Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Vizitator

Postări Recomandate

valderama, ce sens are sa duci tubul intr-un regim asa de dur, doar de dragul recordului ? Pai si acest record pica daca faci un amplificator cu aceste tuburi in clasa D. Acum serios vorbind ai masurat nivelul distorsiunilor pt 30 W, eu nu cred ca merita ascultat un amplificator cu THD > de 2-3% ,de fapt eu consider puterea debitata continuu cu THD de max. 1% cea reala si daca este posibil cu distorsiuni de intermodulatie , de 0,2-0,5 %, aceste valori le consider eu decente si pt care merita sa investim munca si timp. Pe de alta parte pot intelege stradania de a demonstra ca ceva poate fi dus la limita ,mai ales daca esti provocat (intepat) iar in legatura cu uzura tubului eu a-s fi mai rezervat cu lucrul la limita de putere , orice neadaptare accidentala de sarcina devine extrem de distructibila asupra tubului !

Link spre comentariu

Hai...,ca nare rost sa mai continu aceasta discutie sterila ! ,la care gasiti tot felul de motivatii-contra=fara nici un argument practic,ati contorizat voi uzura in situatia 2X 6P14P-EV in PP ???!!!,PE CE VA BAZATI ?!,pe ce credeti ?(sau impresia voastra in aceasta problema).

__Ce merge prea "departe" .(si nu poate fi "cuprins",nu_i in firesc/cotidian) bag seama nu va place !.(va place numai ce poate toata lumea sa inteleg-dar sa stiti ca si chestia asta o pot face toti-bine inteles..., daca vor-"Eppur si muove").

__Orice putere NU este generata in mod continu(ca nu ascult muzica din generator !-daca in acest regim maxim NU AM PROBLEME !,ce probleme pot avea intr_un regim-dinamic "muzical" ?!) in cazul semnalului muzical numai virfurile ating uneori puterea MAXIMA !,asadar am o rezerva serioasa de putere la 30W care in raport cu 10-15W permite alte virfuri...

__Asa cum DYNACORD a stabilit un record de putere pt doua EL34-100W ,ASA am stabilit si eu in acest moment un record de putere-40W pt doua 6P14P-EV !.

Link spre comentariu

Imi pare bine ca userul VALDERAMA a readus in discutie o veche solutie tehnica , de exceptie ! Era cunoscuta din 1961 , de cand DYNACORD a lansat un mixer audio cu amplificator de putere incorporat seria EMINENT 2 sau G2000 , si folosea EL34 intr-un montaj PP si la Uanod 740V scotea 100W , ( G2000 avea doua perechi EL34 paralel si Uanod 800V pentru *numai * 150W rms , uimitor ) linistit , spre uimirea concurentei , care nu avea curaj sa foloseasca acest concept , in mare parte si datorita barierei psihologice de 800V ( 740V la o cealalta versiune ) anodica , dar si de faptul ca erau necesare incinte acustice de putere mare ( pentru acea vreme ) deci si foarte scumpe , si atunci , ca si acum , se cereau si se cumparau doar lucrurile ieftine......cele scumpe erau ca si acum , de fite......hi . Uite ca userul VALDERAMA are , dupa cunostiinta mea , o prioritate mondiala , s-a gandit si a experimentat cum sa foloseasca o lampa relativ ieftina ( inca ) dar buna , EL84 , in aceeasi mod in care DYNACORD sa avut un succes comercial imediat , dar si de lunga durata , intrebati , si veti afla ca mitul DYNACORD ca suna perfect , nu se strica , are putere mare , are valoare la revanzare etc....este real , si are ca baza exact acest concept dar cu EL34 din mixerul EMINENT ! Merita studiat ! Urmariti cu atentie tensiunile , curentii si veti decoperi ca VALDERAMA are dreptate , functioneaza perfect , caci altfel DYNACORD se desfiinta demult , iar istoria ii uita repede ....Nu a fost cazul , schema s-a dovedit fiabila ! Se poate recrea un asemenea etaj final , deoarece userul VASKA2222 detine , in colectia sa , un asemenea trafo out original , si sper ca daca ar fi posibil sa colaboreze pentru a lamuri amanunte ascunse , pierdute sau uitate de atatia ani , sa faca subiectul unui studiu de specialitate , in care sa fie evaluat de maestrii in trafo out , VALDERAMA si LAZAROIU , si sa tragem cateva concluzii , sa ne ajute in constructia unor amplificatoare de mare putere mai ieftine , evident de uz profesional , pentru sonorizari de calitate !

Link spre comentariu

Daca un amplificator are capabilitatea de a debita o putere continua, atunci acesta poate atinge puteri de virf insemnate fara limitari mari , ori acest lucru inseamna o dinamica ridicata deci este vorba de calitate. Sigur , muzica nu se asculta cu generatorul, dar nici chiar asa vara o rezerva de putere, fiindca peste 20 W EL84 este ca o moara, mai da-o incolo...

Link spre comentariu

Daca un amplificator are capabilitatea de a debita o putere continua, atunci acesta poate atinge puteri de virf insemnate fara limitari mari , ori acest lucru inseamna o dinamica ridicata deci este vorba de calitate. Sigur , muzica nu se asculta cu generatorul, dar nici chiar asa vara o rezerva de putere, fiindca peste 20 W EL84 este ca o moara, mai da-o incolo...

Asta crezi dumneata ! acum , fara nici o baza in chestiunea data !.(asa...,sau i_ti imaginezi cam cum ar fi acei 30W,FARA SA FI INCERCAT PRACTIC ?!__sau ai incercat practic ????,fa dumneata aceasta proba practica si mai vorbim !,ca te_am mai rugat o data sa faci o proba si parca ai tras niste concluzii aplicate !).

... si are ca baza exact acest concept dar cu EL34 din mixerul EMINENT ! ...

__Uitati_va de curiozitate si la ce a postat hpavictor in special la Dynacord Eminent 2.pdf ca sa vedeti si defazorul si sa intelegeti ce inseamna finale "NERVOASE"(panta mare , si cu ce impingea Dynacord_ul la acea vreme doua EL34 pt.100W=un defazor "chior" cu sarcina distribuita-sarcina distribuita fiind de 18k ca sa vezi !-curent la "limita" prin ECC81 ala)!.
Link spre comentariu

Domnilor , este o solutie tehnica verificata de DYNACORD , si adaptata de VALDERAMA la EL84 , ce e asa greu de acceptat , sau o data cu succesul apare si invidia ? E posibil ca VALDERAMA sa nu aiba nicio legatura cu schema DYNACORD , poate fi produsul pur personal al imaginatiei si indemanarii sale , poate are fler , stie unde sa scormoneasca cu folos..... , exista poligeneza , trebuie sa acceptati realitatea ! Functioneaza si scoate Watii aia , e sigur , DYNACORD a facut cariera si bani frumosi cu acest concept , chiar daca nu va convine......

Link spre comentariu

Prin anii 70, schimbam niste tuburi EL34 la o statie SOUND CITY la 1000-1500 ore de functionare si puterea nu era impinsa la max. constructia era solida, de calitate asa ca nu pot fi convins usor , chiar daca tuburile rusesti 6P14P sint extrem de robuste nu cred in eficienta lucrului la limita, incearca te rog sa ma convingi de nivelul distorsiunilor in cazul lucrului la 30w pt aceste tuburi...

Link spre comentariu

Da hpavictor, dar domni nu au mai intilnit pe NET in cazul 2 x 6P14P-EV in PP 40W ,pt simplul motiv ca ea nu exista ! anterior postului meu , si aceasta solutie pt 2 x 6P14P-EV in PP 40W ,pot sa spun ca i_mi apartine in intregime si este PREMIERA(nu vor domne premiere !,cauta ceva putred...,fel de fel de argumente CUM CA -ETC-ETC).

__In acest caz daca ar avea oarecum spirit FAIRPLAY ar privi macar performanta ca putere !(2 x 6P14P-EV in PP 40W) dar ce sa spun...

Link spre comentariu

De acord valderama, dar spune-mi in ce conditii lucreaza acest amplificator, este clar ai abilitatea de a forta funtionarea unui amplificator peste limite dar steroizii nu prea au ce cauta in HI-FI, in schimb idea lucrului la limita este admirabila , sa ne intelegem...

Link spre comentariu

I_ti raspund !,intii sa stim sa obtinem 30W dupa care urmeaza "fezandării" ,ai inteles acum ?!.__Daca obtin doar 14w,la ce mai ramin in urma "fezandării".

Link spre comentariu

Pai vezi ca se poate si intelege !,obtin in final sa zic 14W "FEZANDAŢI ",traful ala de iesire are si "prize" de catod acum nu sint aplicate,discutam numai de puterea BRUTA ! in prima instanta !.__Ce vom pierde in cantitate vom cistiga in calitate,TOATA TREABA E SA AVEM DE UNDE PIERDE !(ca daca nu avem de unde pierde cantitate "VAX"-calitate !).

Link spre comentariu

Da hpavictor, dar domni nu au mai intilnit pe NET in cazul 2 x 6P14P-EV in PP 40W ,pt simplul motiv ca ea nu exista ! anterior postului meu , si aceasta solutie pt 2 x 6P14P-EV in PP 40W ,pot sa spun ca i_mi apartine in intregime si este PREMIERA(nu vor domne premiere !,cauta ceva putred...).

Da,cam toata lumea are dreptate p'aci,vorba impartului Solomon,dar trebuie sa clarificam anumite probleme si anume:

-Valderama prezinta o solutie tehnica in absoluta noutate (EL84,6P14 chiar ca nu am vazut pe undeva la asemenea puteri!!) si este ABSOLUT meritul d-lui,cine vrea sa experimenteze este ok,ci nu,NU!

-d-lui pune la dispozitie o schema bine "sapata" si studiata,cu demonstratie practica fara tagada si cine intelege poate sa traga din asta numai o concluzie pozitiva.

-referitor la DINACORD,asa este; eu am un DINACORD EMINENT II din 1966 (l-am luat de la cineva care aducea tv din Germania!),merge exceptional de bine si va rog sa ma credeti ca are doua EL34 (SIEMENS) pe care este scris si anul de fabricatie: 1966 !!!!!!!.....si acest amplificator,bietul(!),numai el stie pe unde a "cantat" in Germania....asa ca....in ceea ce priveste durata de viata a tuburilor este ....relativa!

-caracteristicile acestor amplifcatoare (DINACORD),nu sunt chiar asa cum le mai laudam noi pe aici.....studiati datele puse de nemti in prospectele lor si lamuriti-va (atentie la banda de frecvente!!!!),pun si un atasament referitor la ce am spus eu.

P.S transformatorul de iesire de la EMINENT II nu este ceva iesit din comun,este un traf clasic,dar foarte bine facut,adica nemteste!!!! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări