Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Vizitator

Postări Recomandate

Era pe aici un topic in care Gabriele a fost criticat strasnic pentru ca a sustinut ca scoate 40W din 4 triode 6n13s .Poate se ambitioneaza si el si demonstreaza ca scoate puterea asta cu cateva sute de volti in plus fata de normal :rade: Daca tot nu mai conteaza tensiunile maxime date de producator ( sunt "orientative" ) , urmeaza sa vad EL34 la 1000V si asa mai departe ...

Link spre comentariu

Bun, daca ai un amlificator de 100w cu 5% distorsiuni inseamna ca la 60-70 W te incadrezi in cei 1 max 2% ,adica un echipament de clasa Hi-fi ,dar in cazul 10% pt 5W discutia devine superflua iar puterea disipata este un alt aspect, se poate discuta, functie de tub, clasa etc...,Nu amestec nimic, pur si simplu nu cred ca peste 1% se poate asculta HI-Fi. Punct.

Din punctul meu de vedere cu ce_i 5W si 10% esti off-topic samd.Unde apare in acest subiect 5W cu 10% ???!!!>>>...(in afara de ce scrii dumneata).Pusesem o intrebare:

__Pai..., si la 10w unde te incadrezi daca ai si reactii in catozi finale si nominala e de 30w ???>>>....In Hi-CuCu sau unde !? ca nu inteleg nimic din ce afirmi ...

__NU se poate raspunde la ea ? (ca nu va convine , NU !?)__Va pierdeti in "argumente" care mai de care...
Link spre comentariu

Era pe aici un topic in care Gabriele a fost criticat strasnic pentru ca a sustinut ca scoate 40W din 4 triode 6n13s .Poate se ambitioneaza si el si demonstreaza ca scoate puterea asta cu cateva sute de volti in plus fata de normal :rade: Daca tot nu mai conteaza tensiunile maxime date de producator ( sunt "orientative" ) , urmeaza sa vad EL34 la 1000V si asa mai departe ...

Nu...Nu a fost criticat. Acolo, daca mai tin minte, din tensiunea de alimentate si traf de iesire nu rezulta nicicum puterea asta din punct de vedere teoretic. Daca nici teoretic nu rezulta, atunci practic nici nu se pune problema nu?De fapt nu vad nici o problema in a face teste cu componentele la limita. Cine vrea face cine nu, nu. Tu lucrezi cu 6p3s-e la 250V?
Link spre comentariu

Off-topicul este cumva o umbrela pt tine ?...

Nu am nevoie de o astfel de umbrela !!!>>>....(deviati de la subiect , atita tot )__Ce cauti cu 5W si 10% (-in acest subiect !)???>>>... , sau nu pricepi ?(Poti sa raspunzi ?)
Link spre comentariu

Nu...Nu a fost criticat. Acolo, daca mai tin minte, din tensiunea de alimentate si traf de iesire nu rezulta nicicum puterea asta din punct de vedere teoretic. Daca nici teoretic nu rezulta, atunci practic nici nu se pune problema nu?De fapt nu vad nici o problema in a face teste cu componentele la limita. Cine vrea face cine nu, nu. Tu lucrezi cu 6p3s-e la 250V?
Eu nu am absolut nimic cu testele lui valderama , chiar il felicit ca le face . Dar nu stiu de ce e deranjat ca s-a ajuns la discutii de fiabilitate , distorsiuni , etc . Sunt lucruri firesti care trebuie discutate .Sau ce rost are un topic ca asta ? Sunt "cel mai tare din parcare" ca am obtinut 40W din 6P14P ?
Link spre comentariu

Nu stiu ce gindeste valderama, dar pe mine de exemplu ma intereseaza cit se poate intinde coarda cu un tub si in general experientele. Faptul ca toata lumea stie ca amplifurile cu EL84 au puteri pina la 20W si vine cineva si spune ca nici vorba, se pot obtine mai mult de 30W mi se pare interesant. Oricum, fiabilitatea nu poate fi testata numai daca faci amplificatorul. Estimari nu poti face dupa foile de catalog.

Link spre comentariu

Am vazut undeva o schema realizata cu 6p14 si foarte clar era precizat: "A nu se schimba tubul cu EL84 pentru ca se va strica tubul si circuitul redresor!"... si asta din simplul motiv ca respectivul montaj functiona la 400-450-500 V!

Si cred ca este bine de precizat acest lucru: Folositi componentele la parametrii la care se specifica in documantatia technica ce insoteste produsul!

Ceea ce am postat grafic mai sus se refera la PP! Ori a fost prea clar, ori nu s-a inteles...

Link spre comentariu

Domnilor eu daca ma "supar"(cititi ghilimelele ca atare ,supararea fiind sub forma de gluma) obtin 17-18W in sarcina(demo!-asta NE mai fiind gluma !) cu doua 6p14p in PP pe un traf de RETEA provenienta tv sport(C+C - ne-rebobinat) si pe la 300V anodic ca sa nu mai fiti pricinosi :rade: , bine no sa am banda estimez 100Hz-8.000Hz la puterea nominala...,tot e montajul pe masa imediat agat un "sport"(traf adica) daca va intereseaza :101 ...,so vedeti si p_asta (daca aveti aceasta curiozitate ,asa ca sa mai destindem atmosfera !,ca prea...)...,trebuie sa realizati ca eu am folosit totusi un TRANSFORMATOR DE IESIRE "anume".__Daca e greu de realizat de ce nu cresc puterile disipate pe tuburi sau distorsiunile in cazul dat de 30w sau 40w sau 35w sau cit mai doriti ,poate ?, ar fi interesant ?!, ce face traful de retea TV sport-folosit ca traf de iesire..., asa ca si "diferenta"...

Link spre comentariu

Buna seara!

Nu sunt in afara topicului,dar trebuie sa incep prin a multumi pentru ospitatlitate d-lui ,pentru timpul acordat si mai ales pentru deschiderea la discutii de ordin tehnic si nu numai in timpul vizitei facute la d-sa in aceasta duminica.

Dupa cum am spus,impreuna cu si Gelu am fost acasa la d-l Vali ( Valderama)in Ploiesti.Gelu este un chitarist cu o "ureche" bine calibrata si un electronist amator pasionat de montajele cu tuburi.

Dupa cateva minute de discutii si bineinteles da facut cunostinta, am fost invitati in "atelierul de creatie" al d-lui unde s-au facut cateva auditii, pot spune de mare clasa:

- in prima "faza" am fost invitati sa ascultam un SE cu EL84, concluzii: un sunet exceptional si o putere simtita de organism ca fiind mult superioara celei declarate de 2X3W (!!!!),transformatoarele de iesire aveau numai 7cmp si totusi coborau lejer pana la 40Hz.Un sunet absolut complet; bas,medii,inalte.....,ce mai pot sa spun(?!) si o dinamica surprinzatoare.

Nu-mi aduc aminte de marca boxelor ce le are d-lui,dar stiu ca sunt pe trei cai cu un bas de 15" si un SPL total de 96dB.

- a urmat proba de "foc" ca sa spun asa si anume am fost lasat sa testez cum doresc eu montajul expus pe forum:(6P14P)EL84-pp-20Wsinus/nelimitat.Rezultatele sunt urmatoarele: 30W sinus de la 20Hz-30KHz- tuburile se comporta excelent, 35W sinus 30Hz-25KHz- tuburile se comporta excelent,anozii au culoare normala ca si G2,nu dau semne ca ar fi fortate.Transformatorul de iesire este un "mic monstru" de 20cmp.Reactiile au fost cuplate (cele din katozi si NFBglobal).

Intr-un cuvant,totul este foarte adevarat si chiar impresionant (!!!).....Nu asta a fost scopul vizitei mele acolo,colegii mei au dorit sa testeze niste trafuri de iesire si sa mai schimbam niste opinii cu un tenician de mare valoare.

-ulima auditie(pe tuburi) a fost facuta cu un amplificator PP cu EL84(6P14P) de doar 2X8W.Pe langa toate calitatile amplificatorului de mai sus de 2X3W,puterea era incredibil de mare,credeti-ma stiu ce spun,chiar l-am intrebat pe daca nu cumva boxele sunt active.

- a urmat o auditie facuta cu un amplificator cu bipolari de 2X25W......(!!!!),aiurea,nu avea nimic in comun cu muzica de calitate acel amplificator...,suna bine ,dar un sunet absolut comun,nimic deosebit.

Au urmat discutii lungi,dar timpul a trecut foarte repede in compania acestui om de mare caracter si mai ales un om de o modestie rara.

Ca o concluzie generala pentru acest forum si mai ales pentru anumiti forumisti; ar trebui sa fim mai retinuti in remarci de prost gust si afirmatii rautacioase atunci cand purtam discutii intre noi,ar trebui sa discutam numai si numai la obiect si sunt sigur ca vom avea toti cate ceva de castigat.

Inca odata multumesc d-lui pentru ospitalitate si-l asteptam cu noutati si realizari de clasa.

P.S tuburile folosite practic de d-lui erau 6P14P,sursa de semnal din calculator necorectat(semnalul) cu ceva virtual,EQ sau alte cele....

Link spre comentariu

Buna seara!...

As mai preciza:- sursa de semnal(contine 4x Burr-Brown PCM1796 http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/pcm1796.pdf ) fiind http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=QsEKBPr6ko9pFF2D si boxele http://www.cerwin-vega.com/home-audio/f ... e-15f.html__Ma bucur ca am facut impresie chiar cu puteri mici(dar constituite din Wati "grei")... ,deasemeni am remarcat la "vizitatori" -inaltă tinută si probitate.__Vizita ma bucurat si pot sa spun ca dialogul a fost foarte placut si util...si personajele dialogului foarte dedicate/stapine-vacuumtube (tuburi-electronice).PS.Cred ca ar trebui introdus un nou concept-"Watul greu" ?!(-sar putea ca la acest concept sa fi aderat deja/cu mult timp in urma : Lazaroiu,Valderama si Vaska-presupun...,si alti daca doresc)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări