele (pentru ca ii va lua enorm de mult timp si tot va scapa ceva din vedere). Daca ajung macar cativa useri sa stapaneasca si sa foloseasca metoda simpla si doresc sa treaca la un nivel superior DA, are rost sa se treaca la ceva mai consistent, dar cat timp nu se cunoaste nici alfabetul nu-i penibil sa punem citate filozofice pentru a fi analizate?Pe net sunt date scheme si atat! Rare sunt schemele in care se mai explica cate ceva daramite sa fie prezentate grafice ca sa vada si incepatorul cum sta treaba si sa nu ajunga sa "se inchine" la orice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Uite domne tot simplist cum se calculeaza Raa pentru o situatie ca asta download/file.php?id=67922&mode=view As dori sa vad si o ecuatie "filozofica" de tip ggg pentru Raa(In aceasta ecuatie NE-filozofica/ sint trei marimi care definesc precis Raa). +__"Curiosii" pot sa vada(acum) ce se intimpla pentru Ua0=370V Ua_min=40V si Ia_max=200mA cu Pa_a sau Ps si eventual ce Raa ar fi...,poate s_ar gasi raspunsul pentru... "Ghiciti" pentru ce Raa am obtinut eu 30W(din doar doua 6P14P-EV Push-Pull) ... .si mai spuneam...__De cite ori am vrut sa spun ceva "interesant"(cred) ,am fost atacat.__cine doreste ignoranta si confuzie ?!(se "lanseaza" in off-topic cu "vorbe goale" ,prea multe "vorbe goale"...). Link spre comentariu
zal Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Ca să evitaţi toate comentariile, zic că un filmuleţ face cît o mie de demonstraţii pe hîrtie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Nu ma intereseaza sa evit comentarii ,atit ca: __ comentariile ar trebui sa fie pertinente(cred),comentariile bazate pe "vorbe chioare"/"filozofii"-"ecuatii necunoscute"/ ce devin ?!(cumva spalat de varza ?!). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum