Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Vizitator

Postări Recomandate

Tot respectul pt acceptarea limitelor reale ale tubului, dar nu ma indoiesc ca vei gasi o modalitate de fortare a limitei acestuia, oricum ai o gindire neconventionala asa ca astept sa regindesti functionarea tuburilor uzuale, cel putin mie i-mi place idea...

Link spre comentariu

Eu totusi as vrea sa vad un amplificator construit , care functioneaza zi de zi si sa reziste , cu 450V si 6P14 cu -ev sau fara .Pana acum nu am vazut decat o placa de test , posibil viitor amplificator , desi unii vorbesc de parca amplificatorul ar fi construit si s-a dovedit fiabil .Sau ma insel ?

Link spre comentariu

Fiabilitatea pentru mine a fost demostrata(in situatia 30W) in urma cu peste 30 ani ,CHESTIUNEA IN DISCUTIE ESTE PERFORMANTA CA PUTERE ! numai CEI CARE NU SUPORTA ACEST NIVEL DE PERFORMANTA CA PUTERE !, PUN IN DISCUTIE FIABILITATEA(de care eu inca n_am facut vorbire-am raspuns decit la provocari si atit),definirea mea pt aceasta situatie fiind :

__ EXTREME/THE-END-POWERUP-2 X 6P14P-EV(CLARA SI LA OBIECT/SUBIECT-ETC-ETC !=ADICA PUTERE EXTREMA SI FINALA 2 X 6P14P-EV la care eu m_am oprit).

__Deschideti voi cei care va intereseaza fiiabilitatea , un alt subiect in care sa dezbateti fiabilitatea performantei mele ca putere !(ca sa nu zic mai mult),eu am pus in EVIDENTA PUTEREA ! ca record al momentului,in conditiile date.

__Daca pe uni va intereseaza asa mult fiabilitatea,realizati intii de toate "puterea" ca sa puteti trage concluzii-asupra fiabilitati ! ,

__NU am chef/refuz sa trag eu concluzii textual pentru uni(oameni care ataca performanta mea ca putere si) care NU au obtinut aceasta putere in conditiile date !(si vor sa demonstreze PUR SPECULATIV !,"lipsa de fiabilitate" :rade: din "VORBE" !!! a la Depanatoru' ).

__Fiabilitatea se constitue in subiect separat tratati_l unde doriti dar NU in subiectul meu de PUTERE !,AICI(in cadrul acestui subiect) de acum si cu mine nu puteti discuta decit de PUTERE ,VA ROG nu_mi adresati mie intrebari de fiabilitate !,adresatile intre voi cei care sinteti interesati de fiabilitate si din punctul meu de vedere ar fi bine sa o faceti in cadrul altu_i SUBIECT.

__ ACEST SUBIECT AL MEU NU SI_A PROPUS O DEZBATERE PE TEMA VOASTRA !(unora) "FIABILITATEA" !.

__Personal voi considera orice discutie in cadrul acestui subiect care nu are legatura stricta cu PUTEREA ca fiind Off-topic de acum incolo.

Link spre comentariu

Imi pare rau, dar voi fi primul oficial off-topic. Daca cineva are curiozitati legate de fiabilitate, nu are decat sa construiasca o copie a amplifului, sa il testeze si sa vada cat si cum rezista. Si, hai sa fim seriosi, pana la urma, chiar daca nu rezista mai mult de 2000 de ore (adica 3 luni de mers una-ntr-una), cat te costa 2 (4) EL84, sa le schimbi? Si-apoi, nu cred ca o sa asculte cineva foc continuu la putere maxima, cu siguranta ar face dupa aceea o vizita la ORL-ist. Asa ca se poate imagina un comutator pentru rducerea tensiunilor, pentru a proteja lampile.Inchei aici off-topicul, spunand ca nu as fi crezut niciodata ca 2 EL84 pot scoate o asemenea putere. Chiar eram putin contrariat vazand ca in audio mult mai dificil se obtin puteri mari, comparativ cu RF. Amplifuri linare RF cu 2XPL500 scot "fest" 100w in antena, evident cu tuburile supravoltate un pic (660V pe anod), dar fara alterari semnificative ale duratei de viata a tuburilor. E drept insa ca nu emiti in continuu 3 luni :nas:

Link spre comentariu

Referitor la putere: Singurul amplificator RF cu adevarat liniar care poate fi cat de cat comparat cu unul AF este cel in contratimp clasa AB cu transformator defazor + transformator de iesire simetrice.Nu cred ca in aceasta configuratie doua PL500 pot elibera 100W de RF.2 x PL500 in paralel in configuratie clasica de ARF, in clasa C (sau AB) cu soc de RF in anode si filtru "pi" la iesire pot elibera 100W, de acord, dar asta nu are nimic comun cu audiofrecventa si e total off-topic.

Link spre comentariu

Am sa-mi spun si eu pararea :

- multa lume uita sau isi aminteste cand vrea vechea vorba cu :"nici un amplificator cu tuburi nu e mai bun decat transformatorul sau !"

- ce a obtinut Valderama este normal , palpabil si cred eu fiabil (e adevarat : este doar "feelingul" meu personal)

- se uita ca din lampi sa zicem cu Putere anodica disipata maxima de sa zicem de exemplu 20W in clasa AB daca te ajuta transformatorul poti trece de 20W+20W usor ,fara a mari distorsiunile (toate tipurile de distorsiuni) , asa cum au demonstrat atati constructori si firme de circa 60de ani

- cred ca drumul este intotdeauna catre putere mare format din 3 puncte : transformator extra dimensionat , tuburi in paralel , tensiuni cat mai mari , adica asa cum imi plac mie amplificatoarele PP ( !!! ) si nu ma intereseaza de cei care zic ca lampile nu se pun in paralel sau ca transformatorul se dimensioneaza nu stiu cum.....

Acestea fiind zise ,eu cred ca testele facute de Valderama pot fi usor transpuse intr- un amplificator puternic si fiabil !

Link spre comentariu

E o realizare de exceptie si numai cei care pot sa realizeze practic asa ceva, pot face si speculatii. Considerentele teoretice, pot fi interesante, dar daca nu sunt sustinute de exemple concrete, raman la stadiul de ipoteze.Astept si eu, alaturi de alti amatori de lucruri practice, o schema pentru un pp cu GU 50, in speranta ca nu va fi alimentat la tensiuni mari si se va tine cont, ca in toate topicurile lui valderama, de pretul de cost al punerii in practica.

Link spre comentariu

E...,si acum sa trecem la "chestii" de finete !!!(Hi_Fi ,High-End ,cum so mai chema ,infasurarile in catod cuplate de aceasta data !-asa cum ii place lui hpvictor si poate si altora.),

__Iata cum arata un semnal sqw!!! de 20Hz!!! si la 15W!!! (in situatia Ua=390V...,si condensatori in grilele de comanda finale de doar/numai 0,22uF !!!),frumos NU ?...

__Imposibil de obtinut acest raspuns la 20Hz-sqw cu puterea specificata=15W(--NU un wat, cinci, sau nu stiu citi !...) in alte "CONDITII" !(ca sa vedeti/intelegeti de ce initial avem nevoie de putere mare !!!).

Link spre comentariu

__Iata cum arata un semnal sqw!!! de 20Hz!!! si la 15W!!! (in situatia Ua=390V...,si condensatori in grilele de comanda finale de doar/numai 0,22uF !!!),frumos NU ?...

Foarte fain! Imi aduce aminte de faimosul Ivan Vladimirovici Miciurin.
Link spre comentariu

...Foarte fain! Imi aduce aminte de faimosul Ivan Vladimirovici Miciurin.

Rog in mod expres ! Moderatorii acestei sectiuni sa inlature "bruiajul" Off-topic !!!(interventiile repetate,fara nici o referire concreta la subiect !) ale acestui "domn" din subiectul meu.
Link spre comentariu

Poti sa pui o poza si la 16-20Khz sqw? de curiozitate

Nimic mai simplu (20,3Khz-sqw),am apasat alta "tasta claviatura"(generator-asa cum se vede amplitudinea ramine neschimbata in plaja 20Hz pina la 20Khz si sqw chiar in situatia 15W!!! --NU un wat, cinci, sau nu stiu citi !...,adica +_0db in plaja 20Hz-20.000Hz pentru 15W !!! ,ca sa vezi ce se poate intimpla...).__In acest moment NU am acordat o atentie deosebita "compensarilor"-sau reactiei negative (20,3Khz-sqw), urmeaza ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări