Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Vizitator

Postări Recomandate

Raspuns 10.000Hz-sqw(y=5V/div ,Ub_0=310V ia_0=25mA/tub Pda_0=7,75W/tub ig2_0=1,9mA/tub Pdg2_0=0,59W/tub Ug1_0=negativare fixa -12,8V) reactie negativa/compensata globala.Schema super clasica Marshall (defazor anod-anod-6n2p) fără floricele.Atentie palierul si frontul sqw NU se pot simula(decit la caterincă).PS cine vrea cablajul in format electronic(bmp) MP.

post-18717-139829366769_thumb.jpg

post-18717-139829366795_thumb.jpg

Link spre comentariu

Asa cum am specificat schema este super-clasica(consacrata).

In ciuda capacitatilor mici de cuplaj raspunsul la frecvente joase este foarte bun in prezenta buclei de reactie negativa(cu un OT modest se pleaca usor de la 30Hz-sinus pentru nici macar -1db raportat la 1Khz)

Cine doreste un raspuns mai de jos in frecventa poate dubla(chiar-tripla) capacitatile de cuplaj dar necesita OT pe masura.

Cablajul imprimat(dublu-placat) include si puntea redresoare HT este conceput incit sa poata fi realizat cu fierul de calcat in casa (multe treceri se fac prin terminale piese ...) desigur se poate reproiecta(cablajele mele sint mai "greoaie").

Daca va parea curios raspunsul la joase(raportat la capacitatile cuplaj) pot pune oscilograme in bucla deschisa/inchisa doua trei modele OT(cu OT de aici download/file.php?id=11245&mode=view raspunsul este foarte bun pe sinus incepind de la 40Hz/-1dB , asa sa intentionat , acel OT are numai 2000sp anod-anod).

In push-pull raspunsul la joase se obtine cu mare usurinta(mai ales in bucla inchisa).

post-18717-139829368339_thumb.gif

Link spre comentariu

Mai precizez , in situatia Ub=340V(schema data) rezistentele-g2-6p14p vor fi de 1k ! si -Ug1 trebuie reglat la circa 13,4-13,5V.Daca Raa in aceste conditii este de 8K amplificatorul va debita in sarcina la iesire aproape neconditionat 20W(OT randament mediu 0,8-0,9) ,pentru aceasta putere continua 20W in sarcina la iesire puterea disipata g2-6p14p-continua devine 2,24W(masurat) aceasta putere disipata g2-6p14p nu afecteaza durata de "viata" 6p14p mai ales intr_un regim de lucru dinamic-real unde puterea de iesire in sarcina nu sta continu pe 20W(practic in conditii reale dinamice numai virfurile conduc la 20W,cliping etc) average Pdg2-dinamic-real este mai mica decit ce sta precizat acum(2,24W),Pdg2_0 este de numai 0,68W.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Bine venită (o simplă recomandare condensatorii şi conectica pe faţa opusă tuburi ,circuitul imprimat după cum îl văd este proiectat de această manieră http://postimage.org/image/ccudjawb7/ numerotarea pinilor la socluri fiind făcută invers acelor de ceasornic ,cu alte cuvinte soclurile se vor lipi pe partea placată şi restul componentelor pe partea ne-placată).

Tuburile şi transformatoarele merită scoase în afară carcasei care conţine restul montajului.

Mai aduc un uşor "amendament" cablajului (încercuit cu verde).

post-18717-139829537199_thumb.png

Link spre comentariu

Asa este Dl. valderama, soclurile tuburilor se vor monta pe partea placata, alimentarea filamentelor se va face cu fir torsadat, de preferat pe partea placata...

Tuburile şi transformatoarele merită scoase în afară carcasei care conţine restul montajului.

Exact asa am gandit pcb-ul. Voi reveni si cu un pcb pentru sursa...
Link spre comentariu

Asa cum este acum desenat cablajul, daca lipiti soclurile pe partea cablata, atunci cind scoateti lampa din soclu riscati sa exfoliati cablajul. Lipiturile trebuie sa fie pe partea opusa a soclului, cablarea soclurilor trebuie sa fie pe partea plantata.

aveti dreptate..., cred ca problema se poate rezolva folosind cablaj dubluplacat, cu "isule" in jurul pinilor soclurilor...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Asa cum este acum desenat cablajul, daca lipiti soclurile pe partea cablata, atunci cind scoateti lampa din soclu riscati sa exfoliati cablajul. Lipiturile trebuie sa fie pe partea opusa a soclului, cablarea soclurilor trebuie sa fie pe partea plantata.

aveti dreptate..., cred ca problema se poate rezolva folosind cablaj dubluplacat, cu "isule" in jurul pinilor soclurilor...
Intervin doar putin ca sa sugerez folosirea unor astfel de socluri http://www.ebay.de/itm/Sockel-9-pin-Nov ... 19be25ed09Ele sunt de cablaj si de carcasa in acelasi timp. Se lipesc adica de cablaj, dar se prind cu suruburi de carcasa iar introducerea si scoaterea lampii din soclu nu mai afecteaza cablajul.
Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Buna ziua. Am facut amplificatorul din titlu si sunt multumit de sunet si putere. Cu semnal din calculator am optinut 36 Vpp sinus la 1khz. Transformatoare iesire 18 cm2, Ub 340v. Pentru telefon este nevoie de un preu. Daca se poate implementa la schema postata, un preu. Detin lampi 6n1p, 6n2p si 6n23p. 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări