Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Vizitator

Postări Recomandate

Pe 8 cm2 atitea infasurari ....ceva nu e in regula ori transformatorul are o fereastra f mare ori firul(firele) are(au) o sectiune f mica....parerea mea strict personala e ca nu ai cum sa optii cei 20w mult visati (rms,sinus continuu....si neinfricat)

dety76 poti masura diametrele firelor in discutie..??

Teoria spune ca de ex:

Pt a optine 14W cu raspuns sinus la 40hz ai nevoie de cel putin 11cm2 sectiune si...primar 2x1870 spire cu fir de 0,16 mm diametru iar in secundar pt 8 ohm 118 spire cu fir de 1,1mm diametru Am luat Raa 8kohm si Io 70mA

...

Pai cu Raa=8k si Ub=250V-280V(exemplu) o sa obtii "joi dupa apoi" 20W in sarcina secundar config PP 6p14p , uite inca o data cum se obtin 20W in sarcina secundar :

http://oi53.tinypic.com/15nw18o.jpg

ce nu ar fi clar pentru dumneata ? scrie acolo Push-Pull 6p14p-ev , Pa_a=25W ,Ps=20W_min , Raa=6k6 , Ub=330V etc ,etc.

Eu obtin 28W-30W frecvent din 6p14p-PP ca asa_mi place mie uneori .

Parerea stict personala @gabriele este stric personala CLAR ,in schimb unii dintre dumneavoastra vor obtine 20W in sarcina secundar in config PP 6P14P tot CLAR.

PS.Sectiunea miezului-mica influenteaza mai mult raspunsul la frecvente joase(inductanta relativ mica primar...raspuns deficitar pentru frecvente scazute) si mai putin puterea in cazul PP...,cine ma opreste sa folosesc E16 cu grosime pachet 25mm(8cm2)? daca nu ma intereseaza un raspuns la joase "grozav".

Link spre comentariu

Mai draga concetatene valderama.....daca arati ca in poza din avatarul tau atunci nu ma mai mira nimic......din modul de a te comporta si de a intelege cea ce de fapt nu vrei sa intelegi(vezi,percepi,accepti,realizezi,constientizezi...)Exemplul citat de mine e cit se poate de clar ...(Pt a optine 14W cu raspuns sinus la 40hz ai nevoie de cel putin 11cm2 sectiune si...primar 2x1870 spire cu fir de 0,16 mm diametru iar in secundar pt 8 ohm 118 spire cu fir de 1,1mm diametru Am luat Raa 8kohm si Io 70mA)Eu am scris cla 14WATII ...nu 20Watii....am gresit cu ceva !?Eu nu te-am contrazis ci pur si simplu am venit cu un exemplu teoretic care poate functiona bine mersi si practic ,ca dumneata poti optine N...watii e treaba dumitale oricum e iluzoriu sa teoretizam un aspect neprobat in practica ...in speta transformatorul colegului nostru la care nu avem suficiente date pt a putea trage o concluzie....Interesanta si concluzia .pt 6P14P..(ia_max=176mA/tub ...) sa inteleg continu ca si sinusul...Ua +330V....iarta-mi ignoranta cum e posibil..(ti se pare un regim de lucru normal )?? daca doresti ,vrei,te induri,crezi,se poate,se cuvine,se merita....,o explicatie in o maniera cit de cit civilizata si la subiect (nu furibunda)

Link spre comentariu

gabriele referitor la

Interesanta si concluzia .pt 6P14P..(ia_max=176mA/tub ...) sa inteleg continu ca si sinusul...Ua +330V....iarta-mi ignoranta cum e posibil

tu ai inteles ia_max = 176mA/tub la Ua +330V? (ca asa pare din mesajul tau.)

valderama ti-a "contestat" sa zic asa Raa=8k . Daca din creion si hartie nu iese o anumita putere nu are rost sa mearga discutia pana la aria miezului pentru ca "startul" este prost. Aria miezului poate fi si triplata, daca Raa-ul nu este ales bine puterea nu creste. Nu contest ca daca la un Raa bine ales se pune un miez mic de cativa cm patrati la 40Hz asa cum sustii nu vor exista 14W in sarcina. Deci prima data din creion trebuie sa iasa teoretic puterea si apoi in practica daca avem cu ce o vom obtine daca nu obtinem mai putin.

Oricum aici topicul este: EL84-PP-20W/8 - sinus/nelimitat, deci este doar o provocare pentru cine stie cum se poate obtine asa ceva fara a distruge lampa.

P.S. Desi in alte topicuri noi doi am fost pe baricade diferite nu suntem adversari ci doar avem opinii diferite in viziunea mea si consider ca daca dialogam fiecare dintre noi are de castigat.

Link spre comentariu

gabriele referitor la

Interesanta si concluzia .pt 6P14P..(ia_max=176mA/tub ...) sa inteleg continu ca si sinusul...Ua +330V....iarta-mi ignoranta cum e posibil

valderama ti-a "contestat" sa zic asa Raa=8k . Daca din creion si hartie nu iese o anumita putere nu are rost sa mearga discutia pana la aria miezului pentru ca "startul" este prost. Aria miezului poate fi si triplata, daca Raa-ul nu este ales bine puterea nu creste. Nu contest ca daca la un Raa bine ales se pune un miez mic de cativa cm patrati la 40Hz asa cum sustii nu vor exista 14W in sarcina. Deci prima data din creion trebuie sa iasa teoretic puterea si apoi in practica daca avem cu ce o vom obtine daca nu obtinem mai putin.

Oricum aici topicul este: EL84-PP-20W/8 - sinus/nelimitat, deci este doar o provocare pentru cine stie cum se poate obtine asa ceva fara a distruge lampa.

P.S. Desi in alte topicuri noi doi am fost pe baricade diferite nu suntem adversari ci doar avem opinii diferite in viziunea mea si consider ca daca dialogam fiecare dintre noi are de castigat.

Raa 8khom este valoarea optima....pe care de fapt o recomanda orice catalog in dreptul acestui tub in discutie ,cea e asa de neclar si e cea ce am sustinut si in cazul citat de mine ....si nu am negat faptul ca nu se pot optine 20w sau mai mult problema e in ce conditii..!? De fapt o aplicatie HI_FI e total exclus pt acest regim de functionare (reamintesc HI-FI inseamna 20-20khz)
Link spre comentariu
Vizitator viobio

o discutie care se cam invirte in "jurul cozii" sau "cerc"20w sunt cam tot ce pot doua EL84 sau 6P14P ,fara a se fuma in trei luni sau mai putin de trei lunicu Raa traf de iesire ne putem juca in functie de tensiunea de alimentare,DAR !!!! in nici un caz sa nu sarim de 420v anodica!20w se pot obtine usor iar 15w si mai usor

Link spre comentariu

Mai draga concetatene valderama.....daca arati ca in poza din avatarul tau atunci nu ma mai mira nimic......din modul de a te comporta si de a intelege cea ce de fapt nu vrei sa intelegi(vezi,percepi,accepti,realizezi,constientizezi...)

Exemplul citat de mine e cit se poate de clar ...(Pt a optine 14W cu raspuns sinus la 40hz ai nevoie de cel putin 11cm2 sectiune si...primar 2x1870 spire cu fir de 0,16 mm diametru iar in secundar pt 8 ohm 118 spire cu fir de 1,1mm diametru Am luat Raa 8kohm si Io 70mA)

Eu am scris cla 14WATII ...nu 20Watii....am gresit cu ceva !?Eu nu te-am contrazis ci pur si simplu am venit cu un exemplu teoretic care poate functiona bine mersi si practic ,ca dumneata poti optine N...watii e treaba dumitale oricum e iluzoriu sa teoretizam un aspect neprobat in practica ...in speta transformatorul colegului nostru la care nu avem suficiente date pt a putea trage o concluzie....

Interesanta si concluzia .pt 6P14P..(ia_max=176mA/tub ...) sa inteleg continu ca si sinusul...Ua +330V....iarta-mi ignoranta cum e posibil..(ti se pare un regim de lucru normal )?? daca doresti ,vrei,te induri,crezi,se poate,se cuvine,se merita....,o explicatie in o maniera cit de cit civilizata si la subiect (nu furibunda)

Vacs.

Subiectul fiind EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Ignoranta nu va permite ,explicatiile sint date ,poate intre timp aflati ce inseamna ia_max=176mA/tub

Link spre comentariu

gabriele referitor la

nu pot sa zic decat bravo pentru ce ai scris mai sus si pentru atitudine.

:aplauze

@gabriele toata stima pentru ce faci dar acum nu ai dreptate!

Link spre comentariu

Încet - încet mă apucă cheful de un amplif la limita rezistenţei lămpilor astea, mai ales că văd un produs comercial care se laudă exact cu 20W: http://www.synthesis.co.it/nimislimited/documents/nimis_le.pdf

Dacă cu sărăciile de JJ se poate, atunci cu altele mai serioase ar trebui să meargă brici, mă gîndesc că poate exagerează şi producătorul.

Aici e problema, cred că asta e schema cu cea mai mare tensiune anodică folosită comercial la EL84: http://i54.tinypic.com/ht92pu.jpg, ar mai fi şi Sherwood S-5000 la doar U+413V (Ua+400V) şi bine ar fi să găsesc nişte EL84 cu steroizi, ca lampa din stînga pozei de mai jos:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pachet tole 8cmp 110tole grosime pachet 4cm. tole E+I.scaldat in ceva cleios.primar 0,18mmsecundar 0,4mm

am pus acest traf la treaba intr-un PP 6n14n si sunt multumit de rezultat.nu am osciloscop sau alte aparate de masura pt. asa ceva.dar suna foarte bine fata de TDA7294.as trimite un asemenea traf la Dl.VALDERAMA pt teste.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări