Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84-PP-20W/8-sinus/nelimitat

Vizitator

Postări Recomandate

Cam asa arata "experimentul-20w/8ohmi" y=5V/div 1Khz:De fapt sint ceva mai mult de 20w(ca sa fie)__U anodic 310V(in sarcina)__Ug2 310V prin 680 ohmi-fiecare G2__-Ug1 12,8V(negativare fixa)__Raa 7k ,Rs 8_ohmi

Link spre comentariu

... este cumva in AB,...?

"Of course","powerup"!...,bine as putea sa obtin si 30W!!!, cu doar doua EL84!!!/canal-PP clasa-AB2-B, dar ar trebui Ua=400 si alt Raa(-9k/a-a,=alt traf de iesire,socluri calit...) etc-etc...

__Asta a fost asa..., ca nu prea am vazut 20W pe forum cu doua EL84-PP/canal(2 x 6P14P-EV/canal/PP).

__30W(2 x EL84), NU am vazut pe tot netul (ma rog , cit am scormonit eu),sar putea intr_o buna zi sa fac o "surpriza"...,in premiera absoluta(cred !?,cind voi avea chef sa fac un traf "dedicat"...).

PS.Avind in vedere gabaritul acestui tub EL84(6P14P)- "nervozitatea"(panta mare)-pretul(minuscul in "zona")=SUPER TUB EL84 ASTA !(in JF-AF ,toata "afacerea" consta in "implementare"),asadar, in curind, SUPER-POWERUP-2XEL84 !(titlul presupus al unui viitor subiect...)

Link spre comentariu

Pe asta vreau sa o vad si eu...

"SUPER-POWERUP-2XEL84 !

SUPER TUB EL84 ASTA !"

Tot erau insirate pe masa..., asa ca:

Iat_o !!!, "nici mai mult nici mai putin" de 30W(mai mult ceva) CU DOUA 6P14P-EV in PP ,Y=5V/div 9div x 5V= 45Vvv adica 45/2 x 0,707 = 15,9Vef

insemnind 31W/8_ohmi.Practic mai imi trbuia aproape trei volti efectivi kk_ciosi pe iesire fata de situatia initiala.,Am mai adaugat o tensiune serie pe Ua de cca 80Vcc astfel am ajuns la 390V-Ua(numai pt anozi) dar am mentinut 310V-G2 , desigur am mai crescut usor tensiunea de negativare...,are acum doua ore de mers in putere maxima !(totul este OK-anozi-G2).

Nici macar nu am mai scimbat traful a ramas Raa=7k...,experimentul este reproductibil(oricare dintre voi il poate face-singurul lucru necesar este un transformator bun de iesire-al meu are 20cm patrati-E20 0,25 Cu-0,28CuEm in primar si patru infasurari secundare paralel cu 0,85-0,9CuEm ,astai toata "ingineria/filozofia"! , diametrele la cupru par mari-dar astfel am pierderi mici de putere).

__Concluzia !,merge si 35W pe la 450V-Ua(numai anozi 450V, un 300V+150V inseriate-ca sa nu umblam dupa conzi filtraj scumpi si , si asa nu putem sa dam pe g2 in aceste conditii tensiune mare=avem nevoie si de 300V...)...,nu stiu cit vor tine lampile la 35W dar ce mai conteaza !?...EXTREME-POWERUP-2XEL84

Link spre comentariu

Sper ca va place "acest post"(domnilor) ?!,mai bine il intitulam POWERUP-2XEL84...ar fi fost mai sugestiv(pt. situatia cind vrem puteri mari).

EXTREME-POWERUP-2XEL84

Si ca sa inchei "recitalul" in asta seara iata si 50Vvv cu 450 la anod(am umplut ecranul osciloscopului ca sa fie ceva frumos !, NU ?).Puterea mi_e jena sa o mai specific o calculati voi :rade: ,deja am ars parchetul in dreptul rezistentei de sarcina (nu stiam ce miroase).

__Il declar record absolut pt. doua 6P14P-EV pina si pentru acest moment !(Si lucru cel mai important este ca_i reproductibil 100% !!! de "oricine").

V_am dat putere pe saturatelea :ras: cu doua 6P14P-EV,(de N_o obtin alti cu lampi "tepene").

Link spre comentariu

EXTREME/THE-END-POWERUP-2 X 6P14P-EV

...in afara de Raa mare...

Raa mare-kk_o !(8k este "STAS" :rade: pt EL84-PP) , 7K=Raa ,-ca n_am pus alt traf(cum ar fi fost mai bine/normal)...,va veni si ceva cu GU50 de "zile mari"...,Ce dezavantaj poti sa ai la 40W!!! (putere-utila/nominala-sinus-nelimitata-instalata-pe canal-la iesire ?!) daca/si asculti la 5W ?! pe canal, dinamica si "banda" cit cuprinde/(un exemplu poftim)...

__Aici e o chestiune de RECORD ABSOLUT ,aratati_mi ceva asemanator ?!(performanta ca putere cu 2 x 6P14P-EV)...,astept...

__Cine devine capabil(sau este) sa construiasca trafuri de iesire "decente" si mai stie si cu "lampa" obtine tot ce se poate obtine !.

__In PP si "derivatele" acestuia se obtine aproape orice...,the problem is:-how ?! ..

__Cred ca ajung 40W din doua amarite 6P14P-EV.

Link spre comentariu

Are dreptate valderama, catalogul recomanda la "numai" 300V anodica un Raa= 8k, in situatia data cu 390V pe anod nu se dau date, probabil 9k ar fi potrivit.Oricum, o demonstratie care evidentiaza potentialul lui 6P14P (EL84) atunci cand stii sa faci o implementare corespunzatoare.Un amplificator capabil de 2 x 20 ... 30W sinus e suficient pentru a transforma casa in discoteca :rade: iar la volum mic poti asculta in stil mai "audiofil", avand in vedere ca finalul va lucra in clasa A sub o anumita putere.De aceea, ar fi interesant de stiut ce curent de mers in gol ar fi potrivit pentru finale?

Link spre comentariu

... in afara de Raa mare , deci greu de obtinut banda de frecvente mare ?...

Ce concluzie stupida ?!,doar ce am prezentat "deunazi" un traf de iesire Raa= 8K in doi galeti cu "banda" foarte "limitata" :ras: ,culmea mai era si pentru 2 x EL84-PP.

...De aceea, ar fi interesant de stiut ce curent de mers in gol ar fi potrivit pentru finale?

Nu am rezistente in catod(nici macar pt verificat curent),asadar echilibrarea am facuto numai cu osciloscopul,dar pot sa i_ti spun ca la una din finale am -13,2V tensiune de negativare si la cealalta -13,3V(in aceasta situatie intrarea in limitare se face perfect simetric)...
Link spre comentariu

Dvoastra aveti dreptate , dar cei ce nu au indemanarea necesara , materiale de calitate , cunostintele tehnice nu pot spera la o bijuterie ca cea descrisa de Dvoastra , nu au alta solutie decat una mai simpla , nepretentioasa , cum o putea sa se descurce fiecare , si cand ma refeream la Raa mare ma gandeam la Powerup 2XGU50 , 150 W , cu Raa probabil mai mare de 12Kohmi , Uanodica 800V , G2 225V stabilizata ....cu un trafo out smecher....studiat atent pentru maximul de performante , purtand semnatura Dvoastra !

Link spre comentariu

...2XGU50... cu Raa probabil mai mare de 12Kohmi , Uanodica 800V ...

Nu , mult mai putin pentru 2 X GU50-PP.

2 X EL34(o lampa mai slaba ca putere decit GU50) necesita abia 10k-11k la 800V-anodic si 400V-g2. pentru 100W.

Nu rezista in timp EL84 la 450V in anod ...

De "unde" stii ?! , si ca tot veni vorba ar fi 6P14P-EV in experimentul final...(depinde foarte mult cum este polarizata/ce-tensiune se va afla pe g2).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări