Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Vizitator

Postări Recomandate

Oameni buni,Ne-am aprins prea tare, cred ca asta-i si satisface pe unii, sa vada ca ne enervam. Pur si simplu viata asta-i prea scurta ca sa-i bagam pe toti in seama. Noi sa ne vedem de experimentele noastre, ca deocamdata facem bine ce facem. Astazi mi-am luat si eu un osciloscop, sper sa imi vina saptamana viitoare, sa intru si eu in rand cu lumea, ca tot trebuia sa ma milogesc pe la servici cand aveam nevoie. Sa scap si eu de examene pe la mijlocul lui martie, ca am deja 4 GU50 care asteapta... Cele bune!

Link spre comentariu

Ontopic:Puterea unui amplificator se masoara in anumite conditii. Cineva a deschis un topic pe tema asta dar interesul s-a pierdut destul de repede fiindca e mai placut sa te uiti pe osciloscop si sa vezi cum creste sinusoida decit sa faci masuratori exacte.

Link spre comentariu

Puterea unui amplificator se masoara in anumite conditii. Cineva a deschis un topic pe tema asta dar interesul s-a pierdut destul de repede fiindca e mai placut sa te uiti pe osciloscop si sa vezi cum creste sinusoida decit sa faci masuratori exacte.

__Sa intelegem ca puterea de iesire din amplificator "masurata" prin intermediul osciloscopului ? la bornele sarcini ? NU_I VALABILA ?!(dupa spusele dumitale ,sau e o metoda gresita ?!-Nu trebuie sa folosim osciloscopul pentru a evidentia forma sinus sau momentul limitari ?!) :ras: ,hai ca mai am nitel si cad pe jos de ris !.(dute domnule si te culca !, ti_o fi somn !,ai obosit de atita gindire !,sau fa lectura in continuare despre/cu-etc-etc @Miciurin sau @Stahanov ,nu stiu ce cauti/spui ?! in cadrul acestui subiect ?!-vrei sa devii INTERESANT ? ).

__Puterea "SINUS-NELIMITATA" in sarcina la iesire din amplificator este cea mai "valabibila/reala" putere !(de care putem vorbi).

__Si stopeaza orice post off-topic ca sa nu intri in conflict cu moderatori acestei sectiuni !(eu m_am saturat de ineptiile dumitale si de posturile off-topic pe care le faci !,cred ca ai trecut in alta extrema deja,-te va lua "lumea in ris !").

__Spune daca ai-ceva de spus/poti la subiect !(on-topic) si atit.NU mai iesi in afara subiectului !(off-topic).

__Dute domnule acolo:"Cineva a deschis un topic pe tema asta " si discuta cit vrei !...,

__Nu incerca sa_i inveti pe "uni" cum sa masoare puterea pe iesire la un amplificator,ca NU esti capabil de acest lucru(asta faci dovada!)

__Sau masoara cum vrei puterea la iesire pe amplificatoarele dumitale !,cine te opreste !. :rade:

__Sau..., vrei sa ne dai "LECTII" de cum trebuie sa masuram puterea(la iesire ,sau alt-undeva ?) pe amplificatoarele noastre ?! :ras:

Link spre comentariu

valderama , prea mult patetism, mai da-o incolo...

Care patetism ?(al cui ?) :rade: ,sau ce nu i_ti convine blue ?-posturile off-topic pe care le faceti !? :rade: ,postati "oameni buni" la subiect ,nu_i greu de loc...

Tot off-topic postati ? !,nu va puteti abtine...(probabil trebuie sa "intorc" aceeasi moneda ?!,pe viitor-NU stiu daca o sa pot face acest lucru ?!,ramine de vazut...)

Am incercat/vam rugat

Rog pe aceasta cale toti "participanti" la discutii in aceasta sectiune(Tuburi electronice ) ,sa evite cit mai mult cu putinta interventiile Off-topic(indiferent ca i_mi sint "favorabile" sau nu), cel putin in subiectele lansate de mine.

__Va multumesc !, pentru intelegerea de care o sa dati dovada.

__Nu se poate discuta la subiect , ce se intimpla ?!.( simtiti nevoia sa postati off-topic ?! ,din ce motive ?!),

__uite ca sa vedeti ca sint baiat bun... ,sint dispus sa mai "reduc" din putere :rade: ,dar sa_mi spuneti voi la cit ar trebui sa ma opresc(cu "reducerea") , ca sa nu mai postati off-topic(decit,eventual , in situatii "extreme"!)

-eu am pus un titlu frumos subiectului dupa care am aratat unde se poate ajunge -cred ca nu trebuia sa mai arat NIMIC ,va scuteam de atita off-topic).

Link spre comentariu

Daca mai vad posturi offtopic, acest topic se va inchide cel putin pt 2 saptamani, valabil pt toata lumea, nu mai stau sa fac politie si sa editez la posturi!!! Ce aveti de impartit/discutat/dezabatut etc si nu are treaba cu subiectu direct la bodega isi are locul!! Daca nu stau sa ma cert cu voi dupa fiecare post asta nu inseamna ca nu exist. Mi-e foarte usor sa dau delete topic si gata sau sa-l mut la bodega dar din respect pt cei care, de bine, de rau, incearca sa faca lumina am editat posturile.

Link spre comentariu

Asa cum am promis am mai micsorat puterea (ca sa vedeti ca sint "baiat bun" ,dar NU inseamna ca "scoate" numai atit !="scoate" 31W sinus la Ua=390V).28W sinus la 40Hz cu reactiile negative aplicate Y=5V/DIV (datorita timpului de expunere prea mic nu se poate prinde intreg ecranul la osciloscop)...Ua=390V...Mai jos sqw la 40Hz

Link spre comentariu

Atunci cand partile tin mortis la "adevarurile" lor, problema nu e ca nu au dreptate, ci faptul ca fiecare se refera la alt "adevar"!!!

Am facut o mica schita evident teoretica, poate ne va ajuta sa intelegem ce sa intampla in practica... Pentru ca este una sa ne referim la puterea disipata anodica Pa si alta sa vorbim de puterea utila audio Pu...

Schema este pur teoretica si aproximativa si se refera la o trioda (mi-a fost mai usor sa desenez asa...) dar ilustreaza perfect diferenta... si ceea ce se petrece in practica...

Link spre comentariu

Incep prin a spune ca schita dvs este perfect sugestiva(si adevarata) dar asa cum bine spuneti ! (zona bleo , din citatul dvs)

Atunci cand partile tin mortis la "adevarurile" lor, problema nu e ca nu au dreptate, ci faptul ca fiecare se refera la alt "adevar"!!! ...

__Trebuia sa tineti cont ca sintem in situatia PP( atentie !,sacapati lucruri esentiale din vedere)...,Nu ne alfam in clasa A-SE ,asadar :

__Domnule feri.visky(cu tot respectul pe care vi_l port va anunt/informez pe aceasta cale) ___atit in teorie cit si in practica in situatia PP(doua tuburi in contratimp), PUTEREA UTILA poate fi si de patru ori mai mare decit PUTEREA DISIPATA a unui singur tub !(fara a depasi puterea disipata pe fiecare tub si fara a intra in clasa C).

__Ceea ce sustineti dvs(in schita prezentata mai sus) este valabil exclusiv SE clasa A !.-Ceea ce eu am prezentat in acest subiect practic si teoretic NU contravine nici unei "legitati"-aflindune in situatia PP ! (asadar mai aveti de "rasfoit"-pentru a elimina dilema in care va aflati-in eventualitatea existentei acestei situatii).

__Nu incercati sa contrapuneti o situatie(SE clasa A ca raroarte Pu/Pd Pu=putere utila Pd= putere disipata) situatiei PP ,comiteti in acest mod o gafa(Eu sint perfect de acord cu valabilitatea situatiei prezentate de Dvs pt cazul SE,-De ce nu sinteti de acord cu valabilitatea situatiei prezentate de mine in cazul PP ?).

Link spre comentariu

Am precizat din start ca schita se refera la o trioda SE... o sa incerc sa fac o prezentare similara si pentru PP... sper sa fie tot asa de sugestiva...Exemplul, ar fi fost mai bine sa reprezinte cazul PP, a vrut doar sa scoate in evidenta diferenta dintre Pd si Pu doar atat...Problema totusi (pentru mine) ramane... vis-a-vis de parametri trecuti in "data sheet" la un tub: sunt valori nominale, maxime, limita sau orientative?

Link spre comentariu

...Problema totusi (pentru mine) ramane... vis-a-vis de parametri trecuti in "data sheet" la un tub: sunt valori nominale, maxime, limita sau orientative?

__Atunci cind un "data sheet" prezinta sumar un "tub" avem de a face cu parametri/valori orientativi/(ve) !.

__In schimb cind un "data sheet" prezinta "complex un tub"(adica avem la dispozitie toate famiile/graficele de/cu caracteristici,toate clasele de functionare si regimurile acestora-A/SE-A/PP-AB1/PP-AB2/PP- B/PP-etc-etc) avem de a face cu parametri/valori nominali/(le),maximi/(me),limita.

__Nu intotdeauna un "data sheet" prezinta "complex un tub",intr_o astfel de situatie intuitia practica cunostintele de natura teoretica se pot substitui/sau complecta daca vreti,lipsurile acelui "data sheet"(sint situatii in care oricum NU gasim decit o descriere sumara in "data sheet"=sau oricit am cauta nu gasim un "data sheet" cu descriere complexa ,in aceste situatii NU inseamna ca trebuie sa ne limitam la parametri/valiri sa zic NOMINALI/E !!!,cel mai important lucru fiind sa nu depasim Pdamax,=putere disipata anodica maxima si eventual Pdg2max,=putere disipata grila2 maxima daca aceasta sau o combinatie a acestor puteri dupa cum este specificat in unele situatii).

Link spre comentariu

Am compus si situatia PP-A celelalte rezulta... ceea ce am uitat sa trec este hiperbola de disipatie, care este totus o limitare si in caracteristicile extinse...Pu=1/2(ia x ua) si nu ia x ua avand limitarea dreptei de sarcina deci suprafata triunghiului hasurat este Pu si care nu poate depasi curba de disipatie (in teorie)... In practica, daca respectati deontologia profesionala (nu ceea jurnalistica) ar trebui sa se intample la fel.Si in aceasta situatie graficul este orientativ nu am tinut cont de curentul mediu prin tub etc.

Link spre comentariu

Am precizat din start ca schita se refera la o trioda SE... o sa incerc sa fac o prezentare similara si pentru PP... sper sa fie tot asa de sugestiva...Exemplul, ar fi fost mai bine sa reprezinte cazul PP, a vrut doar sa scoate in evidenta diferenta dintre Pd si Pu doar atat...Problema totusi (pentru mine) ramane... vis-a-vis de parametri trecuti in "data sheet" la un tub: sunt valori nominale, maxime, limita sau orientative?

Auzi! Valorile sunt date "PE TUB" nu cit poti obtine cu el extern. Aici e marea gresala a celor care apreciaza puterea obtinuta extern, si o apreciaza ca fiind puterea device-ului (tub, tranzistor, integrat) De fapt nu are legatura. In cazul lampii, i se da o putere maxima de disipatie.... Ea nu are legatura cu puterea pe care o disipa pe o alta sarcina. Totul depinde de schema si configuratie. Adevarul ca e tare greu de "prins" aceasta abordare! Incearca sa privesti separat, ce putere disipa lampa si ce putere disipa consumatorul (transformator plus difuzor, rezistenta de sarcina, etc) E tare greu de inteles cum un device de 5W comanda o sarcina de 100W. Dar nu e mare lucru...
Link spre comentariu

...Pu si care nu poate depasi curba de disipatie (in teorie)...

Aici comiteti eroarea ! ,atit in teorie cit si in practica se intimpla acest lucru !!!, fara a depasi curba de disipatie !!!,(In cazul PP , poate !!! ca Pu sa depaseasca suma celor doua tuburi ca Pd,amin! studiati va rog ! determinati gafa in care va aflati=spun aceste lucruri fara nici cea mai mica rautate-sa fiu bine inteles si sa nu mi se atribuie altceva,studiati clasa AB2 sau clasa B si o sa intelegeti gafa).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări